11 maaliskuuta 2014

BungyPump -kuntoilusauvat

Viime viikonlopun GoExpo -messuilla tarttui silmään nimi BungyPump. 
Tuotenimi ei välttämättä kerro mitään, mutta kyse on siis kävelysauvoista, joissa on vastus. Tunnetusta peruskävelysauvasta tuunatumpi versio siis! 

BungyPump -kuntoilusauvoissa on 20 sentin jousitus ja vastuksia löytyy sekä 4 kg että 6 kg. Sauvoja voi käyttää kävellessä ja juostessa, sisällä tai ulkona ja sopivat myös voimaharjoitteluvälineeksi. On siis monipuolinen tapa harjoittaa samanaikaisesti sekä voimaa että kestävyyttä. Sauvat sopivat kaikenikäisille ja vaikka koko perheelle, kun ovat säädettävissä.


Hetkinen... sauvathan ovat väärinpäin, mutta niin niiden kuuluu ollakin, kun niitä säädetään sopiviksi

Malleja on saatavilla kaksi erilaista. Neljän kilon vastuksella olevat kuntoilusauvat (BungyPump Number One) on suunnattu aloittelijoille säännölliseen harjoitteluun ja lisäksi kuntouttavaan harjoitteluun. Kuuden kilon vastuksella olevat kuntoilusauvat (BungyPump Energy) on suunnattu useita kertoja viikossa harjoitteleville ja ihanteelliset aktiiviharjoittelijalle. Värivalikoima oli sauvoissa suppea, mutta ehkäpä laajenee, kun toiveita riittävästi esitetään.

Oikean kävelytekniikan näiden sauvojen kanssa oppii nopeasti ja kuin itsestään. Kalorikulutus nousee tavalliseen kävelyyn verrattuna ja näiden sauvojen kanssa kävellessä oikealla tyylillä aktivoituu 90% lihaksista. Sauvat ovat hyvin hellävaraiset kyynär- ja olkapäille ja sopivat siis iästä ja kunnosta riippumatta jokaiselle.


BungyPumpit käytössä


Myös Maiju kokeili (harvinaisen vakava kuva Maijusta muuten)

BungyPump kuntoilusauvoista löydät lisää tietoa ja jälleenmyyjät alla olevan linkin takaa:
www.bungypump.fi
Ja FB -sivut löytyvät osoitteesta:
www.facebook.com/BungyPumpFinland

BungyPump kuntoilusauvat on valittu vuoden 2013 liikuntatuotteeksi ja minusta oikein hauska tuttavuus. Minä, joka kävelen mieluummin ilman sauvoja kuin sauvojen kanssa, ihastuin ja pistin kyseisten sauvojen hankinnan harkintaan. Näin taisi Maijukin tehdä eli keväämmällä meidät saattaa nähdä kävelemässä BungyPump -sauvat heiluen!


                                                          Mari

5 kommenttia:

 1. Mitä hintaluokkaa nuo oli? Mielenkiintoset kapistukset kyllä.

  VastaaPoista
 2. Siinä ne oli himpun yli satasen messuilla. Muistaakseni. Itseäni nämä alkoi kiinnostaa, koska tajusin, että näillä saa tällainen vähän selkävaivainenkin tehtyä kivasti askelkyykkyjä. Kun sauvat antavat myöden.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hintavertailu kannattaa näidenkin kohdalla tehdä.

   Poista
 3. Hankin pumppusauvat uteliaisuudesta ja siinä toivossa, että niillä saisin enemmän aerobista kuormaa sauvakävelyyni.

  Pari blogikirjoituksen kokemukset olivat minulle pettymys. Bloggaajat eivät selvästi osanneet tai viitsineet juurikaan pohtia omakohtaista kokemustaan sauvojen kanssa harjoittelusta. Bloggaajat useimmiten vain komppaavat ja cpy-pastaavat valmistajien esitteitä ja muita kirjoittajia.

  Minulle, keski-ikäiselle, timmille ja hyväkuntoiselle miehelle sauvakävely on muodostunut lempilajiksi, ulkolajeista. Hyvällä tekniikalla ja paneutumisella ja mm ylämäkivedoilla sauva"kävelyllä" saa hyvikin toukkoja harjoituksia. Kehon hallinnalla voi myös painottaa harjoituksia eri tavoin.

  Lähdin sitten kokeilemaan pumppisauvoja 45 min vakiolenkilleni, jossa on sopivasti erilaisia mäkiä.

  Yllätys oli melkoinen, koska ensimmäisen kilometrin loppupuolella huomasin puuskuttavani, kuin höyryveturi. Kuormitus vastasi mutulla keskikovaa juoksulenkkiä, paitsi että ojentajat meinasivat mennä tyystin hapoille.

  Lisääntynyt liikelaajuus tuo paljon lisää lihastyötä, joka kuluttaa happea. Piti ottaa järki käteen, nöyrtyä ja hellittää hieman, muuten olisin oksentanut.

  Sauva siis toimii mainostetulla tavalla (no unohdetaan se voima), mutta tekniikkaan täytyy hieman paneutua uudelleen, koska sauvat säädetään pitemmiksi.

  Hyvä tuote, jos käyttää oikein. Perässä raahattuna hyödytön (vink)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! Hieno kuulla, että kokemus pumppusauvoista on ollut positiivinen yllätys. Omalla kohdallani sauvakävely -harrastus on vasta aluillaan, mutta sen olen todennut, että hommaan pitää aina paneutua, jotta siitä saa parhaimman hyödyn.

   Poista