23 toukokuuta 2021

Concreate Urban Art Festival 2021

Concreate Urban Art Festival järjestetään tänä vuonna Keran Halleilla Espoossa. Toista kertaa järjestettävä kaupunkitaiteeseen keskittyvä festivaali on erinomainen tilaisuus päästä kurkistamaan kaupunki- ja katutaiteen maailmaan urbaanissa tiloissa. Jos et vielä ole paikan päällä käynyt kannattaa kiirehtiä...

Teemu Tenkanen
Itse kävin ihastelemassa upeita teoksia avajaispäivästä lukien heti ensimmäisenä sunnuntaina. Siinä sitten koko reitin varrella kolmessa eri tilassa sain ihmetellä ja ihastella värejä, muotoja, kuvia, hahmoja, tarinoita, erilaisia valtavia ja hieman pienempiä luomuksia ja teoksia. Muraaleja sisällä ja ulkona. Huikeita kaikki!

Aikaa upposi kaiken kaikkiaan reipas pari tuntia jonotuksineen, sillä pandemia-ajan mukaisesti turvaväleistä huolehdittiin ja ihmisiä ei päästetty tiloihin kerralla enempää kuin oli sallittua. Tämä sinänsä oli hyvä juttu, koska jokainen vierailija sai rauhassa tutkailla teoksia läheltä ja kaukaa ja kuvaaminenkin sujui ilman häiriötekijöitä.

Jesse Pasanen

Festivaalin taiteilijoita on yhteensä 40 ja alla nimet listattuna aakkosjärjestyksessä. Osassa kuviani on taiteilija(t) erikseen kirjattuna ja osasta ne valitettavasti puuttuvat, kun onnistuin hukkaamaan omat merkintäni enkä luota muistiini kohdistamisen suhteen. Pitää lisäillä tietoja jälkikäteen. 

Festivaalin taiteilijat:

AHJOTULI / ANDREW COLBERT / CHARLES LIQUOR & PUNISH / ERIC LERAILLEZ/ GHOST/ GRAFFITIPROFESSORS / HANNA MARNO / HENDE / HILKKA HELMI / IIKKA ASIMONT / JESSE PASANEN / JOHANNA ALANKO / JULIANA HYRRI JUULIA KÄÄRIÄ / KAISU KOIVISTO / KATI LESKINEN / KISS / KUUTTI UDELIUS / LAURA LEHTINEN / LAURA PEHKONEN / LUMPS / MATLEENA KEHUS / MTKA (EST) / NADE / OLAVI VIHERIÄLÄ / OTTO MAJA / PALLO & OSEK / PLAN B / POPPAMAIJA / SAARA MAHBOUBA / SAARA SALMI / TANELI STENBERG / TEEMU TENKANEN / TIMO TYYNISMAA / TINTTU HENTTONEN / TRAMA / UNIQECO DESIGN / VIV MAGIA

Juliana Hyrri
WC oli kivasti piilotettuna
Keran Hallit on kyllä varsin mainio paikka tällaiselle festivaalille. Entinen Inex Partnersin logistiikkakeskus on valtava, ja ulkopuolelta katsottuna lähes tyhjä ja kolkkokin. Sisältä löytyy yllättävästi kuitenkin toimintaa kuten padel- ja tenniskenttiä sekä pienpanimoita. Kaupunki- ja katutaide sopii kuin nenä päähän tällaiselle alueelle ja tuo sinne oman urbaanin lisänsä. Hallit tosin puretaan jossain kohdin.
Suosittelen lämpimästi vierailemaan paikan päällä. Festivaali on maksuton ja se on avoinna 29.5. asti ke-la klo 10-20. Huomioi se, että paikka ei ole kaikilta osin esteetön ja osaan tiloista pääsee vain portaita pitkin. Jonottaminen tiloihin tapahtuu pääsääntöisesti ulkona taivasalla, joten pukeudu sään mukaisesti. Ja varaudu myös jonottamaan.

Tapahtuman mahdollistajat ovat Espoon tapahtuma- ja kulttuuripalvelut, Keran Hallit, Molotow, Sto Finexter Oy, Powerlift ja Viro-Instituutti.

Ottaa täräytin kuvia reippaasti (siis satoja) ja oli kyllä varsin vaikeata valita ne hienoimmat, kun kaikki olivat upeita. Tein sitten kuvakollaasit, jotka näet tässä alla.

Viv Magia ja Otto Maja

                                           

                                    Mari

Lisätietoja löydät alla olevien linkkien takaa.

Concreate Urban Art Festival 2021

Keran Hallit

Helsinki Urban Art


5 kommenttia:

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. Pidin Concreate Urban Art Festivalista ja siksi kävin itse siellä peräti kaksi kertaa. Tosin ensimmäisellä kerralla jäi toinen halli kokonaan näkemättä. Upeita teoksia ja erittäin hyvin järjestetty liikkuminen koronaturvallisesti.
  Vielä tänne ehtii muutamana päivänä ja sitten voidaan alkaa jo odotella Keravan Purkutaiteen ja Taiteiden talon avaamista heinäkuussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, että paikalla voi käydä useammankin kerran eikä varmasti kyllästy. Itsekin odotan tuota Keravan Purkutaiteen tämän kesän kohteen valmistumista ja sitä, että pääsee kurkistamaan mitä sinne on tällä erää taiteiltu.

   Poista
 3. Upeita kyllä nuo graffitit. Täytyisi käydä tutustumassa näyttelyyn koska asun lähellä Helsingissä. On myös kiva, että katutaiteelle annetaan enemmän tilaa seinien muodossa, mihin on lupa maalata. Tämä luultavasti vähentää myös graffitien tekoa talojen seinille mihin ei saa maalata. Graffitin poisto on kuitenkin työläs prosessi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta puhut. Graffitien poistaminen on työläs prosessi ja kallistakin, mutta mikäli luvallista maalaustilaa tarjottaisiin niin se saattaisi vähentää etenkin töhrimistä.

   Poista