19 toukokuuta 2018

Vallisaari ja Kuninkaansaari - kappale kaunista Suomea ja Helsinkiä

Vallisaari; siinä on saari, jonne minun mielestä kannattaa suunnata kesällä edes kerran elämässään! Siinä samalla tai sitten toisella kerralla voi käväistä katsastamassa myös Kuninkaansaaren, koska siinähän se aivan kyljessä on sekin. 

 

 

Vallisaari on saanut olla muutamia vuosia täysin rauhassa ja villinä Puolustusvoimien luopuessa siitä 2000-luvun alkupuolella, kunnes nyt muutama vuosi sitten saari avattiin kävijöille. Saari on tosin ennen tätä hiljaiseloa ollut kovassakin käytössä ja sillä on pitkä, vaihderikas ja mielenkiintoinen historia.


Saari on toistaiseksi säilyttänyt aitoutensa. Rosoista kauneutta, merta ja luonnon rauhaa; sitä sieltä löytyy. 
Tämän lisäksi saarelta löytyy myös muutamia kahviloita, ravintola ja erilaisia aktiviteettejä tarjoavia palveluntarjoajia. Omien eväiden nautiskelijoille löytyy saarelta hyviä paikkoja picnicpöytineen missä evästää rauhassa. Löytyy myös vesipisteitä ja erinomaisessa kunnossa olevia kuivakäymälöitä. Saarella liikkujille on sääntönsä, jotka on hyvä lukea ja niitä noudattaa, jolloin ei tule  ikäviä yllätyksiä.


Saarelle pääsee kivasti toukokuusta syyskuun loppuun parin eri yrityksen vesibusseilla Helsingin Kauppatorilta JT-Line ja Aava Lines. Lisäksi sieltä löytyy myös vierassatama, joka sijaitsee Torpedonlahdella, jos omalla veneellä haluaa saarelle matkata. 
Vesibussimatka kestää n. 20 minuuttia ja samalla reissulla voi pysähtyä Lonnan saarella tai Suomenlinnassa, jos siltä tuntuu.
Itse tykkään tästä saaresta. Minua kiehtoo saaren luonnollisuus ja rauha, lehdot ja perhoset, villeys ja aitous, joka toivon mukaan ei katoa vielä moneen vuoteen kävijöiden lisääntyessä. Vierailin täällä ensimmäisen kerran viime kesänä ja nyt visitoin taas. Vallisaari ja Kuninkaansaari ovat kiva päiväretkikohde, kappale kaunista Suomea ja Helsinkiä ja lähellä (...jos asustaa täällä pk-seudulla)!


                                        Mari

Ps. osa kuvista on viime vuoden saarivisiitiltä ja osa tämän vuoden visiitiltä. Viime vuonna vierailin Vallisaaressa kesäkuun loppupuolella (sattui jopa aurinkoinen päivä) ja tällä kertaa toukokuun puolivälissä (sattui myös aurinkoinen päivä). Viime vuonna joutsenpariskunnalla oli jo poikaset, kun taas nyt pesässä istui emo hautomassa munia. Molemmilla kerroilla luonto on ollut parhaimmillaan kuten kuvista voi todeta.4 kommenttia:

 1. Hei!
  Kuulostaapa mielenkiintoiselta retkikohteelta tuo Vallisaari. Vaikka asunkin Helsingissä ja saariston saaria olen käynyt tutkimassa, en ole tuonne vielä ehtinytkään. Kiinnostava fakta, että saari on ollut käyttämättömänä vuosia. Historia varmasti näkyy siellä hienosti myös tämän takia.
  Pitää ehdottomasti ottaa Vallisaari ensi kesän päiväretkikohteiden listalle. Kiitos ideasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä kestä, ja hienoa, kun blogikirjoitus on poikinut ideoita! Itse jo odottelen, että saarelle alkaa taas liikennöinti niin pääsen taas käymään kesän alun kunniaksi :-)

   Poista
 2. Meille on tulossa sukulaisia käymään juuri parin viikon päästä ja mietin, että olisi kiva nauttia ulkoilmasta vielä ennenkuin on liian kylmä. Ei aina jaksaisi mennä Suomenlinnaan niin tämä Vallisaarihan olisi todella mainio vaihtoehto. Todella hienoja kuvia myös saarelta, ainakin tuo linnake pitää itsekin käydä katsomassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti vierailun arvoinen saari! Muistelen, että sinne pääsee vielä syyskuun lopulle asti, mutta kannattaa tarkistaa.

   Poista