03 elokuuta 2021

KokoTeatterissa katsottua - Kymmenen kohtausta kirkossa

Eilen kävin kutsuttuna katsomassa KokoTeatterissa monologin Kymmenen kohtausta kirkossa. En miettinyt ennakkoon mitä tuleman pitää, koska mitä avoimempana mieli on sitä paremmat positiiviset yllätykset koen.

*Lippu saatu, KokoTeatteri*

Omenat on hyviä... (kuva oma)
10 kohtaus kirkossa käsiohjelma ja kiertävä esitys KokoTeatterissa (kuva oma)

Lassi Alhorinne monologin puvustuksessa (kuva Justus Mättö)

Niin kävi nytkin. 

10 kohtausta kirkossa esitys perustuu kirjailija ja pappi Kai Sadinmaan tuotantoon ja elämään. Monologin esittää Lassi Alhorinne ja kyllä vain upeasti esittikin! Ei ollut niin yhtään tylsää kohtaa koko monologissa ja koko esityksen keston (1h 15 min) katsojana pääsin käsittelemään ikuisuutta, rakkautta, ääniä, tunteita, läsnäolon merkitystä tässä ja nyt. 

Sadinmaan räväkkä teos 'Kymmenen käskyä kirkolle' on ilmestynyt jo vuonna 2014, ja toimii tämän esityksen lähtökohtana. Räväkkyys ei ole esityksen pääosassa vaan minusta se on herkkyys huumorilla sävytettynä. Koira nimeltä Sielu (oikeasti Lassin oma koira Bobik) oli kyllä täydellinen omassa roolissaan ja Lassi äärettömän monipuolinen ja ilmeikäs taiteilija, jonka tulkintoja ja esitystä oli ilo seurata.

Kymmenen kohtausta kirkossa on Lassi Alhorinteen 35-vuotistaiteilijaesitys ja hän on esiintynyt teattereissa, radiossa ja televisiossa. Kai Sadinmaa on tunnettu kirkon kriitikko ja myös ensimmäinen pappi Suomessa, joka vihki samaa sukupuolta olevia pareja vuonna 2017, kun voimaan tuli sukupuolineutraali avioliittolaki.

Esiintyjät Lassi Alhorinne
Sellisti Aleksi Kaufmann
Kuvat Justus Mättö 
Koreografi Jorma Uotinen
Yllä: Lassi Alhorinne, kantaesitys KokoTeatteri (kuva oma)
Alla: sellisti Aleksi Kaufmann ja kirjailija-pappi Kai Sadinmaa (kuva oma)


"Me olemme kaikki yhtä. Voimme löytää yhteyden kaikkien elävien olentojen, luontokappaleiden, puiden ja kivien välille."

Taas yksi upea teatteriesitys nähty ja koettu! Suosittelen katsomaan mikäli kohdalle mahdollisuus osuu.

                                              Mari

1 kommentti:

  1. Kiitos upeasta nostosta. Kiitämme ja kumarramme. Tämä oli upea startti syyskaudelle. :) Sini / KokoTeatteri

    VastaaPoista