05 tammikuuta 2020

Makumatkailua ranskalaisten herkkujen parissa (sisältää arvonnan)

Välillä, kun ei pääse matkustamaan, voi tehdä nojatuolimatkoja tai makumatkoja. Jos makumatkailu ja kohteena Ranska kiinnostaa niin hyvä valikoima erilaisia ranskalaisia herkkuja löytyy DeliDeliltä Hakaniemen kauppahallista. 
Aikaisemmin kirjoittamani postaus DeliDeli herkkukaupasta ja sen tuotteista löytyy linkin takaa: DeliDeli herkkuja meille herkuttelijoille, mutta alla kerron hieman lisää tuotteista, joita DeliDelistä löydät.
 **yhteistyö DeliDeli, tuotteet saatu**
Herkkukattaus maisteltavaksi DeliDeliltä Viini- ja Ruokamessut 2019
Oliiviöljy on itselläni ahkerassa käytössä lähes päivittäin ja kun vaihtoehtoja on, en uraudu yhteen ja samaan oliiviöljyyn. Vaihtelen ja palaan sitten takaisin sellaiseen, joka on mieleistä. Yhtä ainoaa oikeaa ei ole, joten sinänsä vaihtelu saa jatkua ja huonommat vaihtoehdot sitten jäävät siihen ensimmäiseen kertaansa.
DeliDeli tuo maahan ranskalaista Chateau Virant -oliiviöljyä ja Maison Alziari -oliiviöljyjä. Jälkimmäiseltä valmistajalta testattavanani on mieto cuvée Prestige ja talon oma cuvée Ceaser enkä osaa sanoa kumpi näistä on se parempi. Riippuu niin fiiliksestä, mutta hyviä molemmat ja pakattu aivan ihastuttaviin minikanistereihin.
Maison Alziarin tarina on alkanut Nizzasta jo vuonna 1868, jolloin Cecar Martin päättää ostaa vanhan myllyn raunion Madeleinen kaupunginosasta ja aloittaa oliiviöljyn puristamisen. Sittemmin rakentaa uuden rakennuksen ja yritys alkaa toimia hyvin. 1900 Cecar Martinin tyttären mies Nicolas Alziari ottaa yrityksen haltuunsa, kehittää sitä sekä öljyjä ja yritys saa nimeä. 1920 avataan kauppa Nizzan keskustaan ja toinen 1936. Jälkimmäisenä avattu kauppa on yhä edelleen paikoillaan. 
Tällä hetkellä yritystä ja 60 hehtaaria oliivilehtoja johtaa Piot:in perheen pojat.
DeliDelin valikoimissa on öljyjä, etikoita, levitteitä ja lahjapakkauksia. Suosituin tuote on Prestige oliiviöljy tutussa sinisessä kanisterissa.


Tryffelit - se kuuluisa ja harvinaisempi herkku, jota myös jalostetaan moneksi. DeliDelin valikoimista löytyy 1897 perustetun Pebeyre SA:n tuotteita kuten valko- ja mustatryffeliöljyt, tryffelisuola, tryffelimajoneesi, tryffelihunaja sekä tryffelitagliatelle.  
Yritys on Ranskan ainoa yritys, jonka liiketoiminta on ainoastaan ja vain tryffelikauppaa. 
Hyppysellinen tryffelisuolaa tuo tryffelin mukaan niihin ruokiisi minne sen hyppysellisen tryffelin makua haluat. Täällä yksi positiivisesti yllättynyt kokeilija!

Maison Pébeyre ja tryffelisuola

Oliivit kuuluvat omalla kohdallani herkkuihin, mutta silloin tällöin sitä herkutella pitää. DeliDeliltä löytyy valikoimistaan Olives Arnaudin oliivit ja tapenadet (Provencen yrteillä maustetut vihreät oliivit, timjamiryppyoliivit, Nizzan pienet oliivit ja Provencen sekoitus sekä musta ja vihreä

tapenade – oliivitahna).
Itse testasin mustat ryppyoliivit, jotka eivät näytä purkissaan mitenkään kauniilta, mutta maistuvat erittäin hyvältä (nam!)
Historia kertoo, että keskellä Beau de Provencen kauniita maisemia sijaitsee Fontvieillen kylä, jonne isä (Marius) ja poika (Andre) avasivat yrityksensä ja alkoivat työstämään alueen oliiveja.
1970 Andre kehitti DeliDelinkin suosituimman reseptin ”facon Grece” eli ryppyoliivit timjamissa ja öljyssä – ei nesteessä - olevat mustat oliivit. Ensimmäisenä niitä vietiin 1972 ulkomaille Englannin kuningattaren hovihankkijan toimesta ja siitä alkoi kasvu ulkomaille sekä uusien reseptien kehitys. Yhä useampi maa alkoi tuoda maahan juuri näitä pienen Fontvieillen pienen oliivitalon oliiveja. 
mustat ryppyoliivit timjamissa ja öljyssä (kuva lainattu netistä)

Tässä pieni kattaus ranskalaisista herkuista, DeliDelin valikoimissa olevista tuotteista ja makumatkailustani ranskalaisten makujen äärellä. 
DeliDelin tuotteista parempien kuvien kera löydät enemmän tietoa verkkokaupan sivuilta.

                                            Mari

Arvonta


Arvon blogissani 2 pääsylippua Matkamessut 2020 -tapahtumaan pe-su 17.-19.1.2020.
Yksi pääsylippu oikeuttaa yhden hengen sisäänpääsyy Matkamessuille yhtenä päivänä.
Osallistumisaikaa arvontaan on ke 15.1.2020 klo 21 asti. 
Kommentiksi riittää osallistujan etunimi ja sähköpostiosoite. Arvonnan voittajat saavat yhden pääsylipun sähköpostitse antamaansa sähköpostiosoitteeseen, kun voittajat on tavoitettu.

Onnea arvontaan!

14 kommenttia:

 1. Anu, anu.kosonen@welho.com

  VastaaPoista
 2. Sari, nurminens64@gmail.com.

  VastaaPoista
 3. Arvontaan mukaan.
  aiholapp at lailanet.fi

  VastaaPoista
 4. Annika,aurora22@suomi24.fi

  VastaaPoista
 5. Mukaan arvontaan!
  siinatar@gmail.com

  VastaaPoista
 6. Katri, moreorlesskatri(a)yahoo.com

  VastaaPoista
 7. Neea, nepazu01@gmail.com

  VastaaPoista
 8. Häämatkakohde olisi hakusessa ja messuilta lähtisin etsimään tärppejä :) Mukana siis :) jani.koskinen83@gmail.com

  VastaaPoista
 9. Raija, ruskarouva85@gmail.com

  VastaaPoista
 10. Lea, kukkapanda@hotmail.fi

  VastaaPoista
 11. Anniina, Aurora99@hotmail.fi

  VastaaPoista
 12. Arvonta on suoritettu ja voittajat ovat saaneet sähköpostia. Arpaonni suosi tällä kertaa Jania ja Marjoa. Onnea voittajille ja kiitos kaikille osallistuneille!

  VastaaPoista