04 lokakuuta 2021

Post-apokalyptinen komedia Open Road Show

*Lippu saatu, Teatteri Avoimet Ovet*
Pääsin elokuussa katsomaan mustaa komediaa nimeltä Open Road Show Teatteri Avoimissa Ovissa. Post-apokalyptinen komedia kertoo kahdesta maailmanluokan luuserista (Minna Kivelä ja Tiina Weckström), jotka yhdistävät voimansa päästäkseen onnelaan. Pois sisällissodan repimästä kuvitteellisen maan raunioista Vapaiden valtioon. Matka on mutkikas ja siinä ehditään pohtia suuria kysymyksiä ja tehdä valintoja. Porttien uskotaan avautuvan anastetulla pääomalla ja suurten ajattelijoiden sitaateilla...

Postauksen esityskuvat ellei toisin mainita: Mitro Härkönen
Esityksen on ohjannut ja sovittanut Teatteri Avoimille Oville Hanna Kirjavainen ja se pohjautuu amerikkalaisen näytelmäkirjailijan Steve Tesichin teokseen On the Open Road. Minna Kivelä ja Tiina Weckström näyttelevät tarinan kahta hahmoa (entinen showpainija Enkeli ja oppinut Al). Sukelletaan aika syvälle länsimaiseen sivistykseen ja mietitään moraalisia kysymyksiä. Tarina on monikerroksinen eikä päästä kyllä ketään helpolla. Ajoittain tuli ihan kaistapäinen fiilis, mutta ei ihme, sillä sitä esitys olikin. Hyvällä tavalla kuitenkin ja isolla ripauksella hirtehistä huumoria. Katsojana näin esityksessä Monty Pythonia ja Mad Max -maailmaa ja lavastus ja äänimaailma tukivat täydellisesti esitystä ja sen mielettömän huikeita näyttelijöitä! Heti alussa tuli tunne, että katsojana olet keskellä jotakin aivan apokalyptistista tapahtumaa löyhkineen päivineen (nauraa!... ja ei, ei katsomossa tai näyttämöllä oikeasti löyhkännyt).

Esitys kuuluu Teatteri Avoimien Ovien taiteelliseen Toiset -ohjelmalinjaukseen alateemanaan sukupuoli. Linjauksen tarkoituksena on näyttämötaiteen keinoin tarkastella toiseutta yhteiskunnallisena, sosiaalisena ja filosofisena ilmiönä.

Sovitus ja ohjaus Hanna Kirjavainen
Teksti Steve Tesich
Rooleissa Tiina Weckström, Minna Kivelä
Skenografia Ia Ensterä
Äänisuunnittelu Juuso Voltti
Valosuunnittelu Jere Kolehmainen
Esityskuvat: Mitro Härkönen

Esitysoikeudet: Agency North ja Suomen Näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajat ry

Esityksen kesto 2 t 20 min. 
Streamattu ensi-ilta 8.4.2021
Ensi-ilta 17.8.2021
Esitykset ajalla 16.8.–8.10.2021
Lisätietoja: Teatteri Avoimet Ovet

Lämmin suositus tälle!


                                         Mari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti