21 toukokuuta 2014

Likkojen lenkillä Jyväskylässä

Viime lauantai oli päätetty pyhittää kävelylle. Heräsin aamulla Jyväskylässä aurinkoiseen päivään ja päivän agendaan kuului osallistuminen Likkojen Lenkille.
Idea osallistumiseen heräsi lopputalvesta ja mukaan olin saanut houkuteltua ystäväni Tarun. Se, miksi päädyimme Jyväskylään johtui puhtaasti aikataulullisista syistä, kun muiden Likkojen Lenkkien tapahtumapäivinä on jo muuta ohjelmaa suunniteltuna.
Joten ei muuta kuin tuumasta toimeen ja hotellia varaamaan ja lenkille ilmoittautumaan. Kustannuksista toki vastasin itse pääsääntöisesti, mutta minulla on sen verran mukava työnantaja, että kannustaa liikkumaan. Osallistumismaksustani osa hoitui työnantajani toimesta, kun ilmoitin osallistuvani tälle lenkille. Minusta erinomainen kannustin; erinomainen ele.

Likkojen Lenkin T-paita ja osallistujaranneke
Likkojen Lenkin seurani; Taru
Aurinkoisin mielin Likkojen Lenkille

Osalle Likkojen Lenkki on varmaan tuttu tapahtuma ja nykyisin niitä järjestetään kolmella eri paikkakunnalla (Tampere, Jyväskylä ja Oulu). Lenkin historia on jo mukavan pitkä, peräti 25 vuotta. Aikanaan kehittynyt ideana pirkanmaalaisnaisten omasta kuntotapahtumasta (v. 1989), jossa naiset pääsevät liikkumaan nauttien mukavasta yhdessäolosta samanhenkisessä seurassa. Ensimmäinen lenkki on aikanaan tehty 850 osallistujan voimin.

Likkojen Lenkin historia

Lauantaina siis aamupalan jälkeen siirryimme tapahtumapaikalle hyvissä ajoin. Sää oli aurinkoinen ja vaikka tuuli jonkin verran niin ei ollut kylmä. Tapahtumapaikalla oli järjestetty ohjelmaa lämmittelyineen, joten aika ei päässyt tuntumaan pitkältä. 

Lämmittelyt menossa
Venyy, venyy!
Jalatkin liikkuu...

Lähtöalue oli sijoitettu Jyväskylässä Lutakon satamaan, joka omasta mielestäni oli oiva paikka ihan lenkkiäkin ajatellen.
Lähtö tapahtui porrastettuna; ensin juoksijat 8.3km lenkille, sen jälkeen saman lenkin kävelijät ja viimeisenä pienen lenkin kävelijät.
Pidempi reitti kulki pitkin Jyväsjärven rantaa, Viherlandian ja Kuokkalan sillan kautta takaisin satamaan. Matkan alussa oli ruuhkaa ja eteneminen hitaampaa, mutta kilometrin päästä alkoi jo tilaa kunnon askellukselle löytyä. Matkan varrella oli muutamia juomapisteitä, joissa sai janonsa sammutettua.

Lähtörytinät
Reitin varrella oli kannustavia opasteita

Kävelylenkki aurinkoisessa ilmassa oli oikein kiva juttu. Aikaa saatiin kulumaan 1h 25min ja pienen pieni hikikin nousi pintaan. Siinä jutellessa ja maisemia katsellessa tuntui, että olisi voinut kävellä pidemmänkin reitin. Tosin aurinkorasva olisi pitänyt olla, mutta eihän sitä taas ymmärtänyt, että aurinkoisella säällä on syytä suojata ihonsa.

Maalissa tarjolla oli kevyttä evästä, jonka nautimme paikan päällä. Kevyt eväs koostui nuudelisalaatista, myslipatukasta (joka sisälsi sokeria niin, että pyörrytti) ja Koivunmahla kivennäisjuomasta. Eväiden nauttimisen ja sosiaalisen median päivitysten jälkeen suuntasimme kohti kotia.

Evästelyt ja puhelimien pakollinen räpläys
Likkojen lenkin jälkeinen evästys

Kaikin puolin mukava päivä itselleni uuden tapahtuman merkeissä. Suosittelen kokeilemaan, jos massatapahtumat eivät ahdista.

Lisätietoja tapahtumista alla:
Likkojen Lenkki


                                                              Mari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti