03 syyskuuta 2017

Viinijooga - kiva ja erilainen kokemus

Käväsin viinijoogassa. Mitä ihmettä, viinijooga?!? Luit aivan oikein (nauraa). Tutustuin viinijoogaan viime viikolla, kun ravintola Venn piti tällaisen teematilaisuuden yhdessä Viinilinnan kanssa. Sen verran mielenkiintoiselta kuulostava juttu, että olin mukana heti. Halusin nähdä miten jooga ja viini saadaan yhdistettyä.
Tilaisuuteen menin suoraan töistä sopivalla vaatetuksella varustettuna. Paikan päällä osallistujille tarjottiin vesipullo ja lainaksi joogamatto mikä olikin varsin mukava juttu niin kaikkea ei tarvinnut kantaa mukanaan. Tämän lisäksi tarjottiin alkuun lasillinen kuohuvaa ja joogan pariin lasillinen puna- tai valkoviiniä.

Valitsin valkoviinin. Ja ihmettelin sitä, koska en yleensä juo valkoviiniä (nauraa).


Joogaohjaajana toimi Kylli Kukk ja on kyllä kehuttava kuinka aito, valovoimainen persoona ja hyvä, innostava joogaohjaaja Kylli onkaan!
Jooga kesti tunnin ja sen aikana tehtiin kaikille sopivia liikkeitä, hengitysharjoituksia ja nautittiin hyvästä viinistä. Ei asetettu paineita mukana oleville millään tasolla vaan annettiin jokaiselle mahdollisuus suoriutua liikkeistä ja venytyksistä omalla tasollaan nautiskellen, saavuttamaan hyvä flow ja aistimaan viinin tuoksu ja maku. Yksilöllisesti jokainen omana itsenään.

Aivan ihastuttava juttu! Viinijoogan tavoite ei ole saada sinua hiestä märäksi, henkeä salpautumaan tai känniin, vaikka viini kuvioissa mukana onkin. Tämä oli sellainen hyvä kokonaisuus keholle ja mielelle itseään kuunnellen ja nautiskellen. Hyvän sarjan jälkeen voi palkita itsensä kulauksella viiniä tai venyttää, kurkottaa itsensä millin kerrallaan kohti viinilasillista ja napata maku mukaan. Vain mielikuvitus on rajana.

Valkoviini oli muuten hyvää ja lasillinen riitti mainiosti koko joogahetken ajaksi (hymyilee). Jos/kun näitä Viinilinnan ja Venn -ravintolan viinijooga -tilaisuuksia tulee menkää ihmeessä kokeilemaan! 
Jooga saattaa saada viinin avulla ripauksen rentoutta (joogaaja itse ainakin), viini voi maistua joogaliikkeiden välissä tai jälkeen ja tilaisuudessa saattaa päästä maistelemaan viiniuutuuksia.Hyvä muistaa, että ei lähde tähän vakavalla mielellä vaan pilke silmäkulmassa! (nauraa). Jooga ja viini oli tässä tilaisuudessa yhdistetty varsin miellyttävästi. 


                                         Mari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti