15 marraskuuta 2013

Voihan suonenveto sentään!

Viime yönä tuli taas pariin otteeseen sellaiset suonenvetokohtaukset, ettei tosikaan! Ensin veti pohkeesta ja toisella kerralla samasta pohkeesta, jalkapöydästä ja varpaista. Ärsyttävää eikä ole kivaa ollenkaan. Ja tietysti aivan kesken hyvän unen (pah!). Toivon, että teistä lukijoista ei kovin moni krampeista kärsi.

Itselläni on ollut suonenvetoja (eli lihaskramppeja) nuoresta alkaen ja niitä tulee ajoittain. Ei katso onko päivä vai yö, mutta useimmiten ovat kivuliaita. Saattaa tulla mm. kävelylenkillä, uidessa, tv:tä katsellessa, salilla treenatessa, autoa ajaessa, pyöräillessä, mutta useimmiten yöllä parhaassa unessa. 
Ei siinä auttanut viime yönäkään muuta kuin pyrkiä vetämään takaisin. Nyt hoitui sillä, että työnsin jalan maahan ja vedin kädellä varpaita ylöspäin, krampin hellittäessä hieman kävelin, otin yhden magnesiumtabletin ja lasin vettä. Nyt on sitten ne kohdat kipeinä, mistä yöllä kramppaili.

Ehkä eilinen salitreeni osaltaan vaikutti siihen, että pohkeesta veti suonta viime yönä. Tosin en tehnyt varsinaisesti pohkeita vaan hauiksia ja peppuosastoa, mutta kovaa. Vaikea sanoa aiheutuuko krampit kovista treeneistä, kun ei kuitenkaan joka kerta treenien jälkeen kramppaa, vai mistä; syitä voi olla monia. Olen lisännyt magnesiumin ja suolan määrää treenipäivinä, juon vettä vähintään kolme litraa päivässä, venyttelen, en juo enää kahviakaan niin paljon, mutta silti kärsin suonenvedoista. 

Mitähän tämä on sitten vanhempana, kun suonenvedot kuulemma lisääntyvät iän myötä... yhtä suonenvetoa varmaan (yyh)! 

Muutama artikkeli lihaskrampista alla:

Mistä suonenveto johtuu?

Suonenveto4 kommenttia:

 1. Minäkin kärsin kovista suonenvedoista. Liikunnasta tai liikkumattomuudesta huolimatta - magnesiumilla tai ilman- mikään ei tehoo. Nykyään ei uskalla ulkovesissä uida kuin rannan suuntaisesti kun ei koskaan tiedä koska iskee. Oisko geeneissä vikaa - siihenhän nykyään vedotaan viassa kuin viassa....

  VastaaPoista
 2. Täällä on ihan sama juttu,joka öistä suonen vetoa.Ei enää auta magnesiumitkaan vaikka joka ilta otan ennen nukkumaan menoa.Kaikista hassuinta on etten voi kaupas kengiä sovittaa,ei tarvi kuin nähdä kengiä hyllyillä niin johan alkaa suonta vetää.Nuppiluusta vääntää jalan uukäänökselle ja kyl sattuu ja kauan.Mun piti lopettaa uiminenkin kun heti alkoi kramppaamaan.

  VastaaPoista
 3. Mullahan on sitä sprayta, jonka pitäisi auttaa näihin suonenvetoihin. Taidankin tuoda sen pullon sulle testiin.

  VastaaPoista
 4. Ikäviä ovat nuo suonenvedot kyllä ja voivat tosiaan yllättää mitä ihmeellisimmissä paikoissa kuten kenkiä sovittaessa tai uidessa oli vesi sitten kuinka lämmintä tahansa. Sen verran olen huomannut, että kun olen vaihtanut magnesiumini sellaiseen, joka sisältää sitraattia, suonenvedot ovat vähentyneet entiseen verrattuna. Kannattaa vilaista sitä magnesiumpurkin kylkeä ja jos siellä lukee magnesiumoksidi, suosittelen vaihtamaan sellaiseen, jossa on magnesiumsitraattia. Perinteinen ja myös edullisempi oksidimuotoinen magnesium imeytyy sitraattimuotoista huonommin.

  VastaaPoista