11 toukokuuta 2018

Nauti auringosta ja aurinkosuojavoiteista

Kesää kohti mennessä auringonvalo lisääntyy. Aurinko ja auringonvalo ovat ne, mitä useammat meistä odottavat näkevänsä ja kokevansa pimeän ja harmaan vuodenajan jälkeen. Se on varsin ihanaa, kun valo ja lämpö lisääntyvät ja luonto herää eloon. Ja kyllä se vain piristää näillä leveysasteilla!

Aurinko tunnetaan elämää luovana tähtenä ja auringonvalo merkittävänä d-vitamiinin lähteenä. Ihminen tarvitsee auringonvaloa, mutta sen kanssa on hyvä olla varovainen. Meidän kaikkien, mutta etenkin niiden ihmisten, joilla iho ei kestä auringonvaloa ollenkaan ja/tai ovat herkkiä palamaan.
Auringon alla - vettä, aurinkolasit, hattu ja...Lindoksen saarella nimikaima

Itse omaan sellaisen ihotyypin, että saan auringossa ollessani ihoni lähinnä vain punaiseksi ja jossain kohdin punan tasaantuessa saattaa sitten ilmestyä pisama tai kaksi. Palan auringossa herkästi ja muutamia kertoja niin on käynyt todella pahasti. Jo se, että nahka irtoaa jonkin ajan kuluttua, on ikävää saati, että iholle nousee vesikelloja.... 


Rodoksella kukat kukki jo kauniina
Minulle merkityksellistä on suojata ihoni hyvin enkä tavoittele kovinkaan tummapaahtoista päivetystä. Sellainen vaalea maitokahvin väri on ihan hyvä, jos sellaisen joskus onnistun pintaani saamaan. Joskus nuorempana, reilut parikymmentä vuotta takaperin, sitä tuli otettua aurinkoa oikein rannalla suorassa auringonpaisteessa maaten jopa useita tunteja, mutta on sittemmin jäänyt pois (hyvä niin!). Sitä on varmasti viisastunut iän myötä ja ne muutamat pahat palamiskerrat ovat hyvin ja kivuliaina yhä muistissani.
Annankin arvoa hyvälle aurinkosuojavoiteelle ja suhteellisen korkealle suojakertoimelle, jolloin pärjään ulkona auringon alla palamatta. Vetäydyn myös mieluummin varjoon kuin oleskelen suorassa auringonpaahteessa, käytän hattua ja juon paljon vettä. Aamulla laitettu aurinkosuoja ei riitä koko päiväksi, joten sitä on lisättävä päivän aikana.
Aurinkosuoja, joka kulkee matkassa mukana

Vesi on hyvää!
Nykyisin aurinkosuojatuotteita löytyy niin monessa eri muodossa ja monelta valmistajalta, että varmasti jokainen löytää omansa. 
Kokeilemalla se minäkin olen monet suosikkini löytänyt. Muutama paljon käyttämäni aurinkosuojatuote löytyykin Nivean aurinkosuojatuotevalikoimasta. Esimerkiksi Nivea Sun Care Sun caring roll-on SPF30, Nivea Sun Protect&Moisture Lotion SPF30  ja uusin tuttavuus Nivea Sun Face Anti-age&Anti-pigments SPF30


Toimii niin kotona kuin ulkomailla!

Kaikilla näillä Nivean aurinkosuojatuotteilla on yhteistä hyvä hintalaatu-suhde, tehokas UVA/UVB -suodatin, korkea suojakerroin, vedenkestävyys ja ihoa kosteuttava koostumus. Aurinkosuojatuotteet on helppo levittää iholle ja lisätä tarvittaessa päivän aikana. Mikään näistä voiteista ei jätä ihoa tahmaiseksi vaan tuotteet imeytyvät nopeasti. Aurinkosuojavoide kasvoille ehkäisee nimensä mukaisesti ryppyjen ja pigmenttiläiskien muodostumista. Voide on tosi miellyttävä käyttää ja sukelsi suoraan suosikikseni. Ei tahmaa, ei leviä, ei kiillä eikä tuoksu, mutta jättää ihon tosi pehmeäksi.


Nivea Roll-on aurinkosuoja ja anti-age voide (sk 30)

Lindoksen saarella oli paahdetta
Rodoksella oli paahteista


Toimii myös after sun voiteena - on pop - Nivea soft moisturizing creamBabyvihreät koivunlehdet

Nautitaan auringosta auringon alla ja muistetaan suojata ihomme!


                                  Mari         

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti