22 tammikuuta 2020

Mikroneulausta ja kulmien laminointia (sisältää arvonnan)

*Kaupallinen yhteistyö* Viime vuoden puolella kirjoitin, että kokeilin mikroneulausta (postauksen voit lukea linkin takaa: mikroneulauskynän surinaa) ja hoidot tehtiin kolmen sarjana. Kävin loka-, marras- ja joulukuussa noin neljän viikon välein ja jokainen käynti oli hieman erilainen tuntemuksiltaan, mutta lopputulemana iho oli aina yhtä kevyt, kiinteä ja kimmoisa. Ja on sitä vieläkin, vaikka viimeisimmästä kerrasta on kulunut neljä viikkoa.
*kaupallinen yhteistyö, SKY kosmetologi Heini Savolainen*

Marraskuisella käynnillä mikroneulausosuus tuntui jostakin syystä muita kertoja
kivuliaammalta kaikkialta missä neulattiin, vaikka neulalla ei tikattu sen syvemmälle kuin aikaisemmilla kerroillakaan. Iho myös janosi kosteutta enemmän kuin edellisellä tai jälkimmäisellä kerralla. 

Kolmen kerran jälkeen huomaan, että kasvojen iho on kevyt, sileämpi ja kimmoisa. Kosteusvoide ja ampullit imeytyvät paremmin ja ihon epätasaisuudet (pienet arvet ja luufinnit sekä näpyt) ovat tasoittuneet tai kadonneet kokonaan. Ihon pintahilseily on kadonnut täysin. Se on asia, josta kärsin yleensä syksystä pitkälle kevääseen.
Ja jos en nyt nuorentunut suorilta ulkoisesti niin ainakin sisäisesti kymmenen vuotta (nauraa)! 
Lievää punoitusta mikroneulauksen jäljiltä

Heini valmistaa rauhoittavaa ja kosteuttavaa
naamiota mikroneulauksen jälkeen
Marraskuun mikroneulaushoidon yhteydessä minulle tehtiin myös kulmien laminointi. Kosmetologini Heini oli käynyt vastikään koulutuksessa ja tietenkin molemmat paloivat halusta testata (nauraa). Mielenkiinnosta halusi toimia testitapauksena, koska mietin mikä ihme on kulmien laminointi. En aikaisemmin ollut kuullutkaan moisesta käsittelystä, mutta nyt tiedän. Eikä ollut hullumpi kokemus ollenkaan!

Kulmien laminointi ei ehkä ole täysin toimenpidettä kuvaava termi, kun laminointi viittaa enemmän sellaiseen kulmien teippaamiseen tai liimaamiseen, mutta ehkä englanninkielen termi eyebrows lift eli kulmakarvojen kohotus on se oikeampi ja kuvaavampi sana. Joka tapauksessa kulmakarvat käsitellään kuten ripset kestotaivutuksessa eli permanenttiaineella kohotetaan, väriaineella värjätään ja lopuksi kulmat siistitään. Kivuton toimenpide kuten ripsien kestotaivutuskin.

Siinä ohessa, kun mikroneulauksen jäljiltä odotettiin rauhoittavan kasvonaamion vaikutusta kasvoillani, Heini työsti kulmakarvani. Ensin kulmakarvani puhdistettiin, sitten pehmennettiin, harjattiin ja aseteltiin, jonka jälkeen levitettiin permanenttiaine, sitten muotoiluaine ja lopuksi värjättiin (ja kaikissa väleissä odotettiin aineen vaikutuksen ajan), jonka poistamisen jälkeen kulmakarvat ja niiden ympäristö siistittiin. Vähän minua jännitti miltä peilistä näyttää, koska siinä käsittelyn aikana mielikuvitus lensi ja uskoin näkeväni 'brezneviläiset' kulmakarvat käsittelyn jäljiltä päässäni (hymyilee). Saahan sellaisetkin kyllä, mutta sitten ei ole kommunikaatio toiminut yhtään asiakkaan ja kosmetologin välillä. Omani olivat varsin siistit ja lopputulema siten oikein hyvä, vaikka ne kulmat sieltä peilistä näkyivätkin normaalia tummempina ja tuuheampina. Kuuluu asiaan ja tasaantuu parissa päivässä.

Iso kuva lähtötilanne, yllä vasemmalta oikealle pikkukuvissa eri vaiheet ja lopputulema

Kulmakarvani tuntuivat aikaisempaan verrattuna tuuheammilta ja olivatkin sitä väreineen noin nelisen viikkoa, jonka jälkeen ensimmäisen kerran havahduin huomaamaan, että väri oli haalentunut ja kulmat kaipasivat muotoilua. Käsittelyn jälkeen hätkäyttänyt kulmien tummuus tasoittui parin päivän päästä laminoinnista, mutta kulmien ryhdikkyys ja muoto säilyivät mukavan pitkään. Karvat olivat ikään kuin koholla, mutta eivät kuitenkaan sojottaneet.
Kulmien laminointi on sellainen käsittely, joka tuo kivaa vaihtelua kulmien käsittelyyn ja hennoille kulmakarvoille näkyvyyttä mikäli sellaista kaipaa. Laminointi on maailmalla jo hitiksi noussut, joten Suomessakin kysyntä varmasti tulee kasvamaan.
Laminoidut kulmat eli kulmakarvojen kohotus 


Mutta vaikka et haluaisi trendien perässä kulkeakaan niin suosittelen kokeilemaan edes kerran. Sen jälkeen sitä tietää haluaako ikinä enää tällaista käsittelyä. 
Minähän se aion käydä sekä mikroneulauksessa että kulmien laminoinnissa tulevaisuudessakin. Saa vähän boostia ja nostetta olemukseensa tässä iän karttuessa (nauraa). Mikroneulauksen osalta käynnit ajoitan talvikaudelle, mutta kulmien laminointi ei ole vuodenaikaan sidottua. 
Tilanne pari päivää kulmien laminoinnin jälkeen


                                              Mari

Arvonta

Kiinnostuitko ajatuksesta kokeilla kulmien laminointia? Nyt siihen on mahdollisuus. Osallistu arvontaan, jossa sinulla on mahdollisuus voittaa lahjakortti kulmien laminointiin SKY Kosmetologi Heini Savolaiselle (Hiekkaharjuntie 10, 01300 Vantaa).
Lahjakortti ei käy muilla kosmetologeilla eikä sitä voi vaihtaa rahaksi.

Arvon tämän postauksen kommentoijien kesken yhden lahjakortin (arvo 55 euroa, voimassa 30.6.2020 asti). Osallistumiseksi riittää kommenttina nimi ja sähköpostiosoite, josta voittajan tarvittaessa tavoittaa. 

Osallistumisaikaa on 2.2.2020 klo 21 asti. 
Voittaja kontaktoidaan sähköpostitse maanantain 3.2.2020 aikana.

8 kommenttia:

 1. Tuija(Turo)Anttila tuijaturtsi69@gmail.com

  VastaaPoista
 2. Heikki S heixx82@gmail.com
  Pidetään peukkuja👍

  VastaaPoista
 3. Kyllä piristää ulkoisesti, kelpais muillekkin.

  VastaaPoista
 4. Arvonta on suoritettu ja voittaja on saanut sähköpostia. Arpaonni suosi tällä kertaa Heikkiä. Onnea voittajalle ja kiitos kaikille osallistuneille!

  VastaaPoista
 5. Kiinnostava uusi tuttavuus tuollaiset mikroneulaukset. Itse olen käynyt jonkunlaisissa kasvohoidoissa ja tykkään erilaisista kasvonaamioista, mutta sen enempää ei ole ihonhoitoon tullut keskityttyä. Kulmat on kyllä sellainen osa-alua mikä kaipaisi taas hieman siistimistä, yleensä ne on tullut nypittyä itse.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kasvonaamiotkin ovat ihania ja niillä piristää ihoaan (ja mieltään) hyvinkin. Käynnit kosmetologilla ovat itselle oivia hemmotteluhetkiä.

   Poista