06 maaliskuuta 2020

Hotelli Holiday Inn Helsinki Expo - vuosi vierähtänyt uudistuksesta

Aika tarkalleen vuosi takaperin näihin aikoihin pääsin tutustumaan uudistuksen jäljiltä avattuun Holiday Inn Helsinki Expo -hotelliin. Kyseinen hotelli sijaitsee Messukeskuksen kyljessä ja koki minusta varsin linjakkaan uudistuksen, jossa on miellyttävä poiketa vaikka lasillisella tai kahvilla aulatilojen Open lobby oleskelutilassa.
*Mediakutsu Messukeskus ja Holiday Inn Helsinki Expo -hotelli*

Edelleen, ja kuluneen vuoden aikana tämä aulatila on kutsuva ja sinne on helppo mennä. Välillä poikkean siellä messujen päätteeksi hengähtämässä ja välillä treffaan ystäviäni. Rento tila ja viihtyisän harmoniset puitteet.
Avoin tila pitää sisällään myös ravintolan, jossa tarjolla on aamiainen, lounas ja päivällinen sitä haluaville. Platta tarjoaa herkullista, vuodenaikoja mukailevaa ruokaa artesaanihenkisesti iltamyöhään asti. Open Lobby on avoinna 24/7 ja voit ostaa pientä purtavaa ravintolan ollessa suljettuna.
 
Pisteet tällaiselle pistokkeelle!


Tilassa on myös E-Bar, jossa asiakkaan käyttöön tarjotaan tietokone ja tulostin. Ei siis haittaa, vaikka oma kone olisi jäänyt kotiin. Hotellissa on tarjolla suhteellisen nopea ja toimiva nettiyhteys maksuttomana sekä aulassa että huoneissa, joten työskentely onnistuu tarvittaessa.


Ylin 10.kerros pitää sisällään saunan, terassin ja ulkoterassilla on poreamme. Terassisaunakabinetti soveltuu vaikka kokoustamiseen, chillailuun tai saunomiseen ja puitteet on varsin miellyttävät. 
Ulkoterassilta näkee Helsinkiä ja mm. Messukeskuksen, joka on toiminut useiden messujen paikkana monen monena vuonna. Vuosi 2019 oli Messukeskuksen 100-vuotisjuhlavuosi ja se näkyy Holiday Inn Helsinki Expo -hotellin seinillä siellä täällä olevissa julisteissa, jotka kertovat omaa tarinaansa Messukeskuksen pitkästä taipaleesta. Minusta hieno juttu tuoda pala historiaa esille istuttamalla julisteet sisustukseen.

Huoneita hotellissa on yhteensä 245 ja ne ovat kaikki savuttomia. Valtaosa on standard -huoneita (25 neliötä kaikki), mutta löytyy myös Executive ja Suite -huoneita, joissa on hieman enemmän tilaa ja siten myös sisustuksellisia elementtejä enemmän. Sisustus on kuitenkin kaikissa huoneissa ajattoman tyylikkästä ja eleganttia sisältäen kivoja yksityiskohtia ja miellyttäviä materiaaleja ja kalusteita. Ja levollisiin uniin panostetaan, sillä sängyt on mahtavat ja tyynyvalikoima kattava. Tämän hotellin sisustuksen takana on Sisustusarkkitehdit Fyra.
Minä tykkäsin huoneissa monesta jutusta ja sisustuksessa käytetyistä väreistä (näkyy kyllä kuvien määrästäkin). 
              


     
Hotellissa on myös kuntosali ja minusta yksi parhaimmin varustelluista hotellien kuntosaleista mitä vastaan on tullut pitkään aikaan. Tänne sukeltaa mielellään puskemaan hieman hikeä pintaan! Nostan hattua tälle ja toivon, että tulevaisuudessakin sali löytyy ja siitä pidetään huolta, jotta siellä on asiakkaiden hyvä käydä kuntoilemassa.    
    
  Uudistunutta hotellia esitteli Scandic Hotels Oy:n toimitusjohtaja Aki Käyhkö ja 100-vuotisjuhlavuottaan viettäneen Messukeskuksen toimitusjohtaja Anni Vepsäläinen. Tutustumiskierroksen päätteeksi pääsin nauttimaan keittiömestari Markus Fogelholmin seurassa aamiaisen ravintola Plattassa. Kaikenlaista sitä pääsi taas kokemaan ja maistamaan, paitsi ei niitä levollisia unia, koska ei ollut yöpymistä ohjelmassa (nauraa).

Nyt, kun vuosi on tästä uudistuksesta vierähtänyt, voin edelleen sanoa, että hotellin ilmeen päivitys on onnistunut! Harvoin ketjuhotellit yllättävät ja eroavat toisistaan, mutta tässä kohdin on onnistuttu ja tuotu tavallisen kuluttajan ulottuville toimivaa ja eleganttia boutique -tyyliä kilpailukykyisin hinnoin. 
Hotellin sijaintikin on hyvä; lähellä kaikkea tai ainakin ovelta on helppoa lähteä kaikkialle muuallekin kuin vain Messukeskukseen messuille joko kävellen tai julkisilla.

                                   Mari  


2 kommenttia:

  1. Tulinpa piipahtamaan blogissasi😊Kiva esittely! Toivotan sinulle terveyttä ja hyvää kevättä

    VastaaPoista