06 syyskuuta 2014

Elämäntaparemonttia ei tarvitse tehdä yksin

Elämäntaparemontti ei tapahdu yhdessä yössä. Itse päätös odottaa toteutumistaan ja useimmilla luultavasti muhii jossakin korvan takana pelkkänä toiveena kauan, kunnes sitten yhtäkkiä tulee se päivä, että aloitat. Se, että mielessä on ajatus siitä, että pitäisi tehdä jotain, on jo hyvä alku. Silloin on tiedostanut, että haluaa voida elämässään hyvin ja huolehtia terveydestään.
Elämäntaparemontti ei aina vaadi pohjalleen suuren suuria määriä kiloja tai valtavia muutoksia, sillä se voi koostua pienistäkin omaa elämää parantavista muutoksista. Remontin tarve ja erityisesti muutos lähtee omasta itsestä. Aina. Matkallaan kohti tavoitetta on pistettävä itsensä likoon ja luultavasti astuttava niin sanotulle epämukavuusalueelle, mutta se kannattaa. Täysin yksin matkaa ei tarvitse taittaa, mikäli niin ei halua. Lähimmäisten ja ystävien tuki on tärkeää, samoin kuin vertaistuki.

Omalla kohdallani, ja tällä remonttireissullani, olen saanut tukea monilta ystäviltäni läheltä ja kaukaa. Olen siitä vilpittömästi iloinen ja pidän sitä mittaamattoman arvokkaana asiana. Se on yksi iso tekijä siinä, että remonttini on edistynyt näin mutkattomasti ja tulosta on tullut. Yksin tämä remontti olisi ollut reippaasti raskaampi taival.

Esittelen tässä yhden tukena elämäntaparemontissani vahvasti seisoneen ihmisen, Laura Simolan. Lauran nimi on vilahdellut kirjoituksissani muutamaan otteeseen ja kysehän on hyvästä ystävästäni ja henkilökohtaisena valmentajanani toimivasta henkilöstä. Laura ei ole yksinoikeudella vain minun PT:ni ja voin hyvillä mielin suositella häntä kaikille, jotka haluavat saattaa itsensä kuntoon, tehdä vaikka elämäntaparemontin tai suunnata kohti fitness-kisoja.


Laura (kuva: Tomi Rehell)


Olen tuntenut Lauran jo vuosia. Tapasimme ensin työn merkeissä ja sittemmin olemme pysyneet hyvinä ystävinä. On ollut hieno seurata Lauran tietä kohti upeata fitness -uraa ja menestystä. Upeaa ja määrätietoista toimintaa, jota jaksan ihaillen katsoa. 

Marraskuun lopussa tulee kuluneeksi kolme vuotta siitä, kun Laura aloitti Fitfarmin leivissä ja neljä vuotta on painoja nosteltu erittäin aktiivisesti. Tätä aiemminkin Laura on ollut aktiivinen liikkuja erilaisten lajien parissa, mutta kuntosali on kuulunut enemmän tai vähemmän ohjelmaan kymmeniä vuosia.
Se, miten Laura on päätynyt body fitness -kilpailijaksi, on tapahtunut Lauran ensimmäisen PT-treenin yhteydessä pari vuotta takaperin, kun valmentaja oli udellut, että voisiko ajatella tähdättävän body fitness-kisoihin. Ensin asialle oli tullut naurettua, mutta niinhän ne parhaimmat kipinät taitavat syttyä, kun itse vähiten uskoo homman olevan mahdollista. Näin kävi itsellenikin elämäntaparemonttini kanssa. Laurahan heitti ilmaan tuoreena personal trainerina, että voisin olla hänen ensimmäisiä PT -treenattaviaan (koekaniini) ja minä siihen, että ei ikinä, en pysty, kuolen kuntosalilla ja mitä kaikkia muita tekosyitä silloin keksinkään. En voi olla kuin tyytyväinen, että tuollainen lause ilmaan lennähti taannoin...

Joka tapauksessa kaksi vuotta tuosta treenistä ja valmentajan kysymyksestä, olikin sitten Lauran takataskussa ensimmäisten body fitness-kisojen Fitness Classicin +45 -vuotiaiden masters -sarjan Suomen mestaruus (keväällä 2014). Niin kuin aivan huippu juttu! 
Ja kilpailu-ura jatkuu. EM -kisoista ei tullut menestystä, mutta nyt Laura valmistautuu aivan piakkoin pidettäviin yleisen sarjan SM-karsintoihin ja masters -sarjan MM-karsintoihin. Ja perään lokakuussa ovat heti MM-kisat ja viikon päästä tästä SM-kisat. Riittää tavoiteltavaa kyllä.

Saan tavallaan seurata tätä Lauran valitsemaa, haastavaa matkaa aitiopaikalta. Lauralla on nyt menossa vaihe tinkimätöntä treenausta kohti tavoitetta hyvän valmentajan silmien alla (Jari Mentula - Fitfarm). 
Päätös, tavoite, treeniä, ruokaa ja lepoa. Siinä se Lauran noudattama metodi on yksinkertaisuudessaan ja näistä saan osani myös itse, kun kuntoremontoin itseäni Lauran tekemin ohjein. 
Metodia voi erinomaisesti soveltaa tehdessään pientä tai suurta elämäntaparemonttia. Siinä ei vaadita kovia kisadieettejä vaan yksinkertaisesti päätös, tavoite, treeniä/liikuntaa, ruokaa ja lepoa. Kisaaminen vaatii sitten jo enemmän ja siihen lähtiessään pitää olla lujasti sitoutunut. 
Muutos onnistuu varmasti, kun uskoo itseensä, katselee elämää positiivisin mielin, tarttuu toimeen ja pitää tavoitteen mielessään. Sitä Laurakin on tehnyt; lähtenyt toteuttamaan itseään ja upeasti kääntänyt vaikeudet elämässään voitokseen. Vastoinkäymiset, suuretkin sellaiset, ovat antaneet puhtia treeneihin ja se on tuottanut hienoa tulosta.

Itse seuraan hieman jännittäen miten mahtaa tulevissa kisoissa käydä, mutta samalla iloitsen puolesta ja myös ihailen toisen valtavaa innostusta ja työn määrää tavoitteidensa saavuttamiseksi. 
Innostus ja vahva sitoutuminen siihen mitä tavoittelee, on kivasti tarttuvaa ja antaa potkua omalle remontilleni kohti tavoitepainoa ja hyvää kuntoa. 
Voin myös sanoa, että olen hyvissä käsissä. Kerron mitä haluan seuraavalta ohjelmaltani, noudatan saamiani ohjeita sekä ruokavalion että treeniohjelman suhteen, ja tulosta tulee. Laura on erinomainen sparraamaan ja aidosti kiinnostunut siitä, että pääset asetettuun tavoitteeseen. Laura nyt valmistautuessaan syyskuun karsintoihin (kuva: Tomi Rehell)

Laura keväällä (kuva: Tomi Rehell)

Laura kisalavalla ja kevään 2014 body fitness-kisojen Fitness Classicin +45 -vuotiaiden masters -sarjan Suomen mestari (kuva: Mike Sirén)

Suosittelen teille kaikille, jotka nyt mietitte, että olisi kiva saada muutama kesällä kerääntynyt kilo pois tai kohottaa kuntoaan, että harkitsette tueksenne personal traineria. Ainakin aluksi. Itse olen kokenut PT:n treenit ja ohjelmat erittäin toimivaksi tässä matkallani kohti tavoitepainoa. Kokeilen välillä selviytyä omillani, mutta palaan aina takaisin, koska koen sen niin paljon helpompana ja itselleni toimivana tapana. 
Olen siinä mielessä onnekas, että personal trainerini on juuri Laura. Henkilö, jonka kanssa kemiat toimivat, ja joka on motivoitunut auttamaan tavoitteisiin pääsemiseksi, ja jonka kanssa asiakassuhde on rakentunut toimivaksi ja vuorovaikutteiseksi. 
Mikäli yhteinen sävel ei PT:n kanssa löydy (se kun ei ole päivän selvää), ei kannata tyytyä tilanteeseen vaan kokeilla toista personal traineria.  

Itse annan suuren arvon sille tuelle, jota olen remonttiretkelläni saanut niin Lauralta kuin muiltakin. Yllättäviltäkin tahoilta. Hienoa, että elämäntaparemonttia ei tarvitse tehdä yksin!
  
Lauran tavoitat halutessasi sähköpostiosoitteesta: poweringyourlife@gmail.com. Rohkeasti ottamaan yhteyttä ja keskustelemaan omista tavoitteistaan ja ohjelmasta!

                                            Mari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti