10 tammikuuta 2014

Leaderin proteiinipatukoiden uutuusmaut

Tässä pohtiessani tulevan viikonlopun välipalavaihtoehtoja voinkin samalla blogata Leaderin viimeisimmistä uutuusproteiinipatukoista. Sain taannoin kotiini tuotepaketin, joka sisälsi Eloisa kaneli-omena proteiinipuuron, muutamat maut Detox Smoothie -jauheita ja 5 proteiinipatukkaa, joista kolme oli syksyn uutuusmakuja. 



Uusia tuotteita on aina mukava testata, jotta osaa niistä sanoa yhtään mitään ja niin nytkin. 
Detox Smoothiet eivät ole minun juttuni, mutta Eloisa pikakaurapuurot ja proteiinipatukat kyllä. 

Meneväisenä ihmisenä joudun tilanteisiin, joissa jokin aterioista (tai joskus useampikin) on korvattava. En halua jättää aterioita väliin, joten korvaan niitä proteiinijuomilla tai -patukoilla. Arvostan sitä, että proteiinipatukoita on nykyään hyvin saatavilla ja on mistä valita, jotta ne eivät ala maistua täysin puulta ja ateriat jäisivät sen takia väliin. 
Eloisa pikakaurapuurot ovat hyvä vaihtoehto perinteisen puuron sijasta ja helppo ottaa vaikka töihin aamulla mukaan, jos haluaa puuroa aamiaiseksi, mutta ei ehdi kotona keitellä tai jaksa syödä kaurahiutaleita sellaisenaan joka aamu.

Uusimmat Leaderin proteiinipatukoiden kausimaut ovat alla:

Laktoositon Mantelikaakao-tummasuklaa

Nutmix kaakao

Laktoositon romminmakuinen tummasuklaa


Näistä uutuuksista romminmakuinen tummasuklaa sopii sellaiselle, joka tykkää rommin mausta. Itse tykästyin Nutmix kaakaopatukan makuun, mutta ehdoton suosikkini on edelleen lähetyksessäkin mukana ollut jogurttipäällysteinen mustaherukkapatukka. Se on oikea herkku. Capuccino-suklaa ja mantelikaakao-tummasuklaa ovat hyviä vaihtoehtoja.


Jogurttipäällysteinen mustaherukka
Cappuccino-suklaa
Mitä tahansa proteiinipatukkaa ei kannata kenen tahansa syödä, sillä sisällöissä on eroja. Kannattaa miettiä aina hieman sitä millaista ateriaa on korvaamassa ja kuinka paljon sokeria proteiinipatukka sisältää. Hyvä on siis lukea tarkkaan niitä ravintosisältöluetteloita tuotteen takaa tai kyljestä. Leaderillä valtaosa So Lo-Carb proteiinipatukoista sisältää sokeria vain 4 grammaa, joten ovat laihduttajallekin hyvä vaihtoehto. En kuitenkaan suosittele jatkuvasti korvaamaan aterioitaan proteiinipatukoilla tai juomilla.


Kulkeeko teillä mukana proteiinipatukoita, proteiinijuomia, hedelmiä vai makeisia korvaamassa aterioita hektisinä päivinä?

                                                     Mari

12 kommenttia:

 1. Ohhoh, on näköjään 4 makua mulla vielä maistamatta! Rommihässäkkä oli ihan järkyttävän pahaa, jos multa kysytään... Vaikka rommissa ei itsessään mitään vikaa ole. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mari taas taisi tästäkin tykätä ;)

   Poista
  2. Romminmakuinen ei päässyt suosikkieni joukkoon; rommi siinä toki maistui tunnistettavasti.

   Poista
 2. toi mustaherukka on ihan taivaallista-nam-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi kun ei pääse itse maistelemaan näitä... olis paljon makuja ;)

   Poista
 3. Tuo nutmix oli ihan liian hyvää... tykkään muistakin kyllä.
  Joo, on mukana välipalana jos ei olen proteiinipuddingia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Protskupatukat on kyllä niin käteviä,kun liikkuu paljon. Mullekin onneksi löytyy muutamia gluteenittomia vaihtoehtoja.

   Poista
 4. kirsiaho@luukku.com10.1.2014 klo 19.16.00

  Uudessa työssäni en ehdi pitämään ruokataukoja joten prot.patukoita repussa ja tarvittaessa sen syön. Mulla suklaa inho joten ällöttää ku kaikissa on niin paljon suklaata ja pähkinäallergiakin rajoittaa syömistä.

  VastaaPoista
 5. Ikävä todella pähkinäallergisille. Itse keliaakikkona löydän muutaman vaihtoehdon, joka on gluteeniton.

  VastaaPoista
 6. On muuten totta, että aika monet proteiinipatukoista saattavat sisältää pähkinää. Mutta kannattaa antaa palautetta niin ottavat jatkossa huomioon. Pähkinälle allergisia kun on kuitenkin suhteellisen paljon nykyisin.

  VastaaPoista