11 kesäkuuta 2014

Kevyttä liikuntaa toipilaana

Toipilaana olo tuntuu olevan hieman tylsänpuoleista....
Kova revittely salilla, jumppaaminen, reipas kävely tahi pyöräily eivät vielä kivutta onnistu, joten niitä ei isommin nyt harrastella. Annetaan aikaa toipumiselle, vaikka mieli halajaakin kunnon revityksiin salille tai ulos. Niiden aika koittaa myöhemmin. Tätä yritän itselleni mantrata.
Tässä, kun tosiaan joudun pakosta ottamaan hieman maltillisemmin ja antamaan kropalleni toipumisaikaa operaation jälkeen, tulee keksineeksi kaikenlaista muuta virikettä elämäänsä, ettei vallan tylsisty ja ala kasvaa koiranputkea sohvallaan.

Ja niin taas sunnuntaina tapahtui.
Olimme Maijun kanssa puhuneet aikaisemmin, että kesällä kierrellään Helsinkiä ja niinpä nyt tehtiin treffit päärautatieasemalle sunnuntaina tavoitteena hieman kierrellä kaupunkia. Sää oli puolipilvinen ja hieman tihuutti vettäkin, mutta me ei annettu sen haitata vaan suuntasimme kohti Hietsun kirppistä Hietalahdentorille (Hietsun kirppis). Ennen kirppistä poikkesimme kahvilla Cafe Ekbergillä, joka sijaitsee Bulevardilla. Kahvi oli tuoretta ja hyvää, mutta hinta hieman 'suolainen' kupin kokoon nähden. Santsata onneksi sai.

Kirppiksellä oli väkeä muitakin kuin me ja sulavasti sinne joukkoon pujahdimme. Hetken kiertelyn jälkeen huomasin tarvetta käydä automaatilla, koska olin unohtanut nostaa rahaa ja lompakko huokui tyhjyyttään käteisen osalta. Silloin aina löytyy kummasti ostettavaa, kun ei ole varautunut rahallisesti. Toimii kyllä myös toisinpäin; kuten nytkin lopulta kävi. 
Alun kiertelyn yhteydessä sade yltyi ja päätimme poiketa sadetta pitelemään lounaan muodossa. Ovet aukesivat Hietalahdenrannan Chico'sissa klo 12 ja olimme ensimmäiset asiakkaat siellä. Kannatti poiketa, koska vatsa tuli täyteen, sade loppui ja palvelu oli erinomaista. Niinhän se usein on, että hyvä ruoka, parempi mieli. Tässä tapauksessa myös hyvä palvelu, josta kyllä kiitimme niin, että tarjoilija taisi ihan hämmentyä.

Ruokalistan tutkimisen sijasta taisin somettaa...
Kirppiskierros saatiin päätökseen (ostoksina kaulakoru ja ohuen ohut villapusero) ja suuntasimme Kaivopuiston rantaan. Aurinko lämmitti ja leppoisa tuuli vilvoitti. Paikoitellen oli jopa kuuma. Ihmisiä oli liikkeellä tosi paljon, mutta mikäs siinä hyvästä ilmasta ja hienoista maisemista nauttiessa. 
Siinä me käveltiin rantaa pitkin, kuvailtiin Maijua, maisemia, minua ja kaikkea muuta, katseltiin ihmisiä ja maisemia, nautittiin auringosta ja jäätelöstä ja juteltiin maailmaa paremmaksi eikä aikaakaan, kun tupsahdettiin Kauppatorille. Väenpaljous yllätti sielläkin, mutta vielä sitä mahtui kahvit nauttimaan ennen kuin kotiin suuntasimme. 

Tuuli vilvoitti mukavasti

Rantahiekalla

Hienoja olivat purjeveneet...

Pehmis kuuluu kesään. Tämä softis oli iso, mutta kuvaan päästessään siitä oli joku hamsteri syönyt jo yhden kolmasosan :-D
Harakkana paikalla :)

Veden äärellä

Aikaa kierrokseen kului reilu 5h, askelia kertyi päivän tavoite täyteen ja vähän ylikin, kilometrejä piirun verran alle 12 km yhteensä. Kuin huomaamattaan sai kevyttä liikuntaa, hyvän mielen, näki kauniita kotimaan maisemia ja sai nauttia ulkoilmasta hyvässä seurassa.
Garmin Vivofit oli taas kovassa käytössä ja mikä parasta tämä toipilas sai mukavasti kaipaamaansa liikuntaa ja piristystä päiväänsä. Kun mieli pysyy pirteänä ja virkeänä, toipuminenkin etenee vauhdilla!


                                                           Mari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti