04 helmikuuta 2015

Välipalat - virtaa superfoodeista

Nyt kun on ollut muutama pakollinen lepopäivä johtuen tiukan treenin jälkeisistä lihaskivuista, on ollut aikaa tutustua erilaiseen kirjallisuuteen. Kivut ovat sitä kuuluisaa hyvää kipua, joka kuuluu asiaan, kun on kunnolla treenannut salilla. Menee levolla ja venyttelyllä ohi (nauraa).

Käsissäni on kirja, jonka teemana on välipalat. Kirjan aihe on asia, joka koskettaa meitä jokaista, jotka terveydestään huolehdimme, jotka pohdimme miten sitä vaihtelua välipaloihinsa saisi ja joita ylipäänsä välipalat kiinnostavat. Kirja on suunnattu siis meille kaikille.
Välipalat - virtaa superfoodeista -kirja on teos, joka antaa ideoita ja helpotusta välipalojen osalta. Sana superfood saattaa kavahduttaa, mutta se on turhaa.
Kirjan kirjoittavat Hanna Sumari, Marjo Kauppila, Monna Pursiainen ja Aino Mäkelä ovat kaikki enemmän tai vähemmän meille tuttuja tyyppejä ja omassa elämässään joutuneet tilanteeseen, jolloin rahka ei enää maistu tai mukana kuljetettava proteiinipatukka kaipaa vaihtelua.

Välipalat - virtaa superfoodeista
Poppoo iloisia ihmisiä; takarivissä kirjan tekijät Hanna, Marjo, Monna ja Aino ja eturivissä kirjanjulkkaritilaisuuden vieraita; Niko ja Teuvo
Kirjan alussa on kirjoitus lukijalle, jossa on ytimekkäästi koostettu miksi teos on tehty ja mitä se lukijalleen tarjoaa. Kirja on omasta mielestäni kaunis teos, joka esittelee helposti lähestyttävällä tavalla ja monipuolisesti erilaisia ruoka-aineita ja niistä rakentuvia välipaloja. On makeaa ja suolaista, tulista ja miedompaa. Niin ja superfoodeja, kuten mustikka, mustaherukka, kaura ja nokkonen muutamia kotimaisia mainitakseni. Alussa on myös lyhyet esittelyt kirjan kirjoittajista sekä esittelyt yleisimmistä muualta tuotetuista superfoodeista kuten maca, lucuma, kookosöljy jne.

Välipalojen ohjeet ovat selkeitä ja kauniisti kuvitettu. Yksinkertaisesti esillä ja helposti luettavissa. Kirja on herkullisia kuvia täynnä! 

Lukijalle -kohdassa on hienosti kiteytetty se, miksi muun muassa välipaloilla on väliä  ja miksi teos on syntynyt. 
Teksti menee näin, että 'elämä on kallisarvoinen lahja, kannattaa hoitaa itseään hyvin, että voi nauttia siitä parhaalla mahdollisella tavalla joka päivä'.

Kuvia kirjan julkistamistilaisuudesta ja tarjottavista (esimakua kirjan tarjonnasta)
Kirja on saatavilla ainakin Adlibrikseltä (Välipalat -virtaa superfoodeista).

Itsehän ajattelin edetä niin, että nyt kun olen tutustunut kuviin ja resepteihin silmäillen niin alan testaamaan mikä näistä on tuleva oma suosikkini. Luulenpa, että niitä on monia! 

                                                  Mari


2 kommenttia:

  1. Kiitos kirjoituksesta ja kiva kun kävit julkkareissa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä kestä. Kiva juttu, sekä kirja että ne julkkarit! :-D

      Poista