07 kesäkuuta 2020

Hurmaavan kauniit omenapuun kukat!

Viime viikolla kiiruhdin noutamaan postipakettia yhdestä 'lähinoutopisteestäni' Maununnevalta, mutta postipaketti ei ollutkaan sinne vielä saapunut. Hetken siinä mietin, että kun sää on kerran niin hyvä ja ilma suosii ulkoilua eikä ole mitään kantamuksiakaan niin kävelen hieman lähialueita tutkaillen.
Suuntasin Kannelmäen kautta Malminkartanoon ja sieltä kotiin. Tuntemattomia paikkoja itselleni, mutta kyllä kannatti kierrellä ja katsella. Matkalla löysin kivan pienen puiston, pari valtavaa vanhaa puuta, ison liikuntapuiston Kannelmäestä, ratsastustallin ja omenatarhan Malminkartanosta.
Tämä valtavan kaunis, kukkiva omenapuu löytyy erään
omakotitalon pihasta Maununnevalta
Valtava pihapuu Kannelmäessä kerrostalon pihassa
Maalaismaisemaa kaupungissa
Niin vihreää ja vehreää! No joo, graffitikin, mutta se istuu juuri nyt maisemaan.
Kuten kirkko ja kuu.
Malminkartanon omenatarhassa on satoja omenapuita, jotka kukkivat siellä käydessäni. Joukossa on myös kirsikka-, luumu- ja päärynäpuita, mutta valtaosa on omenapuita. Nurmikolla on tilaa istua vaikka piknikillä ja löytyy tarhasta muutamia pöytiäkin, joiden ääreen voi kokoontua evästämään. Aika moni siellä näytti iltaa piknik -tyyliin viettävän, mutta täynnä väkeä tarha ei kuitenkaan ollut. Omenatarhassa on myös mehiläispesiä, mutta sitä en tiedä onko niissä enää mehiläisiä. Tarha on aikoinaan ollut yliopiston koetarha ja siellä saa vierailla omenapuiden kukkiessa ja syksyllä omenasadon kypsyttyä.

Hurmaavan kauniit omenapuun kukat saivat minut sekaisin ja kuvia tulin ottaneeksi tolkuttomasti tapojeni mukaan.

 
Aurinko paistoi ja linnut lauloi, oli lämmintä, iloisia ihmisiä ja upeita maisemia. Niin vihreää ja vehreää kaikkialla ja ne omenapuun kukat hurmasivat kauneudellaan. Jos kirsikkapuun kukat ovat kauniita niin ei omenapuun kukat huonommaksi jää. 


Muutkin kukat luonnossa kukkivat kuten lemmikit,
ahomansikat, nokkoset ja kielotLenkille tuli lopulta pituutta reilu 7 kilometriä, mutta ei ne kilometrit vaan maisemat, värit, kesä, kukat ja hyvä olo!


                                               MariViimeisimmät kuvat ovat koristeomenapuista Esplanadin puistosta Helsingissä2 kommenttia:

 1. Kiva kun ehdit piipahtaa Malminkartanon fruticetumissa ja näit tuon kukkaloiston. Kyllä hedelmätarhassa on mehiläisiä ja niistä löytyi puiston aidasta, että varoituslappua eli 15000 mehiläistä siellä ahkeroi parhaimmillaan. Paikka on minusta satumainen ja picnik noissa maisemissa on
  kiva juttu myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä kaunis ja käymisen arvoinen paikka!

   Poista