26 helmikuuta 2015

Puhdas+ caps -tuotteet tutuksi

Viime vuoden puolella sain testattavakseni Puhdas+ caps-ravintolisiä. Koska en joka päivä käytä monen montaa ravintolisää meni tässä testauksessa reippaasti aikaa, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Nyt olen kuuriluonteisesti kokeillut kaikkia lähetyksessä mukana olleita tuotteita.

Ravintolisillähän on tarkoitus täydentää ruokavaliota eikä missään nimessä korvata niillä ruokavaliotaan. Ravintolisät on määritelty elintarvikkeiksi, joten ne kuuluvat elintarvikelain piiriin. Eviran sivuilta löytyy tarkemmin tietoa mikä on ravintolisä.

Puhdas+ caps -ravintolisät ovat varmaan osalle tuttuja tuotteita ja ne ovat suomalaisen, innovatiivisen yrityksen nimeltään New Organics Oy:n tarjoomassa. Suomalaisten lisäksi tuotteita tarjotaan kuluttajille muissa Pohjoismaissa että Euroopassa.

Puhtaita, orgaanisia ja ekologisia tuotteita. Se on se juttu joka itseänikin kiinnosti näiden tuotteiden kohdalla. Testasin tarjonnasta D-vitamiinin (125uq), vihreä kahvipapu -uutteen, Saccharomyces boulardiin ja kollageeni&tyrnimarjan.  


Tuotteiden pakkaukset ovat aika eleettömiä ja raikkaita. Itse tuotteet ovat kaikki laktoosittomia ja gluteenittomia. D-vitamiini ei sisällä lisäksi hiivaa, suolaa, sokeria, tärkkelystä, maissia, makeutusaineita eikä soijaa. Vihreä kahvipapu -uute ei sisällä sekään mitään ylimääräisiä ainesosia. Saccharomyces boulardii on hiivalaji, joten sitä ei suositella hiiva-allergikoille, mutta probioottina sitä voivat muut käyttää tasapainottamaan ruuansulatuskanavansa bakteerikantaa ja ennaltaehkäisemään suolisto-oireita (aivan kuten maitohappobakteeritkin). Kollageeni ja tyrnimarja sisältää hedelmäsokeria, mutta ei muita yllämainittuja lisäainesosia.

D-vitamiini on hyväksi vastustuskyvylle, luustolle ja hampaille ja käytän d-vitamiinia päivittäin. Vihreä kahvipapu -uute toimii painonhallinnan tukena ja omalla kohdallani käytän tätä välillä vihreä tee -kapseleiden sijaan lyhyinä kuureina. Saccharomyces boulardiin käyttö on ollut vähäistä kohdallani; lähinnä matkoilla, mutta muutamaan otteeseen olen turvautunut tasaamaan vatsani pörinöitä. Hyvin on tasannut. Kollageeni ja tyrnimarja on aika tymäkkä energiashotti päivään. Piristää kyllä, mutta siitä en pysty sanomaan ovatko ryppyni silonneet (nauraa). Ehkä vaatii pidemmän kuin kahden viikon käytön, että pystyy sanomaan onko iho kimmoisampi, kiinteämpi ja sileämpi.

Puhdas+ caps -tuotteet ovat hyvä vaihtoehto ravintolisäksi mikäli arvostat puhtautta, orgaanisuutta ja ekologisuutta. Tuotteita on saatavilla laajasti terveys- ja hyvinvointituotteita myyvistä liikkeistä ja verkkokaupoista (tuotteita löytyy myös nu3-verkkokaupasta, vaikka sitä ei olekaan mainittuna jälleenmyyjälistassa).
Jatkan näiden käyttöä kuuriluonteisesti kuten tähänkin asti tukemaan ruokavaliotani. Omalla kohdallani olen sitä mieltä, että tutustuminen näihin tuotteisiin on ollut ihan positiivinen retki.

                                          Mari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti