Pääsin tutustumaan ravintola Kappeliin ja heidän tulevaan parsakauden menuunsa. Ah, mikäs sen mukavampaa kuin nauttia hyvää ruokaa kauniissa miljöössä. Olin sopivasti nälkäinen mennessä ja mukavasti täynnä lähtiessä.
Parsamenuun nautiskelun mahdollistajat Kappelin johtaja Santeri Uusitalo ja keittiömestari Tapio Kyllönen, SOK:n markkinointisuunnittelija Meeri Sippo ja markkinointipäällikkö Susanna Hagelstam |
Alussa tarjoiltiin kuplajuomat |
Pöytä kauniisti katettuna |
Suositusviini Zinck pinot gris |
Parsamenu |
Ote Kappelin tarjoamasta miljööstä |
Sampanjalla maustettua kuohkeaa parsakeittoa paistetun kampasimpukan kera |
Keitettyä valkoista ja vihreää parsaa kera uppopaistetun munan ja hollandaisekastikkeen |
Parsa tarjoiltiin herkän kauniilla Kappelin juhlavuoden lautasella |
Parsa gin tonic |
Jälkiruoka ei sisältänyt parsaa, mutta maistui kesältä |
Mukaan saimme kirjan, jonne on koottu Virpi Hämeen-Anttilan toimesta Kappelin tunnelmia |
Kappeli muuten täyttää tänä kesänä 150 vuotta, joten juhlaan on aihetta. 150 vuotista taivalta juhlistetaan kesällä viikon ajan erillisellä menulla, jonka sisältö on vielä salaisuus. Juhlan kunniaksi on teetetty myös nuo herkän kauniit ja suuret lautaset, joilta parsa meille nyt tarjoiltiin. Ne olivat muuten niin sanotusti uunituoreet! Malli tosin on ollut käytössä noin 100 vuotta sitten.
Hotelli- ja ravintolamuseosta oli löydetty malli näihin juhlaviin lautasiin.
Lähtiessä aurinko pilkisti ja terassia valmisteltiin jo kovaa vauhtia käyttöön...
Mari
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti