24 kesäkuuta 2014

Polskintaa uimahallissa ja pieni, urbaani metsäretki

Edelleen olen toipilaana, mutta se ei estä minua kuitenkaan täysin liikkumasta. Olen kokeillut varovaisesti salilla rautojen parissa rehkimistä ja nyt maanantaina kävin tutustumassa Helsingin Malmin uudistettuun uimahalliin ns. kutsuvieraana erillisen ilmoittautumisen pohjalta. 
En ole koskaan aiemmin vieraillut kyseisessä uimahallissa, joten vaikea sanoa mikä oli muuttunut, mutta kokemus oli kuitenkin ihan positiivinen.
Itse uimahalli näytti olevan monitoimitila, kuten monet muutkin UH:n (Urheiluhallit) & FIX:n (Liikuntakeskukset) nimillä kulkevat tilat. Tässä keskuksessa uimahallin tiloista löytyy mm. kuntosali, solariumit, jumppasali ja ulkouima-allas auringonottotiloineen.
Tarkempaa tietoa löytyy alla olevan linkin takaa:
UH - Urheiluhallit.fi

Lasten allasosasto Malmin uimahallissa


Omalla kohdallani Malmin uimahalli ei suinkaan ole lähin uimahalli eikä edes työmatkan varrella, mutta sijaitsee silti erinomaisten kulkuyhteyksien päässä. Paikalle pääsee liki ovelle sekä linja-autolla että junalla, jos on julkisten kulkuvälineiden varassa ja matkan varrella voi pistäytyä shoppailemassa tai ihan vaan kaupassa Malmin Nova -kauppakeskuksessa. 
Uimahallin tilat oli valoisat ja toimivat, joskin jäin kaipaamaan hiustenkuivaajia, jotka ehkä remontin ajaksi oli pisteistään poistettu (tai sitten lopullisesti). Uima-altaan vesi oli miellyttävän lämmintä ja siellä tulikin polskittua kaikessa rauhassa 800m verran. Lyhyellä radalla se tietää aika montaa kierrosta, kun rata on suuntaansa 25m pitkä.
Lasten allasosaston jätin kokeilematta, mutta siellä oli täyttä ihan omasta takaa. Ulkoilma-allas ja kuntosali olivat toistaiseksi suljettuja, joten jäivät testaamatta myös. Saunomiset jätin muille, koska en ole oikein saunoja -tyyppiä ja lämmin tuntui olevan muutoinkin.
Pieni yllätyslahjakin tuli mukaan niille, jotka olivat ilmoittautuneet tutusmiskäynnille (aina mukavia yllätyksiä tällaiset!).

Lahjakortti ja tuotenäyte

Ulkona oli sen verran miellyttävä ja aurinkoinen sää, joten hetken mielijohteesta lähdin kävelemään kotia kohden. Ainahan voi hypätä bussiin, jos tuntuu siltä, että ei jaksa marssia kotiin asti. 
Matkaa oli jotakuinkin pyöreät 7,5 kilometriä kaikkinensa, josta osan sitten taitoin pitkin kävelyteitä keskellä isoja autoväyliä ikään kuin metsän siimeksessä ja lopun 1,5 km bussilla kaupan kautta kotiin pitkin asfalttiväyliä. Muutoin tuskin olisin bussiin hypännyt, mutta nälkä yllätti.
Ja sitten tästä reissusta tuli ikään kuin metsäretki, mutta urbaanisti sovellettuna.


Keskellä metsää, mutta kuitenkin...

Ilman pyörätietä reitti olisi pusikkomaista

Ihanan vihreätä kasvillisuutta pyörätien vierustalla
Kerrassaan mukava visiitti ja liikunnallinen iltapäivä työpäivän päätteeksi! Ja sopii toipilaalle liikunnaksi tässä tapauksessa hyvin. Ei satu, ei purista, ei revittelyä, mutta tekee hyvää!


                                             Mari


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti