08 joulukuuta 2022

MyStar - Minun tähteni Itämerellä

Valmis! MyStar on tuleva Itämeren uusin pikalaiva Helsingin ja Tallinkin välille. Minulla on erityinen suhde tähän laivaan, sillä ehdottamani nimi, MyStar, valittiin laivan nimeksi järjestetyn nimikilpailun kautta. Nimiehdotus tuli mieleeni heti, kun mutustelin hetken mielessäni ajatusta millaisen tähden haluaisin ehdottaa Itämerelle kulkemaan. Kun kerran aalloilla kulkivat jo Star ja Megastar niin tuntui jotenkin kivalta ajatukselta, että nämä saisivat seurakseen yhden uuden tähden. Sellaisen, joka olisi sekä minun oma tähteni että kaikkien muidenkin matkustajien tähti, MyStar.

”Jokaisella meillä on oma tähtemme ja omat tähtihetkemme, joista olemme ylpeitä ja joista tulemme onnelliseksi. Ajattelin, että tässä kohdin MyStar on se minun tähteni Itämerellä ja sillä tehdyt risteilyt tähtihetkiä, joista henkilökohtaisesti nautin”

                                                                Huom. Kuvat omia ellei toisin mainita

MyStar - kuva: Sammeli Korhonen, RMC

Vieras telakalla kastetilaisuudessa - kuva: Valkeat laivat/Sami

Kuvassa Viron ex-presidentti Kersti Kaljulaid ja
 Tallink-konsernin toimitusjohtaja Paavo Nõgene

Laiva on rakennettu Rauman telakalla (Rauma Marine Constructions), ja olen aluksen rakentamista seurannut aktiivisesti eri somekanavien ja MyStar -blogin kautta. Minusta upea juttu, ja nostan hattua TallinkSiljalle, että ovat aktiivisesti yhdessä telakan kanssa pitäneet minut ja muut uteliaat ajantasalla laivan eri vaiheista.

Viime kesänä sain myös uuden uutukaisen ja harvinaisen kokemuksen, kun pääsin mukaan laivan kastetilaisuuteen. Pandemia ja sen mukanaan tuomat rajoitukset oli huomioitu hienosti eikä tämä tunnelmaa latistanut. Tilaisuus oli juhlava lyhyine puheineen ja ilmapiiri arvokas. Laivan kummina toimii Viron silloinen presidentti (nyt ex-presidentti) Kersti Kaljulaid ja hän sai kunnian rikkoa aluksen kylkeen samppanjapullon, joka on Tallinkin perinteen mukaisesti Champagne Nicolas Feuillatte Reservé Brut -samppanjaa.

MyStar on Itämeren ympäristöystävällisin laiva, joka käyttää polttoaineenaan nesteytettyä maakaasua eli LNG:tä. Megastar on sekin ympäristöystävällinen alus, mitä ei pidä unohtaa. On kiva huomata, että laivaliikenne on menossa ympäristöystävällisempään ja vastuullisempaan suuntaan askel kerrallaan.

MyStarin tekniset tiedot:


 • Matkustajakapasiteetti: 2800
 • Matkustajahyttejä: 46
 • Kansia: 12
 • Pituus: 212,4 m
 • Leveys: 30,6 m
 • Nopeus: 27 solmua
 • Kaistametrit: 3190 km
 • Jääluokka: 1A
 • Päämoottorin teho: 42 000 kW
 • Bruttovetoisuus: 50 629

Laivan sisustuksen suunnittelun on tehnyt dSign Vertti Kivi & Co, jonka laivasuunnitteluun erikoistunut Future Way of Travel -tiimi on lähtenyt toteuttamaan sisustusta elämys edellä ja mottona: tärkeintä ei ole määränpää vaan matka sinne. Sisältä laivaa en ole nähnyt, mutta kuvat kertovat sen olevan upea ja tyylikäs.

Kuvat laivan sisältä Tallink Group

Olen ihan täpinöissäni tässä odotellut kutsua neitsytmatkalle, jonka pitäisi toteutua vihdoinkin ensi viikolla. Laivan valmistuminen viivästyi moninaisista syistä tänä epävarmuuden aikana monta kuukautta, mutta on nyt jo läpäissyt merikelpoisuustestit ja luovutettu Rauman telakalta Tallinkille. Saa nähdä pääsenkö 'omalle tähdelleni' ja aalloille neitsytmatkailemaan, joka sekin olisi kokemuksena ensimmäinen laatuaan.

Tätä on odotettu, joten ihanaa, kun odotus on vihdoin ohi! (nauraa)

Mari

Linkkejä ja lisätietoja:

Laivan sisustus - dSign Vertti Kivi&Co

MyStar kastetilaisuus (sisältää tallenteen tilaisuudesta)

Valkeat laivat - blogipostaus MyStarista 

MyStar - TallinkSilja

Rauma Marine Construction


2 kommenttia:

 1. Onnittelut vielä kerran upean nimen keksimisestä uudelle laivalla, joka on ihan MyStarin näköinen. Sinä olet päässyt ihan aitiopaikalta seuraamaan vielä laivan tekemistä mikä varmasti on ollut todella mielenkiintoista. Sekä ulkoa että myös sisältä laiva näyttää upealta. Sisustuksessa on raikas ilme. Minä sain kutsun neitsytmatkalle mutta harmikseni päivätyöni takia en pysty osallistumaan. Jään odottamaan postausta itse laivasta. Hauskaa reissua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on ollut kyllä hieno kokemus alkaen siitä nimikilpailun voitosta! Harmitus, että ei nähdä neitsytmatkalla, mutta ymmärrän työkiireesi kyllä.

   Poista