23 syyskuuta 2014

Uutta intoa ja motivaatiota syksyn kuntoiluihin uudella ruokavalio- ja treeniohjelmalla

Taas on aika uusien kujeiden! Omalla kohdallani se tällä kertaa tarkoittaa sitä, että lahjoin itseäni synttäripäivän kunniaksi uudella treeniohjelmalla ja ruokavaliolla, jonka kesto on 3 kuukautta. On siis syksylle tekemistä ja olenkin taas intoa täynnä liki halkeamiseen asti! (nauraa).
Mutta totta se on, että ihan uudenlainen into ja motivaatio on taas päällä, kun kädessä on uudet ohjelmat. Koko ajanhan sitä tässä on edetty kiloja kadottaen ja eletty terveellisesti, mutta uudet tuulet on aina piriste päivään.

Aamu-uninen jumppari
Tämän kertaisia ohjelmia edelsi kuukauden omatoiminen jakso, jolloin toki söin vakiintuneen ruokarytmini mukaisesti ja terveellisesti, mutta en noudattanut mitään tiukkaa ohjelmaa. Liikuin myös paljon, ja pidin jopa viikon pituisen tauon salitreeneistä. Homma siis sujuu nykyisin hyvin, ainakin omasta mielestäni, ilman mitään ohjelmia, mutta kuten aikaisemminkin olen kirjoittanut niin tämä tapa on itselleni se toimivin tapa. Se, kun joku toinen tekee minulle ohjelmat ja minä vain noudattelen niitä kirjaimellisesti. Helppo ja itseäni motivoiva tapa, josta tuskin ihan heti tulen luopumaan, vaikka omatoimiset jaksot saattavatkin ajan kuluessa pidentyä.

Uusi ruokavalio sisältää päivätasolla yhteensä 1600 kaloria ja on sisältönsä puolesta suorastaan herkullinen. Vaihtoehtoja on, joten ruokavalio ei ole niin rajattu kuin aiemmat ovat olleet. Lisäksi välipalaan olivat eksyneet sanat leikkele ja juusto. Ihan piti kahteen otteeseen lukea, että ymmärsinkö oikein vai onko kyse vain vilkkaan mielikuvituksen tuotoksesta. Sekin olisi mahdollista, sillä en ole kahteen vuoteen ostanut juustoa kotiini ja leikkeleiden käytöstäkin on reilu vuosi.
Tässä välipalassa näkkileipä tai riisikakku jää kyllä kakkoseksi, vaikka siellä pohjalla onkin!

Oih, välipala!


Ruokavalio on nyt hieman erilainen aikaisempiin verrattuna, sillä hiilihydraatteja nautiskelen tasaisemmin joka aterialla. Katsotaan miten se toimii ja millaisia tuntemuksia herättää.
Sen voin sanoa, että nälkää en tule näkemään, sillä varsinkin lounas ja päivällinen ovat lautaselle koottuna melkoisen kokoisia kasoja. Siinä voi silmät pyörähtää osalla, kun ne pyörähtävät hämmästyksestä minullakin.

Treeniohjelma on omasta mielestäni taas hyvin monipuolinen ja koukuttava. Toistoja on lisätty, mutta pysytään perusliikkeiden parissa. Ikään kuin palattaisiin hieman taaksepäin ja elämäntaparemontin alkuaikoihin. Kuntosalikertoja on 2-3 viikossa ja kun kerran saan valita, niin sehän tarkoittaa kohdallani tuota kolmea kertaa. Lisäksi muuta liikuntaa on runsaammin ja ulkoilupainoitteisesti lepopäiviä (2 kpl/viikko) unohtamatta.
Salitreeniohjelmaan sisältyy yksi 'pumppipäivä', jota katsellessa tuli jo liki hiki otsalle. Siinä puserretaan naisesta mehut kyllä irti joka kerta, joten tiedossa on varmasti jäykkiä ja kipeitä lihaksia.
Mutta tykkään jo valmiiksi. Sellainen sopii mulle, että voin haastaa itseni ja ottaa kropastani mittaa.

Uuden ohjelman pariin tästä
Ja näillä ohjelmilla mä pötkin sitten joulun kynnykselle asti. Tavoitteena on ohentua vielä hieman nykyisestä ja kiinteyttää numeroa liian suureksi jäänyt nahkani lihaksia kadottamatta. 
Ennen kaikkea tavoitteena on voida hyvin kuten pari viimeistä vuotta. Ja ylläpitää jo saavutettua.

Ryhti on parantunut huomattavasti

Tästä on lähdetty ohenemaan aikanaan...


Ah, on tää elämä vaan niin kivaa! Ei haittaa tuulet eikä tuiskut vaan positiivisin mielin edetään syksyn kimppuun ja kohti joulua.

Mitä suunnitelmia teillä blogin lukijoilla on syksylle oman hyvinvointinne osalta? Miten ylläpidätte motivaatiota ja intoa kuntoilla?


                                          Mari


8 kommenttia:

 1. Kyllä sitä näkee, että töitä on tehty. Hyvä Marietta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maiju! Homma jatkuu hyvillä mielin.

   Poista
 2. On kyllä tyttö muuttunut, Hyvä Mari! Oot kyllä aika mimmi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kirsi! Posket on ainakin kaventuneet ja toki muualtakin ohentunut :)

   Poista
 3. Wau, mikä muutos!
  Näytät tosi hyvältä :)
  t. Sari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari! Mukavaa muutosta ollut ja hommahan jatkuu.

   Poista
 4. Sinähän mukavan lahjan itsellesi synttärilahjaksi annoit! Hienoa kun motivaatiota riittää! Tsemppiä jatkoonkin !
  t:Marianne ja Nero

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempistä Marianne ja Nero! Paras lahja mitä itselleni keksin :-D

   Poista