03 syyskuuta 2013

Superfoodia kaurapuurosta

Luin yhtenä päivänä lehdestä juttua lehdestä, että kuinka kaurapuuroa markkinoitiin superruokana. Näinhän se on, että mikään ei voita kunnon aamunaloitusta, kuin kaurapuuro. Itse keliaakikkona olen joutunut luopumaan yhdestä rakkaasta kaurasta eli Elovenasta, mutta onneksi pitkän etsinnäin jälkeen olen löytänyt myös itselleni soveltuvan ja maistuvan puhtaan kauran.

Kaurapuuro on sellainen, että toinen nauttii sen ehdottomasti voisilmällä ja toinen marjoilla. Toinen laittaa sekaan maitoa ja toinen marjakiisseliä. Samasta puurosta saa siis tehtyä ihan minkälaisia variaatioita itse haluaa.


Mun lempparipuuroni syntyy nykyään näistä pusseista. Harmi kun näitä myydään vain annospusseina.  Omaan superfoodiini lisään ehdottomasti marjoja, vähän stevia makeutusjauhetta sekä rasvatonta maitoa.

Melkein herahtaa vesikielelleni pelkästä kuvan katselemisesta.  Mulle puuro voi olla ihan hyvin välipala tai välillä myös osa lounastakin, joten välttämättä sen ei tarvitse kuulua vain aamuun.


Kertokaahan muutkin, että syöttekö puuroa, jos syötte, niin miten?

Maiju

17 kommenttia:

 1. Juu, toki. Päälle vähäsokerista omenasosetta tai marjoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omenasose oli mulle uusi tuttavuus, pitänee joskus kokeilla.

   Poista
 2. Ja minä se pistelen oman superfoodini aamuisin pelkkinä hiutaleina (luomua sentään) kera rahkan ja omenapalojen. Mikäli puuroksi ehdin keitellä kaverina voi olla myös desi sokeritonta mustikkakeittoa tai jokin muu marjakeitto yllä mainitun rahkan ja omenan kanssa. :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapsuudessa tuli joskus syötyä muuten kaurahiutaleita myös maidon ja sokerin kanssa ;)

   Poista
  2. Itse syön kaurahiutaleet juurikin maidon ja sokerin kanssa, yleensä treenien jälkeen iltapalaksi. Myös hiutaleet kaakaojauheen ja maidon kanssa on pop!

   Poista
  3. Tuo kaakaojauhe ja maito oli uusi juttu :(

   Poista
 3. Gluteenitonta kaurapuuroa ja pakkasesta itse kerättyjä marjoja. NAMIA!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Melkein samalla menet sitten kuin minä ;) nami, nami ;)

   Poista
 4. Iltapalana luomuhiutaleista pitkään haudutettu kaurapuuro, aito voisilmä ja luomumaito.

  Nam :)

  VastaaPoista
 5. Puuroa syön aamuisin sokerittoman mehukeiton ja marjojen kera:) Sen parempaa aamunaloitusta ei voi olla! Pienemmät lapset syövät myös puuroa aamuisin ja iltaisin ja nyt myös isommat ovat alkaneet haluamaan puuroa mikä mun mielestä on upeaa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun olet opettanut myös lapset aamupuurolle ;)

   Poista
 6. Elovenasta 10-15 min. haudutettu puuro, johon päälle milloin mitäkin rouhetta,siemeniä ja oman pihan marjasatoa tuoreena,pakastettuna, hillona ja maitoa.Pakastin omenaa kuutioina pieniin nyssäköihin ja välillä heitän niitä puuron sekaan hautumaan.
  Kaisa Jaakkolan luennolta saadun tiedon mukaan puuroateria kannattaisi siirtää iltapalaksi (niinkuin Janna S tekee) ja syödä aamupalana enemmän proteiinia sisältävää ruokaa.Meillä kuitenkin puuro maistuu aamulla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen kanssa alkanut miettimään iltapalana tuota puuroa. Pitänee harkita ;)

   Poista
  2. Uskon,että on hyvä vaihtoehto. Välillä sitä on kokeiltukin, mutta jostain syystä palaa taas entisille totutuille urille.Kyllä kunnon proteiinipläjäys aamulla pitää nälän loitolla pitkään.

   Poista
 7. Perinteisesti puuro meni koulussa marjakeiton tai sokeri-kaneli seoksen kanssa, mutta nyttemmin maustan puuron lakritsijauheella!! aivan tajuttoman hyvää!^^ yksi lakritsi himoinen täällä. ja kaurapuuron teen maitoon tai mantelimaitoon ja sekaan lisään vielä muutaman kananmunan valkuaisen kovaa sekoittaen tuomaan kuohkeutta ja lisä proteiinia, eikä suolaakaan tule unohtaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih, tuota lakritsijauhetta pitääkin kokeilla! Kiitos vinkistä. Puurosi kuulostaa erinomaiselta päivän käynnistäjältä kananmunan valkuaisineen!

   Poista