07 huhtikuuta 2020

Sähköpyörä Crescent Ellie - älyä ja turvallisuutta pyöräilyyn

GoExpo -messuilla helmikuussa esiteltiin Crescentin uusi sähköpyörä ja itse pääsin tiedotustilaisuuteen Cycloeurope Finland Oy:n kutsumana kuulemaan pyörän uutuuksista tarkemmin. Aihe kiinnostaa itseäni paljonkin, sillä tykkään pyöräillä ja sähköpyörä on ollut mietinnässä hankintana.
Tiedotustilaisuus oli lähes yksityistilaisuus osallistujien vähyyden vuoksi, mutta me kaksi paikalla ollutta henkilöä olimme sitäkin kiinnostuneempia aiheesta. Esittelyssä ollut Crescentin sähköpyörä on ulospäin kuin lähes mikä tahansa sähköpyörä (myös kaunis), mutta yllätykseksi sisältää sekä älyä että turvallisuutta. Sellaisia ominaisuuksia mitä on kaivannut pyörältään ja pyöränsä turvaksi jo tovin vähentääkseen muun muassa stressiä pyörän säilyttämiseksi turvassa varkailta.
Crescent Ellie sähköpyörä

Esittelymalliksi paljastuu Crescentin kaunis Ellie -citypyörämalli, joka on saatavilla jatkossa ABS-jarruilla ja Koppla-järjestelmällä. 
ABS-jarrut on varmasti monelle tuttu juttu autoista ja moottoripyöristä ja nyt se on saatavilla myös Crescentin Ellie -mallin sähköpyörässä. Järjestelmä tunnistaa pyöräiltävän alustan, pyörän nopeuden ja jarrutuksen voimakkuuden, joten se auttaa pysähtymään kontrolloidusti kaikilla alustoilla ja rajustikin jarrutettaessa. Mikä sen hienompaa kuin, että pyöräilijän turvallisuus lisääntyy ja mahdolliset ilmalennot vähenevät (58 prosenttia kaikista sähköpyöriin liittyvistä onnettomuuksista tapahtuu jarrutusten yhteydessä, kun pyöräilijä menettää tasapainonsa kovan jarrutuksen yhteydessä... sähköpyörä painaa tietysti enemmän).

Tämän pyörän ominaisuuksiin kuuluu jatkossa myös Koppla-sovellus, joka on selkeästi nykypäivää ja jonka kautta pyöräilijä voi seurata pyöräänsä määrittelemällä käyttöalueen, seuraamalla ajettuja reittejä, akun lataustasoa ja huoltotarvetta. Ja se mikä on huikeata niin turvallisuutta lisäävää ovat akun varkaudenesto ja onnettomuuden sattuessa sovelluksen mahdollistama automaattisen hätäviestin lähetys. 
Koppla -järjestelmä on saatavilla kahtena versiona, joista Koppla Light hyödyntää Bluetoothia ja Koppla Connect 2G-yhteyttä. Crescent Ellie Koppla pitäisi olla nyt jo tullut myyntiin, kun sen sanottiin olevan saatavilla maaliskuun 2020 aikana.

Koppla -sovellus ja sen sisältö koostettuna


"Täysin integroitu lukkiutumaton ABS-jarrutusjärjestelmä on sähköpyörissä uutta", kertoo Cycloeurope Finland Oy:n toimitusjohtaja Jari Elamo.

"Akku ja sähköpyörä toimivat vain yhdessä ja voit halutessasi seurata pyöräsi liikkeitä."

Jari Elamo (Cycloeurope Finland Oy:n toimitusjohtaja)
ja Crescent Ellie sähköpyörä

Sähköpyörät ovat tulleet jäädäkseen (markkinat on kasvussa) ja ne ovat yksi vaihtoehto liikkua paikasta toiseen lähes päästöittä. Sähköpyörä myös soveltuu kaikille niin työmatkoille kuin vapaa-aikaan ja liikkuminen on helppoa ja aina vaivattomampaa kehittyneen järjestelmä- ja akkuteknologian myötä. 

Vuoden 2020 arkipyörä

Itseäni harmitti, että en ehtinyt messuilla käydä testaamassa tätä sähköpyörää, kun piti singahtaa toisaalle, mutta tiedotustilaisuus jätti kytemään idean. Alkoi siis entistä enemmän houkuttaa se sähköpyörän hankinta, sillä näillä ominaisuuksilla pyöräily kyllä nousee uudelle tasolle. 
Kaikkien ominaisuuksien ymmärtäminen ja kartoitus vie tietty oman aikansa, jotta saadakseen tästä sähköpyörästä kaiken irti satulaan hyppäämisen sijasta pitänee tutustua ensinnä ohjekirjaan (hymyilee). Mutta ominaisuuksiin tutustumisen jälkeen arkipyöräilystäkin tulee jo luksusta (en ihmettele yhtään, että Crescentin Ellie -sähköpyörä on valittu vuoden 2020 arkipyöräksi pyöräilijöiden keskuudessa). 

Pyörät ne kehittyy huimasti, mutta yksi asia on ja pysyy; meinaan yhä sitä pyörää on itse poljettava! Se toki lienee pitkälti se pyöräilyn idea ja hauskuus (nauraa). Itse koen, että ainahan pyöräily on kivaa, mutta sähköpyörällä siitä tulisi astetta mukavampaa. Reitit pitenisivät ja tulisi nykyistä useammin käytyä pyöräilemässä.

                                              Mari

Lisätietoja: 
Cycloeurope Finland Oy on osa ruotsalaista Cycloeurope AB -konsernia. Yhtiö toimii Suomessa Crescent, Monark ja Bianchi merkkisten polkupyörien maahantuojana ja markkinoijana. Jälleenmyyjiä ovat alan erikoisliikkeet ja urheilutarvikekaupan ketjut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti