27 huhtikuuta 2014

Garmin Vivofit aktiivisuusrannekkeen käyttökokemuksia

Minulta on kyselty moneen otteeseen Garmin Vivofit aktiivisuusrannekkeen käyttökokemuksia. Aktiivisuusmittari on ollut kädessäni siitä lähtien kun sen sain, mutta en vaan ole ehtinyt purkaa kokemuksiani sanoiksi.

Minut tuntevat tietävät, että mä olen "aika" aktiivinen. Jotkut jo miettivät, että mihin mä oikein aktiivisuusranneketta tarvitsen. No mä tarvitsen sitä ainakin mun unenlaadun seurantaan ja täytyy sanoa, että aktiivisuusranneke on saanut mut myös hyötyliikkumaan. Kun ranneke on kädessä, tulee mietittyä, että kävelenkö mä 2 kilometrin matkan vai menenkö bussilla. Useimmiten olen alkanut taas sen kävelemään lyhyet matkat vain saadakseni päivän askeleet täyteen.

Mitä tämä GarminVivofit aktiivisuusranneke tekee? No se näyttää askeleet, kalorit ja matkan sekä tarkkailee unta.

Itselläni on ollut jo pitkään uniongelmia. Ehkä nyt tällä hetkellä olen saanut ruokavalion avulla mun ongelmaani ratkaistua (se on ihan eri juttu). Välistä ystävät epäilevät, että mä nukun liian vähän, mutta on ollut kiv
a havaita, että unenmäärä ei ole se mun ongelmani, vaan ihan selkeästi se on unenlaatu. Mä nukahdan kyllä heti ja sen kertoo kyllä nämä tuloksetkin. Menen hyvin nopeasti syvään uneen, mutta sitten se mun uneni onkin hyvin kevyttä unta läpi yön. Hyvin pieniä osia unesta mennään tuolla syvän unen rajoilla ja liian paljon kevyen unen puolella. Olen myös tämän kanssa tehnyt sellaisiakin havaintoja, että unenlaatuni on parhaimmillaan viikonloppuisin. Viikolla on varmaan alitajunnassa aina tuo aamun kellon soiminen. 


Garminin sivuilta voi käydä katsomassa tilastoista sitten kaikki askeleet, kalorinkulutukset ja unenlaadut ja seurata nitä pidemmällä aikavälillä.  

Tästäkin voi tarkastella, että mä nukun kyllä keskimäärin melkein 8 tuntia yössä, viikonloppuisin vähän enemmänkin. Se ei kyllä riitä, jos laatu on huonoa.


Näin tilasto Garminin sivuilla kertoo mun unenlaadustani, vihreä kertoo kuinka paljon on mahtavaa  unta, sininen on OK alue ja punainen kertoo kuinka paljon on karmeaa unenlaatua.


Askeleita mittari laskee päivällää noin 10.000 askelta.
Mulla toteutuu askaeleet noin 4-5 päivänä viikossa. Noin kolmena päivänä viikossa saattaa tulla 13.000-16.000 askelta ja viikonloppuisin mä yleensä olen vähän laiskempi.


 Kyllä mä olen tähän mittariini tyytyväinen. 
Parasta on tuo, että mä pystyn seuraamaan tuota untani. 

Toivottavasti näistä sai kyselijät vastauksia kysymyksiinsä. 

Garmin aktiivisuusranneketta voin kyllä suositella, 
muita ei itselläni ole kokemusta. 

Maiju

2 kommenttia:

  1. Hei! Olisin halunnut kysyä, että saako kaikista kaloreista ja askelista yms yms tiedon heti siitä rannekkeesta? Vai onko pakko kytkeä tietokoneeseen..? Kiitos

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Garmin Vivofit aktiivirannekkeesta näkee vain kuluvan päivän tiedot. Takautuvasti tiedot saa katsottua tietokoneelta, kun on päivittänyt ne sinne. Tuo päivitys on hyvä muistaa tehdä kerran kuussa, sillä sen jälkeen tiedot katoavat.

      Poista