26 elokuuta 2021

Seinää tuijottavat naiset - KokoTeatteri

Seinää tuijottavat naiset... Onpas esityksellä jännä nimi, ajattelin teatterin ovesta sisälle astuessani. Pohdin mielessäni, että mitä sitä esitykseltä odottaisin, mutta päädyin jälleen siihen, että ei mitään odotuksia ja katsomoon mieli avoimena, jolloin saa parhaimman kokemuksen. Se kannatti!

                                    *Lippu saatu, KokoTeatteri*

Seinää tuijottavat naiset -esitys (kuva lainattu KokoTeatterin sivulta)

Kokoteatterin syksyn ohjelmistossa on vielä muutaman esityksen verran tanssiesitys, jonka nimi on tosiaan Seinää tuijottavat naiset. Tanssiteos on kahden naisen duetto eikä se todellakaan ollut mikään pysähtynyt, paikoillaan seisova esitys (vaikka nimi sellaista saattaisi enteilläkin). Katsojana pääsin sukeltamaan mielikuvitusmaailmaan, jossa kaikki on tietysti mahdollista. 

Tanssijat, Niina Viitamäki ja Satu Rekola, eivät juurikaan paikoillaan seisseet tai seiniä tuijotelleet vaan estradin täytti liike, äänet, laulu, puhe, vuorovaikutteiset hetket yleisön kanssa ja musiikki. Teos piti kivasti katsojan valppaana koko esityksen ajan yllätyksellisyydellään. Ja huumoriakin löytyi siinä missä sulavia, kulmikkaita ja rytmikkäitä liikkeitä. Ei hetkeäkään, että katsojana minulla olisi ollut tylsää. Päinvastoin! Ja oli muuten ihana kuulla tuttua musiikkia (Kate Bush ja White Stripes).

Käsiohjelmassa istunut lause:

"Irrottaudu arjen odotuksista ja heittäydy mielikuvitusmaailmaan"

Täydellinen lause kertomaan tästä teoksesta!

Kuplajuomaa (kivennäisvesi kuplilla) ja käsiohjelma (kuva: oma)

Esiintyjät:
Niina Viitamäki ja Satu Rekola

Valosuunnittelu:
Liisa Kyrönseppä

Äänisuunnittelu:
Johanna Storm

Tekniikan assistentit:
Pinja Kokkonen ja Francis Machado

Kantaesitys 21.8.2021

                                  
Paikan päälle esitystä pääsi katsomaan koronaturvallisesti ja porrastetusti (oma sisääntuloaika katsomolohkoittain ilmoitettiin ennakkoon), kun katsomo oli lohkottu kolmeen osaan. Katsomossa oli istumapaikat turvavälein ja myöskin poistuminen oli järjestetty koronaturvallisesti omista uloskäynneistään per katsomolohko.                                      
                                           Mari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti