02 huhtikuuta 2015

Laitilan ProEgg -tuotteet - smoothiet ja valkuainen

Pääsiäinen on aivan ovella ja tunnetusti makeaa ja munarikasta aikaa. Itselläni ei ole yhtään suklaista pääsiäismunaa odottamassa (vielä ehtii sellaisen kyllä hankkia) ja keitetyt kananmunatkin syön sen kummemmin niitä maalailematta. Mutta kananmunaa kulutan hieman eri muodossaan myös pyhinä ja jääkaapista löytyy kananmunien lisäksi kyllä reilusti kananmunan valkuaista. Mikäs sen parempi proteiinin lähde kuin kananmunan valkuainen!


Kananmunan valkuaista, kananmunia ja hapankaalia; nam! :-D
Olen aikaisemminkin kirjoittanut, että olen tykästynyt Laitilan ProEgg kananmunan valkuaiseen litran tölkeissä. Koska valkuaista kuluu tällä hetkellä päivässä 250 - 500 grammaa, litran tölkillinen on tähän kohtaan hyvän kokoinen. Ja kun kerralla tilaa hieman reippaamman satsin niin ei tarvitse jatkuvasti olla kauppareissullakaan (nauraa). Helppoa, säästää aikaa ja myös se hyvä asia, että ruokaa ei tule heittäneeksi hukkaan, kun keltuaiset on jo poistettu valmiiksi ja käytetään muihin tarkoituksiin valmistajan toimesta.


48 litraa, sillä pärjää tovin. ;-)
Valkuaista kulutan aamu- ja iltapalani yhteydessä. Saatan välillä paistaa valkuaiset munakkaaksi maustaen vaikka kanelilla tai kardemummalla (tuoksuu kuin tuore pulla), valmistaa mikrossa maustaen basilikalla tai tehdä smoothien, jolloin maustaminen tapahtuu marjojen ja hedelmien avulla. Kaikki hyviä vaihtoehtoja ja itselleni sopivia. Variaatioita on varmasti muitakin; aina käyttäjänsä näköisiä.


Näistä syntyy smoothie...
Hyvää ja maittavaa; kahvi ja smoothie (kaikkihan ei mahdu kerralla astiaan)
Ne, jotka eivät ehdi kiireiltään valmistella kananmunan valkuaista mieleisekseen, on huomioitu Laitilan toimesta ja markkinoille on tullut ProEgg Smoothiet. Saatavilla kaksi eri makua ja puolen litran tölkeissä. Ovat erinomaisia välipaloja ja mautkin kohdillaan. Nämä käyvät hienosti painonhallintaan, aamupalaksi, palautumiseen, proteiinilisäksi ja herkutteluunkin. Makuja on tällä hetkellä omena-vanilja ja mustikka-mustaherukka. Jälkimmäinen on oma suosikkini, jos näistä kahdesta mausta on pakko valita.
ProEgg Smoothiet ja makuvaihtoehdot sekä kananmunan  valkuainen puolenlitran tölkissä. Löytyy kylmähyllystä molemmat.
Laitilan tuotteista lisää alla olevan linkin takaa:
Laitilan kanatarha => Munax (10.4.2020 päivitetty)
Sivuilla on paljon tietoa ja mukavasti myös reseptejä miten näitä tuotteita käytellä kätevästi.

Iloista Pääsiäistä kaikille blogin lukijoille!

                                       Mari


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti