05 heinäkuuta 2015

Iltapalaksi gluteenittomat banaani-kookosletut

Tänään oli aamupäivällä jotenkin voimia vienyt treeni. En tiedä oliko syynä helle vai mikä, mutta loppupäivä sujui puolella liekillä. Noh, sinänsä ei haitannut, kun ei ollut suunniteltua ohjelmaa, joten lepo tuli varmasti ihan tarpeeseen.

Illalla mietin, että mitä sitä söisi iltapalakseen; puuroa vai riisikakkuja. Jotenkin kumpikaan ei innostanut ja yhtäkkiä mieleen tuli paistaa lettuja. Ei muuta kuin tuumasta toimeen! Ensin etsin reseptin, jolla valmistaa vehnäjauhottomia lettuja, sillä kaapissani ei ole ollut vehnäjauhoja moneen vuoteen eikä niitä sinne taida enää koskaan ilmestyäkään. Resepti löytyi Hanna Sumarin blogista (linkki blogiin ja kyseiseen ohjeeseen) ja nopea vilkaisu ohjeeseen kertoi, että pääraaka-aineita löytyi ja loput saattoi sitten soveltaa.

Niinpä helteisen päivän päätteeksi paistoin itselleni aikamoisen proteiinipommin iltapalaksi! Mutta hyviä olivat lettuset ja teen näitä joskus kyllä lisääkin.

Gluteenittomat banaani-kookosletut
Alkuperäinen ohje sisälsi hieman eri määrät aineksia, mutta tässä tuunaamani versio:

  • 2 kpl banaania
  • 1 kpl kananmuna
  • 50 gr kookoshiutaleita
  • 100 gr Laitilan ProEgg Smoothieta (makuna mustikkamustaherukka)
  • 1/2 dl Laitilan ProEgg valkuaisjauhetta (makuna creamy-orange)
  • 1/2 dl proteiinijauhetta


Kanelia lisäsin taikinaan ja myös valmiiden lettujen päälle. 
Paistamisessa käytin neitsytkookosöljyä, joka helteessä olikin sopivan juoksevaa jo purkissaan.
Ja mustikoita en lisännyt taikinaan vaan tarjoiluvaiheessa lautaselle yhdessä jäätelön kanssa.

Alkuperäinen ohje on varmasti erinomainen sellaisenaan, mutta nyt ei ollut kaikkia ohjeen aineksia kotosalla, joten tuunailin mieleni mukaan niillä aineksilla mitä oli tarjolla. Proteiinijauheet voi jättää tästäkin ohjeesta pois, jos niin haluaa. Itse halusin proteiinijauheilla taikinaa hieman kiinteämmän oloiseksi ja sellaiseksi se tulikin (nauraa). Jos haluaa makeutta enemmän niin lisää tarjoiluvaiheessa esimerkiksi vaahterasiirappia, jonka itse jätin pois, kun en niin kovin makeasta pidä.

Ainekset lettusiin
Hyvä ja tuhti herkku tuli! Ja on myös gluteeniton, sillä mikään letuissa käyttämäni ainesosa ei sisällä gluteenia. Päällimmäinen maku oli kookos, joten mikäli ei pidä kookoksen mausta kannattaa jättää kookos konaan pois niin pääsee banaanin maku oikeuksiinsa.
Ja näistähän tuli ihan letun näköisiäkin tällä kertaa (nauraa hersyvästi). Edellisen kerran kokeilun tulokset eivät silmää kyllä hivelleet, sillä näyttivät enemmän lehmän läjältä kuin lettusilta. Sinänsä yllätin itsenikin positiivisesti (nauraa).

Valmiit letut näyttivät tällä kertaa ihan letuilta paistamisen jälkeen


                                                      Mari

2 kommenttia:

  1. Heips!
    Ja vielä pienemmällä ainemäärällä banaanilettuja:

    4 munaa
    kaksi banaania
    ripaus leivinjauhetta

    Sekaisin vaikka tehosekoittimella ja paistetaan pikkulättyjä. Hyviä ovat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitää testata tämäkin ohje. Kiitos vinkistä! :-D

      Poista