25 heinäkuuta 2015

Smoothie sopii jokaiselle

Kaikki varmaan tietävät smoothien. Tuon useimmiten marjoista ja/tai hedelmistä ja/tai vihanneksista ja/tai kasviksista valmistetun juoman, joka valmistetaan tehosekoittimessa paksuksi juomaksi. Nopea valmistaa ja vain mielikuvitus on rajana raaka-aineille ja esillepanolle. Voidaan juoda ympäri vuoden, koska raaka-aineita on aina tarjolla. Tosin kaikkia aineksia ei ole tarvetta sekoittaa keskenään vaan osan voi käyttää smoothien koristeluun ja syödä sellaisenaan juoman kanssa. 
Hyvä ja helppo tapa syödä marjoja, hedelmiä, vihanneksia ja kasviksia, jos näiden napostelu sellaisenaan ei ole mielekästä.


Sateisen päivän aamun avaus
Itse juon smoothien pääsääntöisesti aamupalaksi, mutta välillä saatan tehdä sellaisen välipalaksikin. En juurikaan mieti miltä valmis juoma näyttää, mutta toiset tekevät smoothie-taidetta. Silmä kyllä lepää niissä taideteoksissa, mutta omissa ei niinkään (nauraa).


Jos ei juoma itsessään ole värikäs väriä saa
pinnalle lisätyillä värikkäillä marjoilla ja hedelmillä
Smoothieni yhtenä perus raaka-aineena toimii Laitilan ProEgg munanvalkuainen tai Laitilan ProEgg Smoothie, jossa on tarjolla omena-vanilja tai mustaherukka-mustikka makuvaihtoehdot. Joukkoon pistän myös joko banaanin tai avokadon riippuen kumpia kotoa löytyy. Sitten lisäilen marjoja mieleni mukaan, joskus proteiinijauhetta sakeuttamaan ja minttua. Tykkään mintusta ja sitä aika usein kotoani löytyy. Kanelia ripottelen sekaan joskus, jos smoothien pohjana on valmis smoothie ja makuna omena-vanilja. 

Tehosekoittimena on tällä hetkellä Kenwoodin K1 -mallin tehosekoitin, jossa on mukavan iso ja tukeva lasikannu. Laite jaksaa sekoitella vähän sakeammatkin smoothiet sileäksi nopeasti. Valmiin smoothien kaadan yleensä lasiin tai mukiin, mutta jos smoothiestani on tullut sakea tai vaahtomainen kippaan sen lusikoitavaksi kulhoon mieluummin kuin lasiin.


Vihersmoothie sisältää lehtikaalia, pinaattia,
minttua, banaania ja ananasta.
Laitilan ProEggSmoothiet pakkauksineen.
Tehosekoitin ja smoothien valmistuksen
raaka-aineita eri variaatioineen


Oma suosikkismoothieni taitaa olla ihan marjoista tehty smoothie. Lempimarjani kun ovat mustaherukka, vadelma, karpalo ja mustikka ympäri vuoden. Valmis juoma on mukavan värinen ja juoma itsessään pirteän raikas. Niin ja tyrnimarjoilla saa kivasti lisäpotkua, mutta niitä kannattaa lisätä varoen! 


Tässä oli pieni tilkka porkkanamehua. Antoi tuon lievän porkkanan punaisen värin :-)

Suosikkismoothieni;
mustaherukka, vadelma, Laitilan munanvalkuainen, avokado ja mustikka.
Tässä kuvan smoothiessa lisäksi proteiinijauhetta, jolloin smoothiesta tulee sen verran sakea,
että on helpompi lusikoida suuhunsa kuin juoda.
Kuvan suosikkismoothien ohje:

150 grammaa munanvalkuaista (esim. Laitilan ProEgg valkuaista)
15   grammaa proteiinijauhetta 
200 grammaa marjoja oman mielen mukaan (osa sekaan ja osa koristeluun)
1     kpl avokado
minttua oman mielen mukaan

Kaikki ainekset koristeluja lukuunottamatta tehosekoittimeen ja pyöräytetään sileäksi. Kaadetaan tarjoiluastiaan, koristellaan ja nautitaan pois. 
Osallistun tällä suosikkismoothieni reseptillä nu3:n Smoothielicious -kilpailuun, jossa etsitään parhaita smoothieta (https://www.nu3.fi/blog/smoothielicious/) ja jossa on tavoittelemisen arvoinen palkinto (olisi kyllä käyttöä!). 

Smoothie sopii jokaiselle. Sen kun voi valmistaa sellaiseksi, kun itse haluaa ja niistä raaka-aineista, jotka ovat itselle mieluisia.


                                             Mari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti