20 marraskuuta 2019

Kolmen kimppa - täyslaidallinen komediaa

Syyskuussa kävin katsomassa Kolmen kimppa -näytöksen Studio Pasilassa. Etukäteen tiesin esityksestä vain sen, että kyse on komediasta. Tällainen lähestyminen sopii itselleni mainiosti ja vältän siten rakentamasta itselleni ennakkoon mitään asetelmia, tarinoita ja juonen kulkuja. Annan sen tehtävän itse esitykselle näyttelijöineen, ohjaajineen ja lavasteineen.

Jos et halua tietää juonesta mitään, lopeta lukeminen tähän ja kiirehdi teatteriin katsomaan itse esitys (viimeisin esitykset on lauantaina 30.11.2019).
*Liput saatu Helsingin kaupungin teatteri*

Kuva HKT:n kuvagalleriasta
Hyvin nopeasti esityksen aluksi selvisi, että mukana on kolme näyttelijää, joiden varaan koko esitys oli rakennettu ja juonen käänteisiin liittyy parisuhde, jossa toinen on totaalisen kyllästynyt kumppaniinsa ja alkaa pohtia miten saisi tämän ärsytettyä niin, että lähtö parisuhteesta tapahtuisi kuin itsestään ilman, että kukaan on varsinaisesti se pahis. Katsojalla saattaa käydä mielessä, että miksi ei vain sano asiasta ja pääsisi pälkähästä, mutta (nauraa)...

Roolisuoritukset oli alusta asti aidon tuntuisia ja huikeata seurattavaa. Jopa minä katsojana tunsin olevani jokaisessa roolissa mukana intensiivisesti kunkin näyttelijän olkapäällä, vaikka tiukasti katsomon puolella istuinkin. Siis mahtava esitys ja hillitöntä parisuhteessa ajoittain kohdattavan ongelman käsittelyä! 

Kolmen kimppa on esityksenä vauhdikas, mukaansatempaava, ajoittain tragikoomisia piirteitä omaava, mutta onnistunut komediallinen, hieman päätön parisuhdeseikkailu. Katsojana pääsin esityksessä hämmästelemään, nauramaan, kummastelemaan, nauramaan, äimistelemään, nauramaan, neuvomaan, nauramaan. Ja lopuksi onnittelemaan itseäni ja nauramaan, että olen osannut aina puhua asioista eikä kariutuneissa parisuhteissa nuoremapanakaan ole tullut ajauduttua ihan näin koomisiin ratkaisuihin.
Kuva HKT:n kuvagalleriasta
Esityksen jälkeen tutustuin komedian taustatietoihin. Nuoren sukupolven näyttelijät tekivät vaikutuksen tämän komedian rooleissaan ja uskon, että heistä kolmesta kuullaan tulevaisuudessa kyllä. Kukaan ei noussut erityiseksi suosikikseni vaan kaikki kolme näyttelijää olivat huippuja heittäytyjiä. Pokkakin piti kaikilla hienosti, vaikka se komedioissa on varmasti hankalaa.
Ranskalaisen Clément Michelin kirjoittama ja Reita Lounatvuoren suomentama komedia. Päärooleissa Pauli (Jarkko Niemi), Sofia (Elina Hietala) ja Martin (Olli Rahkonen). Ohjaus Liisa Mustonen ja puvut ja lavastus (joka olikin aivan nappiin ja esitykseen sopiva) Tellervo Syrjäkari.

Lämpimästi suosittelen esitystä! 
Ihan jo senkin vuoksi, että nauraminen on vaan niin terapeuttista. Ja pääset itse selvittämään pilke silmäkulmassa onko Helsingin kaupungin teatterin esitys Kolmen kimppa täyslaidallinen komediaa tai uhka, mahdollisuus vai kenties ratkaisu... 

                                               Mari
Ps.
Lisätietoja löydät Helsingin kaupungin teatterin sivulta Kolmen kimppa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti