04 kesäkuuta 2017

Viking Grace -aluksen ruokatarjonta yllätti positiivisesti

Viimeksi kirjoitin risteilystämme Pinkit korkokengät -blogin Maijun kanssa Viking Linen Grace -aluksella ja nyt aivan omana juttunaan kerron mitä syötävää me laivalta löydettiin. Maiju keskittyi katsastelemaan gluteenittoman tarjonnan ja minä kaikkiruokaisena keskityin hieman muuhunkin. Tällä aluksella ei nälkää tarvitse nähdä, sillä ruokaa saa monesta paikasta. 20h risteilyn aikana ei kyllä ehdi syödä laivan jokaisessa ruokapaikassa, ellei halua haljeta; valinnan varaa kyllä löytyy (se on hienoa se). Päällimmäiseksi jäi mieleen selkeät merkinnät eri pisteissä ja se, että valtaosa tarjolla olevista tuotteista on suoraan laktoosittomia. Laktoosi-intolerantikko arvostaa tietenkin tällaista erittäin paljon, kun voi huoletta syödä suurinta osaa tarjottavista. 
Vaikka itse voin syödä gluteenia huomioin sen, että gluteeniton valikoima oli laajempi kuin mitä aikaisemmilta risteilyiltä muistan nähneeni (toki silloinkin on voinut olla niin, että on pitänyt vain rohkeasti kysyä ja on sitten saanut gluteenittomia vaihtoehtoja).Kävimme Turusta matkaan lähtiessämme Oscar a la carté -ravintolassa, jossa valitsin listalta Grace -menun. Kiinnosti tietää millaisia makuelämyksiä se mahtaisi tarjota. Ruokalistassa kerrottiin sen sisältävän kauden makuja raaka-aineiden muodossa ja että myös lähiruoka on tärkeässä roolissa, mutta sen tarkemmin ei kerrottu mitä kaikkea menu mahtaisi sisältää. Tarjoilija sen kyllä kertoo, mutta viakka kuinka yritin tarkasti kuunnella selostusta niin tarjoilijan päästyä loppuun asti olin sieltä alkupuolelta unohtanut jo osia (nauraa). Menu sisälsi niin montaa eri ruokalajia yksityiskohtineen, että pyysin tarjoilijaa listaamaan tarjotut ruokalajit paperille ruokailumme päätteeksi. Ruokajuomaksi valitsin vettä ja lasillisen valkoviiniä tarjoilijan suosittelemien joukosta.


Keittiön tervehdys ruokailijoille


Gratinoitu osteri sampanja-hollaindaisekastike, omena-selleriraasteSöin muuten elämäni ensimmäiset osterit...
Rapeaksi paistettu kotijuusto filotaikinassa, kamomilla -siirappia, bataattipyreTournedos, maa-artisokkapiiras, tomaattisipulisalaatti, sieniäJuustolautanen (Presidentti-valkohomejuusto, Kastelholma -kermajuusto,
mustaleima emmentaljuusto, hamppusnacksFinancier muffinssi, nougatmousse, pistaasimaali ja orvokkijäätelö
Menu oli varsin miellyttävä kokemus sekä silmälle että vatsalle!

Aamiaisella potkaisen päiväni käyntiin. Ja kuten kuvat kertovat tarjolla oli paljon kaikenlaista. Nälkä ei varmasti jää, ympäristö on varsin miellyttävä (voit nautiskella rauhassa kattavamman aamiaisen) eikä maisemissakaan ole mitään vikaa, sillä on Tukholman saaristokin varsin kaunista katseltavaa.

Ehkä just söpöimmän kokoiset neljä kananmunaa!


Vispipuuroa! En voinut vastustaa...
Ennen Turkuun saapumista kävimme päiväkahvilla ja sieltä nyt mukaan tarttui rahka, banaani, kahvi ja korvapuusti. Viimeisin oli sellainen aivan ylimääräinen, jota en nyt vain voinut vastustaa. 
Ja lisäksi testasimme buffet -pöytien tarjonnan. Jos ei pidä varaansa syö itsensä ähkyyn asti ja menettää varmasti tajuntansa (nauraa). Buffet -pöydiltä löytyy jokaiselle jotakin ja jälleen kerran alkupalatarjonta oli se mistä eniten pidin. Nykyisin se vain on niin, että lämmin ruoka jää vähemmälle, vaikka maistuvaa senkin tarjonta oli. Hyvältä näytti myös jälkiruokapöydät, jotka notkuivat herkkuja. Sellaisia pieniä ja kauniita suupaloja, joilla makeannälän saa taltutettua varmasti.


En tiedä onko se ikä vai mikä, mutta nykyisin yksi risteilyn kohokohdista on hyvä ruoka (nauraa). Valikoima on laaja sekä ruokapaikkojen että niiden tarjonnan osalta. On aika helppoa löytää joko pientä purtavaa tai syödä pitkän kaavan mukaan. Esillepanot on kauniita ja oikeasti ilo silmille. Allergiset ja vegaanit on huomioitu omasta mielestäni varsin kivasti ja huomattavasti paremmin kuin ennen. Ja tässä puhun nyt Viking Linen Grace -aluksen ruokatarjonnasta, joka yllätti minut positiivisesti. Muilla laivoilla voi olla aivan erilainen tilanne.


Tunnelmia videon muodossa löydät Kahvakuula kainalossa -blogin omalta Youtube- kanavalta.


                                            Mari 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti