11 tammikuuta 2018

Valotaidetta ihmettelemässä - LuxHelsinki 2018

Uuden vuoden odotetuimpia tapahtumia omalla kohdallani on aina LuxHelsinki. Tänä vuonna tapahtuma järjestettiin kymmenennen kerran, joskin omat vierailuni tapahtumassa ovat vain puolet tuosta. Ajankohta osuu sopivasti keskelle talvea loppiaisen tienoille, kun päivän pituus on vielä suhteellisen lyhyt ja pimeää riittää (tapahtuma-aika 6.-10.1.2018 klo 17-22).

Vuoden 2018 LuxHelsinki -tapahtuman reitti alkoi Svenska Teaternin takaa Esplanadin puistosta mikrogalleria -teoksilla kiertäen Kaartinkaupunginosassa ja päätyen Senaatintorille Tuomiokirkko konstellaatioon. Aikaisemmista vuosista viisastuneena ja aikataulullisten haasteiden vuoksi ainoa ilta, jolloin minä pääsin tapahtumaan osui sunnuntaille. Jälkiviisaana voin sanoa, että päivä ja aika osuivat tällä kertaa nappiin, sillä vaikka yksin ei reitillä tarvinnut liikkua siellä ei ollut edellisvuosien tapaan järkyttäviä ruuhkia. Siis sellaisia massoja, että eteenpäin pääsi vain pingviinimäisellä vaappuvalla tyylillä kädet tiukasti kylkiä vasten (hymyilee). Tällä kertaa sääkin oli osittain loistava, kun ei satanut mitään ja pakkastakin oli vain asteen verran, mutta kova tuuli sai sormet jäätymään videoita ja kuvia ottaessa.

             
   

                          

                       


Kappeli oli paikallaan varsin kauniina
Reitillä tuli kuvattua muutama kuva ja video. Jälkimmäiset löydät Youtubesta Kahvakuula kainalossa -blogin omalta kanavalta.

Minä olin tänä vuonna pääsääntöisesti haltioissani etenkin isoista konstellaatioista (löytyvät videoilta). Ihan pienemmät jäivät vähemmälle huomiolle ja Eat Lux kokematta kokonaan. Aika ei jälkimmäiselle osiolle riittänyt, mutta ehkäpä ensi vuonna mikäli järjestetään


LuxHelsinki on just oikeanlainen tapahtuma pimeään vuodenaikaan. Samalla, kun ihastelee ja ihmettelee valotaidetta eri muodoissaan saa myös raitista ulkoilmaa. Jos et pidä ihmisistä pyri valitsemaan tapahtumaan tutustuminen muina päivinä kuin tapahtuman alkamis- ja päättymispäivinä ja jälkeen klo 19, jolloin liikkeellä on vähemmän ihmisiä (siihen tuskin koskaan pääsee, että olisi yksin liikkeellä, mikä ei ole tapahtuman kannalta katsoen onnistuminen ollenkaan).

                                      Mari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti