22 lokakuuta 2016

Messuja moneen makuun - esimakua Viini ja Ruoka -tapahtumasta (sisältää arvonnan)

Nyt on aika tiuha putki erilaisia messuja, joihin olen onnekkaasti saanut tilaisuuden päästä mukaan bloggaripassilla. Juuri paraikaa on menossa I Love Me -messut, mutta viikon päästä on jo seuraava hektinen viikonloppu tiedossa, kun on sekä Kirjamessut että Viini- ja ruokatapahtuma. Tiedossa on paljon kaikenlaista hyvää monessa muodossa.

Viime viikolla pääsin mukaan tilaisuuteen, jossa sain esimakua tulevan Viini ja Ruoka -tapahtuman annista. Syksyn herkkuhetki tavallaan, kun voi herkutella hyvien viinien ja ruokien parissa ja samalla katsastaa mitä Kirjamessut tarjoavat.
Makupalat tulevasta tapahtumasta katselmoitiin vastikään avatussa BasBas & Staff Wine Barissa Tehtaankadulla. Minulle aivan uusi paikka, mutta lämminhenkinen tuttavuus kyllä. Viinibaari viinien ystäville ilman korkeaa kynnystä ja pelkoa siitä, että ei osaa etikettiä. Paikka on konstailematon, viihtyisä ja siellä tarjotaan myös suolaista, jos sellaista tekee mieli. Viinilista on hyvin ranskalainen ja viinit natural -tyyppisiä alkuviinejä. Nyt tarinaa tuli viinistä aina sinne tuottajaan asti. Paljon tietoa kyselemättä eli aika syvälle mentiin. Omistajat tuntuvat olevan omistautuneita viineille ja heille merkitsee paljon myös viinin elinkaari ja viinin tuottaja (omistajia ovat BasBasin Niki Thielon ja Kalle Kiukainen yhdessä kuuden muun kanssa). Sellaisen intohimon juttuun ja viineihin aistii paikan päällä.
Ruokalistalla on tarjolla valikoima yksinkertaisia makuja 6-8 euron hintaan. Vierailupäivänä oli tarjolla cevicheä, salaattia, juustoa ja leikkeleitä. Erinomaisen makuisia kaikki.
BasBas & Staff Wine barin yläkerrassa on bistro Baskeri & Basso.
Tuleva Viini ja Ruoka -tapahtuma on uudistunut; se on muun muassa auki myöhempään ja koko tapahtuma on anniskelualuetta. Voit siis nauttia tarjolla olevista ruuista ja juomista ilman raja-aitoja. Aivan loistava juttu minun mielestäni. Alaikäiset pääsevät messuille huoltajan seurassa.
Lisäksi ohjelmaa on joka päivälle: viinitastingeissa maistellaan Vuoden viinit - kilpailun finalisteja, kuohuviinejä ja reilun kaupan viinejä. Lisäksi perehdytään laatuviineihin eri alueilta tuotettuna ja tutustutaan lasin vaikutukseen viinimaistamisessa. Tarkemmat ohjelmatiedot ja näytteilleasettajat linkkien takaa.
Maistelulasi, viini- ja ruokalipukkeet ostetaan viinialueen lasipisteistä. Maistelulasin pantti (5 euroa) palautetaan lasipisteissä. Viinejä on tapahtumassa tänä vuonna noin 600 (melkoinen määrä).
Paikalla on myös ruokatarjontaa, joten makupareja pääsee etsimään hyvästä valikoimasta. Monta erilaista ruokarekkaa ja 60 erilaista annosta; luulen, että jokainen löytää omansa. Tarjolla on Fat Tomato, Thai Papaya, Kimchi Wagon, Käpylän Majakka, Mielensäpahoittajan ruokarekka ja monta muuta. Tapahtumasta voit ostaa kotiin pieniä kodinkoneita, herkkuja tietenkin, astioita, kattaustarvikkeita ja muita keittiötarvikkeita.


Tapahtuman tiedotteet:

Samaan aikaan on myös Kirjamessut, joiden teema on pohjoismainen kirjallisuus ja kulttuuri. Ohjelmaa on valtavasti (15 lavaa ja yli 800 ohjelmaa). Huikea kattaus! 
Voin sanoa, että kiirettä pitää tulevanakin viikonloppuna. Suihkaroin paikalla molemmilla messuilla ja poimin omasta mielestäni parhaat palat. Sometan tietysti sen minkä ehdin. Tai no, maltilla yritän, vaikka olenkin näistä innoissani (nauraa). Suosittelen tekemään messuille ns. oman polun, jota noudatta, jotta ehtii poimia ne kaikki itselle tärkeät ja mielenkiintoiset kohteet. 
Tiedotteita Kirjamessujen osalta:
Ohjelman tarkemmin löydät tästä: Kirjamessut

Arvonta


Kuten jo yllä mainitsinkin olen mukana sekä Viini ja Ruoka -tapahtumassa että Kirjamessuilla bloggaripassilla. Homma ei ole itsestään selvyys ja siksi olen asiasta hyvin otettu. Joka kerta. 


Siitä ilosta arvon messuliput sekä Kirjamessuille että Viini ja Ruoka -tapahtumaan. 2 pääsylippua Kirjamessuille ja 2 pääsylippua Viini ja Ruoka -tapahtumaan. Yksi vapaalippu oikeuttaa yhteen kertakäyntiin messuilla. Lisäksi yllätyspalkintona vielä uunituore Viinistä viiniin 2017 -kirja (kirjoittajina Juha Berglund ja Antti Rinta-Huumo).

Osallistu arvontoihin (3 palkintoa yhteensä) kommentoimalla jotakin blogini jutuista maanantaihin 24.10.2016 klo 15:00 mennessä. 
Arvonta suoritetaan maanantaina päättymisajan jälkeen ja voittajat saavat joko 2 messulippua kirjamessuille, 2 messulippua Viini ja Ruoka -tapahtumaan tai Viinistä viiniin 2017 -kirjan. Kolme onnekasta siis arvotaan kommentoijien/osallistuneiden joukosta.

Tiedän mitä teen seuraavankin viikon eli valmistaudun messuille, jotta ehdin poimia paikan päällä kaikki itseäni kiinnostavat kohteet. Nyt ja tulevana viikonloppuna minut löytää messuilta (nauraa), joten kirjoituksetkin tulevat olemaan melkoisen messupainotteisia.

                                               Mari

6 kommenttia:

 1. Mukana, näillä messuilla en ole ikinä käynyt ja olisi kiva käydä :)
  ida.kojo@hotmail.com

  VastaaPoista
 2. Mukana arvonnassa. Blogissasi on parasta monipuolisuus. Tykkään myös tuote-esittelyistä, muutamankin kerran "erehtynyt" itsekin ostoksille näiden inspiroimana :D kaljukeiju@gmail.com

  VastaaPoista
 3. Mukana arvonnassa! Kirjat ja viini ovatkin mitä parhain yhdistelmä, ainakin näin syysiltana. :)
  Terv. Kaisa
  kaisa.illukka_at_gmail.com

  VastaaPoista
 4. Mehukkaan maukkaat messut tulossa. Viini,ruoka ja Kyrö. Kokeilen onnea arvonnassa �� anu.kosonen@welho.com

  VastaaPoista
 5. Osallistun arvontaan! Olen todella intona uudistetusta Viini ja Ruoka -puolesta, jossa ei ole enää erikseen viinikarsinaa. En ole vaivautunut koskaan aiemmin juomaan viinejä messuilla, mutta tänä vuonna aion nauttia sekä juoma- että ruokatarjonnasta - kirjojen selaamisesta puhumattakaan. :-)

  virtanensara ÄT gmail piste com

  VastaaPoista
 6. Arvonta on suoritettu ja onni potkaisi tällä kertaa Saraa, Samoilijaa ja Idaa. Voittajat on kontaktoitu sähköpostitse. Onnea voittajille ja kiitos kaikille osallistuneille!

  VastaaPoista