31 elokuuta 2015

Funktionaaliset kivennäisvedet Olvilta

Loppukesästä, juuri sopivasti helteiden aikana Olvi muisti lähetyksellä, joka sisälsi heidän syksyisiä uutuusjuomia. Helteillä juomille oli käyttöä ja minäkin, joka todella harvoin juon kivennäisvesiä, pääsin janoisena juomia testaamaan.
Lähetys sisälsi kaksi eri makuista kivennäisvettä, joista toinen oli kuituinen KevytOlo omena ja toinen antioksidanttinen KevytOlo mustikka. Funktionaalisia kivennäisvesiä; sitähän nämä ovat.

Olvin syysuutuudet
Uudet jutut kiinnostavat muitakin kuin minua; tässä Asterix :-D
KevytOlo omena sisältää kuitua 1,5g/100ml ja kun suomalaiset saavat kuitua ruuasta liian vähän ei ole yhtään pahitteeksi, että sitä on lisätty vaikka juomaan. Suomen Sydänliiton mukaan saantisuositukset kuidun osalta ovat naisille 25 grammaa ja miehille 35 grammaa päivässä. Omena tuoksuu kyllä, mutta valitettavasti ei makuna matkassa viipyile. Kaloreita ei juomassa juuri ole, mutta löytyy kyllä 5 kcal/100 ml. Lisäksi juoma on hammaskiilteelle ystävällinen.

KevytOlo kuituinen omena
KevytOlo mustikka on Suomen ensimmäinen kivennäisvesi, joka sisältää antioksidantteja. Antioksidanteista yleisimmät kuten C- ja E-vitamiini, sinkki ja seleeni löytyvät tästä tuotteesta. Energiaa tuotteessa on 17 kcal/100 millilitraa (ja sokeria 4,2 grammaa), joten tuote menee jo makean puolelle (nauraa). Ja onhan se totta, kun kyse on makeutetusta kivennäisvedestä. Mutta siitä on se hyvä puoli, että maku myös säilyy kielellä pidempään.

KevytOlo antioksidanttinen mustikka
(jostakin syystä Olvin kuvapankista saadussa kuvassa
 tuote on pinkin värinen, erehdyttävästi)
Molemmat juomat ovat hyviä vaihtoehtoja, jos haluaa välillä janojuomaksi muutakin kuin vettä. Ja miksi sitä ei haluaisi. Vesi on hyvää, kivennäisvesi piristävää ja funktionaaliset kivennäisvedet terveellisistä vaihtelua silloin tällöin käytettynä. Jotkut tykkäävät myös oluesta, mutta minä en (nauraa).

Mikä teidän mielestä on paras juoma janon sammuttamiseen?

                                    Mari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti