07 toukokuuta 2014

Kevättä ilmassa ja rinnassa!

Kevät on ihanaa aikaa! Itse pidän kyseisestä vuodenajasta. Valo alkaa lisääntyä ja luonto alkaa heräillä. Valon lisääntymisen myötä itsekin tuntee, että mieli piristyy ja energia lisääntyy. Entisestään. Olo on pirskahteleva ja odottava.


Luonnon heräilyä seuratessa sitä kokee itsekin tarvetta tietyllä tavalla uusiutua ja piristää itseään. Ulkoilen talvellakin, mutta lumien kadottua siirrän kävelylenkkini maastoon mikäli mahdollista. On upeaa aistia metsän tuoksut ja kävellä ihan muualla kuin pitkin asfalttiväyliä. Varma kevään merkki ja riemua aiheuttava näky onkin kevään ensimmäinen leskenlehti! Keltainen kun on niin kevään väri ja leskenlehti kevään tunnus.

Kevään ensimmäinen väripilkku; leskenlehti.

Heräämistä ja uusiutumisen tarvetta tapahtuu muutoinkin kuin luonnossa. Vaivihkaa sitä huomaa siivoavansa vaatekaapeistaan vanhoja vaatteitansa kierrätykseen ja mieli halajaa tilalle uutta. Vanhoissakaan ei varsinaisesti mitään vikaa ole, mutta värit tuntuvat jotenkin haalistuneen kaapissa. Mieli piristyy väreistä ja niitä kaipaa, kun luonnon omat värit ovat vielä aikaisin keväällä hyvin harmaina. Värit antavat kyllä paljon potkua päivään; ainakin itselläni.
Toki kevät pistää siivoamaan myös muutoin kuin vain vaatekaappeja. Huomaan ainakin itse juuri keväisin kartoittavani miten sitä sisustaisi asuntoaan, mistä tavaroista luopuisin ja mitä kaikkea ja minkä väristä sitä hankkisi tilalle. Poden myös auto- ja matkakuumetta ajoittain (jälkimmäistä tosin kaikkina vuodenaikoina).

Luonto puhkeaa kukkaan myös Richmondissa, Virginiassa tähän aikaan.

Liikun aktiivisesti vuoden jokaisen vuodenaikana (nykyään voin jo sanoa näin uuden elämäntapani myötä), mutta kevään alkaessa tulee vietettyä enemmän aikaa ulkona. Raikas ulkoilma on se, mitä kaipaan talven jäljiltä. Tokihan sitä raikasta ilmaa on tarjolla talvisinkin, mutta keväisin se on jotenkin erilaista; tuoreempaa. 
Kävelylenkit tehdään enemmän metsässä ja metsäpoluilla, intervallitreenit läheisellä hiekkakentällä ja kaivetaan polkupyörä varastosta käyttöön. Sadekaan ei haittaa, kunhan pukeutuu oikein.
Itse suuntaan taas katseeni (ja lopulta kulkunikin) Malminkartanon jätemäen portaisiin, sillä niitä ei ole koko talven aikana tullut kipitettyä. Portaat ajattelin kevään innoittamana ottaa ohjelmaan pari kertaa kuukaudessa kipitettäväksi aina siihen asti, kun taas tulee syksy ja pimeys.
Keväällä myös kiinnostus kaikenlaisia tapahtumia kohtaan nostaa päätään ja tulee tutkittua mitä kaikkia tapahtumia keväällä järjestetään ja mihin niistä osallistuisi.
Itselläni on tänä keväänä on tiedossa ainakin Likkojen lenkkiä ja Naisten kymppiä iloisessa ja hyvässä seurassa niin sanotusti 'tyttöjen' kesken. Työmatkanikin suunnittelin alkavani kulkea polkupyörällä, kun on tässä ensin harjoiteltu lyhyemmillä pätkillä käymällä kaupassa. 

Moni muukin kuin minä varmasti herää kevään alkaessa miettimään mitä uutta sitä keksisi harrastusrintamalla. Tai ainakin miettii mihin sitä energistä aikaansa käyttäisi ja miten omaa hyvinvointiaan parantaisi. Kevät on rantakuntoon -projektien kulta-aikaa, mutta koskaan ei ole liian myöhäistä.
Valo, lämpö ja värit saavat aikaan sen, että energiaa on enemmän ja sitä pitäisi purkaa johonkin. Niillä, joilla on mahdollisuus kuopsutella pihojaan tai palstojaan, odottavat varmasti pääsevänsä niiden kimppuun heti lumien sulamisen jälkeen. Mutta jos ei omista pihaa tai palstaa niin pihalle voi mennä siitä huolimatta ja nauttia ulkoilmasta.
Toki kevät voi myös masentaa (sitä ei pidä unohtaa), mutta pääsääntöisesti tämä vuodenaika on sellaista energian ja positiivisen mielen lisääntymistä ja tietysti kesän odottelua. Itselläni ainoa harmittava kohta on se, kun siirrytään kesäaikaan. En tunnu pääsevän rytmiin niin ollenkaan, mutta ei anneta sen haitata. Olen vain tunnin myöhässä lähes kaikesta...


Katukuvassa kuitenkin tämä vuodenaika näkyy, kun hymyilevät kasvot ja värit vaatteissa ovat lisääntyneet. Ihan parasta! Kevättä on siis ilmassa ja toivon mukaan myös rinnassa. Kyllä se aurinkokin kohta jo lämmittää mukavasti.
Nautitaan tästä!

Miten kevät vaikuttaa teihin?


                                                            Mari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti