03 heinäkuuta 2014

Treenaavan kahvikissan unelma - kahvin katsotaan olevan hyväksi terveydelle

Huomasin ilokseni kahvikissalle sopivan artikkelin netissä surffaillessani!
5 hyvää syytä juoda kahvia ennen treenejä. 
Oikein kiva artikkeli näin kahvista paljon pitävän, kahvia paljon juovan ja treenaavan ihmisen näkökulmasta katsoen.


Kahvipapuja kasvamassa
Artikkelissa on listattuna 5 syytä, joiden takia kahvin juominen ennen treenejä olisi hyväksi.

1. Verenkierto paranee
Artikkelin mukaan treeniä ennen nautittu kahvi parantaa verenkiertoa ja treenit ovat tätä kautta paremmat. No ainakin omalla kohdallani kahvi piristää ja lämmittää mukavasti. Jaksaa treenata hyvin.

2. Lihassärky vähenee
Artikkelin mukaan kofeiini turruttaa ja osa lihaskivuista jäisi tuntematta, jolloin voi treenata kovempaa ja saa nopeammin tuloksia. Omalla kohdallani en ole tätä huomioinut, mutta voisiko johtua siitä, että juon vain yhden kupillisen ennen treenejä. Pitääkin kokeilla lisäämällä määrää.

3. Lihakset säilyvät paremmin
Artikkelin mukaan kofeiinin nauttiminen vähentää lihasten vähenemistä iän myötä.
Hienoa, jos näin on. Nyt kun tähtään siihen, että pikkuhiljaa työstössä olevat lihakseni joskus näkyvät, niin tällä kahvin juomisella on toivoa, että ne myös säilyvät pitkään.

4. Kasvattaa lihasten polttoainetta
Erittäin hyödyllinen asia kovaa treenaaville ja urheileville.

5. Parantaa muistia
Useassa kahvista kirjoitetussa artikkelissa on viittaus kahvin parantavan muistia. Alan pikkuhiljaa itse uskomaan tähän, vaikka en suoranaisesti ole tätä huomannut omalla kohdallani.

Artikkelin voit lukea alla olevan linkin takaa:
5 hyvää syytä juoda kahvia ennen treenejä

Toinenkin artikkeli kahvin hyvistä puolista löytyy (linkki alla) ja tässä oli listattuna syitä lisää.
13 syytä juoda kahvia

Kolmas artikkeli kahvista (linkki alla):
Kahvi ja terveys

Jälkiruokakahvit hauskoista kupeista

Näiden artikkelien jälkeen en näe mitään syytä miksi luopuisin kahvista kokonaan. Onhan tuotakin tullut harkinneeksi, mutta nyt sen unohdan.

Itseni olisi kovin, kovin vaikeaa luopua kahvista, jos sellainen tilanne tulisi. Päivittäin on saatava kahvia koneeseen muutoin yllättää päänsärky. Kahviriippuvainen; sen tunnustan.
Ja mikä hassuinta niin juon normaalin kahvin mustana ja mieluusti jäähtyneenä. Olen pulassa, jos kahvi pitää kietaista kiireellä. Jätän sitten mieluiten juomatta kuin poltan suuni tai otan mukaan ja jäähdyttelen. Sanotaan, että kylmä kahvi kaunistaa... No joo, ehkä niin, mutta vatsani tuskin kestäisi sitä määrää mikä siihen vaaditaan, joten annetaan olla. 

Teestäkin varmasti löytyy hyviä ja huonoja puolia, kirjoituksia, ja ainakin omat tykkääjänsä. Hyvää on teekin, mutta jos pitää valita juonko teetä vai kahvia, otan kahvin. Lähes aina. Ja vettä myös. Siitä on tullut tapa, mutta se ei varmasti ole huono tapa.

Mutta juon siis kahvia, koska se on hyvää. En ole juurikaan ajatellut sen terveydellisiä vaikutuksia suuntaan enkä toiseen, paitsi silloin tällöin, kun artikkeleita kahvista silmään osuu. Pohdin siinä hetken miten kahvi vaikuttaa minuun ja elämääni. Totean, että ei huonoja tuntemuksia, mutta ehkä pitäisi vähentää muutama kupillinen päivittäisestä määrästä. Ehkä, mutta yleensä ei niin tapahdu, koska kohta huomaan juovani taas tolkuttoman määrän kahvia.

Paitsi tänään, kun hillittömässä nuhassa ei kahvi mustana ole juuri maistunut. Teetä olen enimmäkseen juonut... että sellainen kahvikissa minä olen (hymyilee).


Kerta-annokseni kahvia hyvässä seurassa :-D
                                     Mari

2 kommenttia:

  1. Kahvi + kissa = kahvikissa :) Ihana kisu kuvassa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Arja. Kissa kuvassa on nimeltään Jone. Ei juo kahvia, mutta tykkää loikoilla seurana.

      Poista