01 kesäkuuta 2020

Tallinnan päiväreissun antia


Nyt kun pandemian osalta rajoituksia pikkuhiljaa puretaan avautuvat rajatkin ja matkustaminen maiden välillä taas sallitaan. Kaikkialle ei ehkä pääse heti, mutta odotan kovasti, että pääsisin piipahtamaan eteläisessä naapurimaassamme Virossa. Tässä odotellessa, ja ennen kuin paikan päälle pääsen, on kiva muistella menneitä vuoden takaisia upeita reissuja ja niiden antia. Moni reissuista on ollut bloggarimatkoja huikealla ohjelmatarjonnalla ja verkostoitumismahdollisuuksin, mutta väliin mahtuu toki myös omia reissuja.

**yhteistyössä: Your Brand Up Studio, Storytold, EckeröLine, VikingLine**


Perit Muugan käden jälkeä
Tallinnassahan voi viettää päiväänsä monin tavoin muun muassa seikkailuhenkisesti (lisää postauksessa: Seikkailuhenkinen päivä Tallinnassa) tai ihan vain ilman sen kummempaa ohjelmaa. Ja joka kerta sieltä tuntuu löytyvän jotakin uutta ja kivaa (lisää postauksessa: Taas sitä oltiin Tallinnassa ties monettako kertaa ja aina vaan uutta löytyy!).
Viime vuoden alkupuolella pääsin osallistumaan Estonian lifestyle -tapahtumaan, jonka matka suuntautui siis Tallinnaan. Tapahtumia oli tähän liittyen muitakin (niistä tuonnempana) ja kaikissa niissä oli mahdollisuus verkostoitua, tutustua kiinnostaviin virolaisbrändeihin hyvinvoinnin, kauneuden, ruuan ja matkailun aloilta.
Verkostoiduimme tilausravintola Triinude Toiduministeeriumin ihastuttavissa tiloissa
Kun haluat tutustua käsityösiidereihin etsiydy ihastuttavaan siiderikauppaan nimeltä Siidrimaja. Se on tosi sympaattinen paikka. Siellä törmäät luultavasti myös 'siiderikoiraan', kun omistajan koira on antaumuksella mukana kaikessa. Vierailun arvoinen kauppa siidereitä arvostavalle ja tarjolla on varsin kattava valikoima käsintehtyjä siidereitä. Valikoiman edessä saattaa sormi mennä suuhun ja tulla eteen valinnan vaikeus, mutta silloin kannattaa kääntyä omistaja Kaire Jakobsonin puoleen, joka auttaa varmasti valinnoissa. Yksi vaihtoehto on valita siideritasting, mikäli se ajallisesti mahtuu ohjelmaan.                                     
     
    
    
 
Ennen kokematonta oli myös päästä tutustumaan virolaiseen muotiin. Sellaista tilaisuutta ei usein tule ja olikin hienoa, että sellainen mahdollisuus avautui. Vierailimme virolaisen muotisuunnittelijan Perit Muugan tiloissa ja pääsimme hypistelemään vaatteita, kuulemaan samalla Peritin kertomana mistä se kaikki inspiraatio kumpuaa ja katsomaan minimuotinäytöksen. Monta hienoa kuosia ja asuja niin arkeen kuin juhlaankin (ja kohtuuhinnoin), joten jos kiinnostuit, löydät lisää kuvia Instagramista (@perit.muuga) tai Facebookista Perit Muuga Fashion (nettisivut ovat vasta tuloillaan).

                                        
Kivoja kuoseja, hienoja yksityiskohtia ja kauniit mallit
Tämänkin päivän ohjelma oli hyvin intensiivinen, mutta ei niin kiire, etteikö sekaan mahtuisi aina hyvä ruoka. Yleensä moneen otteeseen vielä, joten nälkää ei ehdi tuntea. Toiduministeeriumin tarjottavat ovat ilo niin silmille kuin vatsallekin. Ja laivan buffetin jälkiruokapöydästäkin löytyi herkkuja.

Kolme alinta kuvaa ovat Viking XPRS:n buffetin jälkiruokatarjonnasta,
ja muut ruokakuvat Toiduministeeriumin. Herkullisia kaikki!

Takaisin seilasimme Viking XPRS:llä ja mennessä Eckerö Linen Ms Finlandialla. Jälkimmäisestä löytyy kiva isompi hytti, Captain's Lounge. Sinne mahtuu kivasti 10 hengen seurue juhlistamaan vaikka synttäreitä tai mukavaa reissua.
     
  
Tämän Tallinnan päiväreissun antia oli intensiivisen verkostoitumistilaisuuden lisäksi siis myös yllä mainitut paikat. Ei huono päivä ollenkaan, mutta vielä tässä on jokunen hetki maltettava ennen kuin pääsee lähimatkailunsa reviiriä laajentamaan Tallinnaan asti. 


                                                  Mari

Ps. Lisätietoja postauksessa kerrotuista kohteista ja apuja Tallinnan reissun suunnitteluun löydät alla olevien linkkien takaa:

Viking Line
Eckerö Line
Your Brand Up Studio
StoryTold
Visit Tallinna
SiidriMaja
Perit Muuga Fashion (Facebook)
  

2 kommenttia:

  1. Kiitos reissuvinkeistä! Tallinnassa on kiva käydä. Mekin ollaan käyty useamman kerran, vaikka Kajaanissa asutaan ja matka on satamaan pitkähkö. Postauksessasi esittelemät kohteet laitan muistiin tulevia reissuja varten.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä kestä ja totta on, että Tallinnassa on kiva käydä. Tästä pk-seudulta tosin huomattavasti ketterämpää lähteä lyhyelläkin varoitusajalla kuin vaikka sieltä Kajaanista :-)

      Poista