06 huhtikuuta 2014

Ruokavalioon vaihtelua vihannes- ja hedelmäosastolta

Mullakin on tämä mun ruokavalioni muuttanut muotojaan useampaan kertaan. Kun mä olen hurahtanut superfoodeihin, niin se ei tarkoita sitä, että mä söisin joka päivä vaan jotain superfoodia pusseista. Mun ruokavalioni on aika pitkälti terveellisiä valintoja täynnä.

Intagramiin päivittelen usein kuvia mun välipaloistani. Jos ne kiinnostaa, niin tervetuloa sinne seuraamaan valintojani.  Intagram -tilini löytyy täältä.

Pääsääntöisesti mun ruokavaliooni kuuluu paljon kasviksia, vihanneksia, hedelmiä, marjoja, pehmeitä rasvoja, pähkinöitä, manteleita,soijamaitoa, soijajugurttia, riisimaitoa, mantelimaitoa sekä kalaa ja broileria. Syön kyllä muutaman palan gluteenitonta leipää päivässä edellä mainittujen lisäksi.

Yksi mitä myös teen on se, että syön säännöllisesti. Mulla on vakiintuneet ruokailuajat. Syön 5 kertaa päivässä. Olen jaotellut syömiseni niin, että klo 8.00 syön aamupalan, klo 12.00 lounaan, klo 14.30 välipalan, klo 17.00 päivällisen ja klo 20.00 iltapalan.

Yritän valmistaa ruokani visuaalisesti kauniisti, koska ajattelen aina, että visuaalisuus on annoksessa puoli ruokaa. 

Mikä parasta on se, että olen saanut myös mun mieheni tykästymään mun välipaloihin. Hän nykyään saattaa jopa pyytää niitä oma-aloitteisesti.


Tällaisista marjoista ja hedelmistä saa valmistettua kivoja välipaloja.


Lehtikaalista, kookosvedestä, avokadosta, sitruunamehusta ja banaanista tulee terveellinen smoothie, vaikka aamupalaksi.


Lehtikaalista, avokadosta, valkosipulista, öljystä ja broilerista saa kivan lounaan tai päivällisen. 


Avokadosta on tullut yksi mun suosikkini. Sitä laitan smoothien, lounaan sekaan tai joskus myös voileivän päälle viipaloituna.


Katselkaapa kauppojen vihannes- ja hedelmätiskejä uusin silmin. 
Sieltä voi löytyä ihania uusia makuja ruokavalioon.

Maiju

8 kommenttia:

 1. Meillä muut pyörittelee yleensä silmiään mun sörsseleille, joskus saan jonkun pikkasen maistamaan mutta nihkeätä on. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulla on niin kivoja sörsseleitä, että en pyörittelisi yhtään silmiäni niiden edessä. Mulla onneksi on mies, joka maistelee ennakkoluulottomasti. Varmaan on tajunnut, että jos haluaa jotain syötävää, niin kannattaa ottaa sitä mitä saa ;)

   Poista
 2. Ihanan näköisiä herkkuja. Vasta tajusin että sulla on tällainenkin blogi. Voi hurja kun jaksat. Hatunnosto ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marin kanssa yhdessä tätä pidetään, kun molemmilla on tämä elämäntapamuutos tehty. Me ollaan Marin kanssa joku päivä vielä NIIN kondiksessa ;)

   Poista
  2. Yhdessä onkin hyvä tsempata toinen toistaan?

   Poista
  3. Niin onkin. Pitkä matka on takana ja matkaa vielä edessä ;)

   Poista
 3. Ilman lehtikaalia ja avocadoa ei enää elämästä tule yhtikäs mitään! Aika samannäköistä safkaa löytyy meidänkin pöydästä ja "poikaystävä" on täysillä mukana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei tulis ei... Mä en ymmärrä, kun jotkut sanovat, että lehtikaali on NIIN pahaa. Mä taas hoen, että se on NIIN ihanaa. Mä varmaan alan kohta itsekin muistuttamaan lehtikaalta. Ihanaa kun toi sun poikaystäväskin on oppinut tajuamaan hyvän päälle...siis muunkin kuin sun ;)

   Poista