21 toukokuuta 2021

KokoTeatterissa Lucy Kirkwood: NSFW – Rahaa, seksiä ja Photoshopia

Pääsin taannoin seuraamaan KokoTeatterin esitystä NSFW - Rahaa, seksiä ja Photoshopia, jonka on ohjannut Anna Veijalainen Lucy Kirkwoodin näytelmästä. Koska pandemia jylläsi tuolloin ja jyllää yhä keskuudessamme, sain tämän esityksen katsoa kotisohvaltani käsin, sillä KokoTeatteri astui tässä kohdin askeleen uuden pariin ja striimasi esityksen livenä Tiketin kautta. Loistava juttu!
*Medialippu saatu, KokoTeatteri*
Striimin ensihetket
Striimin ensihetki näytöllä (oma kuva)
Itse teatteriesitys oli täyttä tykitystä. Osin mustaa komediaa ja terävää satiiria skandaalijournalismista, valtapeleistä, kiristyksestä ja yksityisyydestä mediassa ja hieman sen ulkopuolellakin. Näytelmä kertoo kahdesta lehtitoimituksesta, joissa molemmissa päätoimittajat ovat valmiita tekemään mitä vain pitääkseen lukijansa ja nostaakseen lukijoidensa määrää. Tiedossa on likaista peliä, iso virhe (vai oliko sittenkään virhe), maton alle lakaisua tai sen yritystä ja monia muita keinoja, joita ei katsojana osaa edes odottaa.
Esityksen alkunäkymä striiminäytöltä (oma kuva)
Kuva: Heidi Bergström

NSFW - näytelmän otsikkona viittaa muuten verkkosivuston lyhenteeseen sanoista "Not safe for work", joka varoittaa internetin pehmopornoa sisältävistä sivustoista, joiden selailusta et halua jäädä kiinni - etenkään työpaikalla.

Esitys kesti noin puolitoistatuntia ja sen aikana tulin itse tunteneeksi paljon hämmennystä, hampaiden kiristelyä, empatiaa, ja ihmetystä. Esityksen jälkeen olin hetken aivan hiljaa; piti jäsennellä kuulemaansa ja näkemäänsä. Kyyti näyttämöllä oli kylmää ja kyynistä, mutta esitys ei kyllä jättänyt kylmäksi. Haluan myös mainita, että näyttelijät osuivat rooleihinsa täyden kympin arvosta. Huikeita roolisuorituksia!
Tämän esityksen tarkoituksena olikin nostaa esiin kysymys siitä kuka on luonut tämän tirkistelykulttuurin, jossa tekopyhyydellä ja teeskentelyllä ei ole rajoja?
Sami Saikkonen, Sesa Lehto Kuva: Heidi Bergström
Sesa Lehto, Sami Saikkonen Kuva: Heidi Bergström

Esiintyjät rooleissa:
Sesa Lehto, Katimari Niskala, Sami Saikkonen, Elias Salonen ja Anna Veijalainen

Muut tekijät:
Musiikki: Timo Hirvonen (basso), Jussi Lehtonen (rummut), Severi Pyysalo (vibrafoni)
Valo- ja äänisuunnittelu, lavastus: Topias Toppinen
Pukusuunnittelu ja -ompelu: Virve Balk
Valokuvaus ja videotuotanto: Heidi Bergström
Äänitys ja miksaus: Aapo Nieminen
Ääni- ja valo-operointi: Pinja Kokkonen, Topias Toppinen
Video-operointi: Justus Mättö, Sini Salo
Graafinen suunnittelu: Heidi Bergström
Tiedotus ja markkinointi: Sini Salo
Tuotantoassistentti: Justus Mättö
Yleisötyö: Katimari Niskala, Sini Salo

Oikeuksia valvoo North agency
Suomenkielinen kantaesitys 23.2.2021
Elias Salonen, Anna Veijalainen Kuva: Heidi Bergström
KokoTeatteri on nyt tuonut katsojille tämän esityksen hybridinä eli sekä striiminä Tiketin kautta että rajatulle yleisölle paikan päällä ja vielä olisi yksi mahdollisuus päästä tämä esitys näkemään. Tulevana sunnuntaina 23.5.2021 klo 1830 alkaen. Lisätietoja esityksestä ja lippuhinnat näet linkin takaa NSFW viimeinen esitys.

Ajatuksia ja tunteita herättävä teatteriesitys. Kiitos KokoTeatteri!

                                  
                                          Mari


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti