21 marraskuuta 2013

Kädessäni on uudet ruokavalio- ja treeniohjelmat, jippii!

Täällä ollaan intoa täynnä! Tekisi mieli suorastaan pomppia, mutta juuri ja juuri maltan mieleni!
Ja ihan vain sen takia, että nyt on uuden ruokavalion ja treeniohjelman starttipäivä. Niin aina tykkään ja odotan kovasti näitä hetkiä, vaikka noudattelen olemassa olevia ruoka- ja treeniohjelmia muutoinkin kuin kausittain. Elämäntapahan tämä jo on.

Seuraavat kolme kuukautta sitten noudatellaan uutta ruokavaliota tarkasti ja tehdään uusi treeniohjelma kiltisti ja intensiivisesti, jotta ylimääräiset kilot katoavat ja kroppa kiinteytyy lisää. 

Treeniohjelmaa tutkiessa tuli melkein hiki otsalle. On se kova ohjelma, mutta sitähän mä tilasin! Tulen varmasti nauttimaan, kun saan pusertaa itsestäni irti neljänä kertana viikossa salilla sen mitä kulloinkin lähtee ja vähän päälle. 
Treeniohjelma sisältää paljon erilaisia liikkeitä niin jaloille, selälle, hartioille ja käsille ja välissä pitäisi nostella sykettäkin 3 minuutin ajan. Ihanan monipuolinen ohjelma. Salipäiviä tulee olemaan siis neljä viikossa. Siinä tulee hiki lentämään, rauta rytisemään ja kroppa natisemaan, kun vauhtiin pääsen. 

Ruokaohjelma pyörrytti parilla ensimmäisellä lukukerralla. Tuntuu, että syön nytkin jo kuin hevonen, mutta jatkossa tulen lepopäivinä syömään 1620 kcal (42% proteiinia, 23% hiilihydraatteja ja 35% rasvaa) ja treenipäivinä 1990 kcal (37% proteiinia, 33% hiilihydraatteja ja 30% rasvaa). Tarkkaan mitatut määrät, mutta tulee toimimaan. Uskon itse vahvasti niin, vaikka ensin alkuun tulen potemaan ähkyä päivinä, jolloin syön tuon liki 2000 kcal. Vatsa tarvitsee taas aikaa tottuakseen. Kulutuskin tässä taas tulee kasvamaan, joten sekin pitää ottaa huomioon.

Herkuttelu on sallittu sekin. Peräti yksi ateria kahden viikon välein on lupa pyhittää herkuttelulle. Täytyy kohdistaa yksi tällainen hetki jouluun, että voi syödä suklaajoulukalenterin kaikki suklaat kerralla (tätähän sitä tuli tehtyä nuorempana, mutta se tapahtui yleensä joulukuun ensimmäisinä päivinä eikä suinkaan odottanut aattoon asti...).

Otan taas yhden askeleen kohti tavoitetta ja elämäntapa sen kuin vahvistuu. Motivoin itseäni, kun tasaisin välein otan uudet ohjelmat (sekä ruoka- että treeniohjelman) ja PT:n tuekseni. Tykkään tällaisesta tavasta; se sopii minulle ja tuottaa halutun kaltaista tulosta. 
Ja eniten tykkään siitä hyvästä olosta mikä seuraa tästä kaikesta jumppauksesta, kroppansa rääkkäämisestä ja rautojen kolistelusta! 


                                                         Mari


5 kommenttia:

 1. Nyt jäädään vaan kuulolle, että miten yhdistelmä toimii ;) Varmasti toimiikin.

  VastaaPoista
 2. Paljonko on paino jo pudonnut? Hienoa että olet niin motivoitunut jatkamaan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. -26 kg on kadonnut sitten aloituksen (1.8.2012). Ensimmäisen puolen vuoden aikana isoin osa (-18 kg) ja sen jälkeen huomattavasti rauhallisempaan tahtiin, mutta paino putoaa siis koko ajan. Lihaksiakin on tullut, joten en ole kilojen katoamistahdin hidastumisesta huolissani. Sen verran hauskaa on ollut, että motivaatiota löytyy jatkaa :)

   Poista
  2. Olet sä Mari vaan tehnyt niin hyvä työn. Hyvä sä.

   Poista