06 joulukuuta 2016

Poronkäristystä ja punaviiniä

Tänään Suomi juhlii 99-vuotista itsenäisyyttään ja eilen sain olla mukana juhlistamassa hieman nuoremman tahon synttäreitä, kun sain tilaisuuden osallistua ravintola Zetorin 25-v. synttäribileisiin. 25 vuotta on kyllä aikamoisen hieno ikä ravintolalle nykypäivänä, joten onnea Zetorille tästä. Paikalla ei tarvinnut olla yksin, sillä tupa oli täynnä väkeä heti tilaisuuden alusta alkaen ja sinne sekaan se minäkin sujahdin.


Zetor on suomalainen SOK:n ravintola, jonka sisustus on Sakke Järvenpään käsialaa. Ravintola tarjoaa hieman parodiamaisesti kuvan suomalaisesta maalaiselämästä ripauksella huumoria. Sisustuksesta löytyy kaikenlaista hauskaa ja vanhaa, kuten traktoreita, puusuksia ja pöydistä talouspaperirullat telineissään. Ruokalistalta löytyy kaikille suomalaisille tuttuja ruokia, jotka turisteille ovat varmasti erikoisia. Ja miksi ei ihan meille suomalaisillekin (hymyilee). Itse olen hieman kauempaa tulleita vieraita kehottanut vierailemaan Zetorissa. Jos ei syömässä niin ainakin katsomassa sisustusta (nauraa). Jotenkin koen, että ravintola on pala sitä Suomea, jota ei enää oikeastaan ole kuin muistoissa ja tarinoissa (ja nekin unohtumassa).

Synttäreillä oli tarjolla alkuun kuohuvaa ja ruuaksi poronkäristystä. Ruokajuomaksi tai oikeammin jälkiruuaksi nautin pienen lasillisen punaviiniä. Hyvin pelkistetty tarjoilu, jonka pääosassa oli hyvin maittava ruoka ja juoma; minusta onnistunut juttu näin. Sopi hyvin kyseisen ravintolan tyyliin.
Sanottava sekin, että ne kerrat, jotka ravintolassa olen käynyt syömässä eivät ole ruuan suhteen tuottaneet pettymystä. Nälkä lähtee varmasti, koska annokset ovat reilun kokoisia. 
Nälän nyt ei luulisi muutenkaan vaivaavan juhlijaa, sillä ruokaa on saatavilla yömyöhään, kun keittiö on auki lähes pilkkuun asti (parhaimmillaan klo 03 asti yöllä...hämmästelee).
Musiikkitarjonta on pääsääntöisesti suomipoppia ja näissä jytäsynttäribileissä bilemusiikista vastasi Virve Rosti, Freeman ja Menneisyyden vangit. Tämäkin osuus sopi kuin nenä päähän ravintolan tyyliin (nauraa).Minä tosin en jäänyt bilettämään pilkkuun asti vaan tein tilaa hyvissä ajoin ennen valomerkkiä. Tunnelma oli lähtiessä mukavan leppoisa ja puheensorina täytti tilan. Uskon hyvän fiiliksen vain nousseen esiintyjien astuessa estradille illan kuluessa. Itse lähdin pois vatsa täynnä ja hyvillä mielin. 
Vielä kerran onnea Zetor 25-v.! 
Nyt siirryn juhlistamaan Suomen 99 -vuotista itsenäisyyttä. Tai no, en erityisemmin juhli. Jumpan kautta Linnan juhlia seuraamaan; siinähän sitä on ohjelmaa tälle loppupäivälle (nauraa).

Hyvää Itsenäisyyspäivää!                                  Mari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti