28 toukokuuta 2017

Hieno alus, tuo Viking Grace!


Viikko takaperin olin risteilyllä Turusta Tukholmaan Viking Linen uudehkolla Viking Grace -aluksella. Risteilyseuranani oli Pinkit korkokengät Maiju ja teemoina muun muassa Viking Grace -aluksen gluteeniton ruokatarjonta, rentoutuminen ja I Love Me -teema.
Taidekuvausta...
Matka starttasi Helsingin Kampista linja-autolla (Onnibus) Turkuun, jossa kahvittelimme kiireettömästi Kauppatorin laidalla Fazerin kahvilassa. 
Onnibussilla pääsee erittäin näppärästi Turkuun ja takaisin. Vuoroja ajetaan tunnin välein liki vuorokauden ympäri, joka on varsin positiivinen asia eikä menopaluun hinta päätä huimaa. Erinomainen ja suhteellisen mukavakin matkustusvaihtoehto. 
Me oltiin Maijun kanssa ajoissa Turussa, joten aikaa oli, ja ajoissa oltiin myös satamassa. Kerrankin se kauhea kiire oli poissa! Kahvitteluiden jälkeen Kauppatorin laidalta hypättiin paikallisbussiin ja Föli toimi jälleen kerran loistavasti. Satamaan ja pois pääsee varsin hyvin, koska busseja kulkee tiheästi. Pisteet tästä Fölille!


Tiedä vaikka meitä vähän jännittäisi...

Kauppatorin laidalta löytyi pysäkki satamaan matkustaville
ja se bussi, joka vei terminaaliin
Terminaalissa meillä oli aikaa somettaa ja leikkiä Snapchatilla, kuten kuvastakin huomaatte (nauraa).
Laivaankin päästiin aikanaan, hytti löydettiin kannelta yhdeksän, tavarat sisälle hyttiin, kuvausta ja sitten kurvattiinkin syömään. Ruokailuista teen erillisen jutun, koska on sen arvoista.


No snapchat tekee tällaiseksi (nauraa)

Käytävämatto oli hauska
Hyttikuva

Itse olin ensimmäistä kertaa Viking Grace -aluksella ja täytyy sanoa, että alus on aivan upea! Täytyy nostaa hattua suunnittelijoille ja toteutukselle. Aivan loistavia yksityiskohtia ja värejä löytyi ja tietty niitä kovasti kuvasinkin koko risteilyn ajan. Hytti oli sopivan kokoinen, sänky ok ja vessassa oli kaunis väritys (oli unohdettu ne oksennusta muistuttavat väriviritelmät, joita näkee paljonkin vanhemmilla aluksilla). Muutenkin laiva oli tehty sitä silmällä pitäen, että siellä viihdytään ja rentoudutaan. Katse kattoon ja kattovalaisimeen; jotenkin maaginen ja hieno!

Aulan yksityiskohtia vaihtuvin värein

Yökerhonäkymä päiväsaikaan

Tämä väritys miellyttää minua

Ihanan retro

Maijun kanssa meillä oli ohjelmassa ruokailujen lisäksi myös I Love Me -messuristeilyn ohjelmistosta muun muassa jooga (josta myöhästyttiin tunnilla, koska elettiin Ruotsin aikaa), VIP shoppailu (yhdessä 70 muun I Love Me -teemalla risteilevän kanssa) ja Maarit Kallion luento. Lisäksi ehdittiin nautiskella aurinkokannella leppoisasta säästä ja maisemista ja koettiin yllätyskin, kun saatiin mahdollisuus vierailla komentosillalla. Se on aina yhtä mielenkiintoinen kokemus!I Love Me -risteilyn sunnuntain ohjelma

Kansimatkustaja

Näkymiä komentosillalta, mukana myös miehistö

Kannella jopa tarkeni

Turun saaristoa ilta-auringossa

Tässä vielä video, jossa tunnelmia risteilyltä.
Oli varsin antoisa risteily ja hieno alus, tuo Viking Grace! Pitkästä aikaa oli kiva risteillä Turusta Tukholmaan ja takaisin käymättä maissa Tukholman päässä. Voin suositella kyseistä reittiä niille, jotka haluavat nähdä kaunista saaristoa. Parhautta oli myös risteily Viking Linen Grace -aluksella, joka teki minuun vaikutuksen. Aivan upea sisustua, tomivat tilat ja hiljainen alus. Risteilyn aikana ollut tyyni sää antoi vaikutelman siitä, että alus ikään kuin leijuu veden päällä (hymyilee). 
Ja ei, tämä ei ole maksettu mainos vaan omakohtainen kokemus (nauraa).

Saavuttiin Turkuun ja sinne jäätiin. Yöksi siis. Siitä toisella kertaa.

                                             Mari

1 kommentti:

  1. Olipa kiva reissu. Laiva oli hieno ja upeaa oli päästä myös komentosillalle :)

    VastaaPoista