28 elokuuta 2017

JYSKin syksy - ripaus ylellisyyttä, romantiikkaa ja lämpöä kotiisi

Suomalainen sisustaja on hinta- ja laatutietoinen minimalisti, paljastaa tanskalaisen sisustusjätti JYSKin teettämä tutkimus (M3 Research - M3 Panel -tutkimus). Reilusti yli puolet ostaa tuotteen hinnan perusteella, ja hinta, laatu ja kestävyys ovat avainsanoja suomalaisten sisustaessa. 
Nämä asiat muun muassa sain tietää, kun vierailin JYSKin lehdistötilaisuudessa Radisson Blue Royal -hotellissa Helsingissä. Samalla pääsin tutustumaan mitä uutta JYSK tarjoaa sisustajille syksyllä ja sain erinomaisen kattavan tietopaketin itse yrityksestä. Tervetulleeksi tilaisuuteen meidät toivotti JYSKin Ville Velin (Country Manager Finland), joka yhdessä Rune Jungberg Pedersenin (Communications&CRS Director, JYSK Nordic) kanssa valaisi melko kattavasti yrityksen tarinaa alusta nykypäivään, syksyn sisustustrendejä katselmoitiin stailaaja ja sisustussuunnittelija Niina Ahosen kanssa ja lopuksi JYSKin uutuudet ja malliston 2017 esitteli Riikka Leskinen (Suomi Sales & Marketing Manager). Tilaisuuden anti täydentyi maistuvalla ruualla ja mahdollisuudella hypistellä ja kokeilla syksyn uutuustuotteita paikan päällä. Tykkäsin tästä, sillä silloin saa parhaimman tuntuman. Ensin sitä silmäilee ympäriinsä, aistii muotoja, värejä, materiaaleja ja sen jälkeen käy käsiksi tuotteisiin, jotka eniten hivelevät silmää (nauraa).

JYSKin syksy on ripaus ylellisyyttä, romantiikkaa ja lämpöä kotiisi. Syksyn uutuusvalikoima on saanut inspiraatioita kolmesta erilaisesta elementistä. Luonnonmateriaalit näkyvät ja tuntuvat lattioissa ja seinissä ja muun muassa lastulevyä sekä korkkia käytetään uudella tavalla (Urbanity -mallisto). Pastelliset värisävyt löytyvät Soft Boheme -malliston tuotteista ja syksyn tummaa tunnelmaa välittää Dark Deco -mallisto. Myymälöistä uutuudet ovat saatavilla elokuun lopussa.
Itse näen kuuluvani tuohon kohderyhmään, joka pyrkii hankintansa tekemään niin, että hinta-laatu-kestävyys -suhde on kohdillaan. Kaiken ei tarvitse olla uutta, sillä tykkään myös kierrättää. Nyt, kun olen muuttanut uuteen asuntoon, on vallalla tilanne, että vanhoille huonekaluille ja tavaroille etsitään ensin uudet kodit ja tilalle rakentuu hiljalleen uusi, tämän hetken omannäköinen sisustus, niin on varsin ajankohtaista katsella ja punnita eri vaihtoehtoja ja valikoimia.  
JYSKin valikoimissa on useita itselleni sopivia kalusteita ja sisustuselementtejä, joita olen käynyt nyttemmin katselemassa liikkeessä ja mielessäni alkanut hahmotella niitä kotiini. Syksyn väreistä suosikkini ovat ehdottomasti murretut, maanläheiset vihreä ja keltainen, harmaan ja puun eri sävyt. Se 'possun vaaleanpunainen' eli oikeasti puuteri, hennon vaaleanpunainen ei ole oma värini, mutta myönnän, että se sopii kyllä sisustustamiseen pieninä ripauksina.

Syksyn trendeistä muutamia poimintoja:
- hyllyille mahtuu koriste-esineitä, purkkia ja purnukkaa, koska hyllyt ovat korkeampia
- kynttilät luovat tunnelmaa ja lämpöä
- kulhot ja purnukat ovat keraamisia
- pyöreä muotokieli huonekaluissa
- keveys huonekaluissa
- karvatyynyt, kotikutoisuus ja käsintehdyn näköiset
- yksivärisyys, akvarellimaiset värit
Itse tykästyin näistä trendeistä tuohon huonekalujen keveyteen ja pyöreyteen; karvatyynyt ja kynttilät lämmittävät mieltä aina.Jännä nähdä millainen kotini on, kun vanha on kierrätetty pois jaloista, uudet tavarat löytäneet paikkansa ja värit ja materiaalit asettuneet. Hitaasti, mutta avoimin mielin hyvä tulee... (hymyilee).

                             Mari

1 kommentti:

  1. Voi siellä olis ollut kivempi peili, kuin se minkä ostin Ikeasta ❤️

    VastaaPoista