04 kesäkuuta 2018

Helsingin alppiruusupuisto - aika helmi löytö!

Olen useana vuonna kuullut puhetta ja nähnyt kauniita kukkakuvia alppiruusupuistosta Helsingin Haagassa, mutta vasta nyt sinne pääsin. Töiden jälkeen treffasin Pinkit korkokengät -blogin Maijun, jonka kanssa hypättiin junaan ja kurvattiin puistoon.
Osa alppiruusuista oli jo puhjennut kukkaan ja osa odotti vielä parempaa hetkeä. Atsaleat kukkivat jo valtoimenaan, hurmaavan värisinä ja tuoksuivat huumaavasti.
Niin kaunista, rauhallista ja täynnä lintujen laulua.
Alppiruusujen kukinta vaihtelee vuosittain, joten välillä on hieman hiljaisempaa ja toisinaan alppiruusut kukkivat valtoimenaan. Kauniita ne ovat silloinkin, kun niitä on vähemmän.
Alppiruusupuisto on yleisölle avoin puisto, joka toimii myös yliopiston kasvinjalostuksen koealueena. Kaksi kärpästä yhdellä iskulla siis. Tämän puiston vanhimmat alppiruusut on istutettu 1975 ja silloin alue on ollut luonnontilainen suoalue.
Puistossa risteilee kivasti käytäviä, pitkospuita, syvennyksiä ja katselulavoja, joten on mistä valita, missä kohdin pääsee ihailemaan alppiruusuja ja atsaleoita. 
Puisto on paikallaan läpi vuoden, mutta kukat kukkivat vain tiettyyn aikaan. On siis hyvä olla liikkeellä oikeaan aikaan kesäkuun kahden ensimmäisen viikon aikana. Tällöin alppiruusut ja atsaleat yleensä kukkivat ja ovat kauneimmillaan.
 
Tämä pääkaupunkiseudun alppiruusupuisto löytyy Helsingistä Haagasta (osoite Laajasuontie 37). 

Otin puistossa pyöriessäni pari kuvaa, kuten ehkä tämän kirjoituksen kuvasadosta voi päätellä (en kuitenkaan ihan jokaista kukkasta kuvannut, vaikka siltä se saattaa vaikuttaa.. nauraa). Olin niin haltioissani kukkien väreistä ja kauneudesta, että tulin kuvanneeksi useita. Puisto oli kyllä aika helmi löytö!.

                                       Mari

4 kommenttia:

 1. Oli mahtavan upea päivä ja onneksi mentiin, koska varmasti oli myös ainoa mahdollisuus, koska muuten en olisi ehtinyt käydä. Upeita kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, just passeli ajankohta ja kaunis puisto!

   Poista
 2. Käsittämän kauniita kukkasia!
  Eksyin sattumalta tänne sun blogiin, kun etsin tietoa avokadon pakastuksesta. Kiitos vinkistä! Ole siunattu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa, että eksyit ja saa eksyä toistekin! :-)

   Poista