27 kesäkuuta 2014

Erilainen aamiainen ja muumeja eri muodoissaan

Aamunsa voi aloittaa monella tavalla. Me aloitettiin se Maijun kanssa taannoin Fazerin kahvilassa Kluuvikadulla Helsingissä. 


Ennen kuin aamupalaan oli koskettukaan, se tietty kuvataan ja some soi! Maiju näyttää esimerkkiä.

Kahvilan oli vallanneet asiakkaiden lisäksi myös muumit. Fazer tekeekin yhteistyötä Muumi-teeman ja Tove Janssonin -näyttelyn parissa. Kaikkea ihanaa Muumeihin liittyvää tavaraa on tarjolla herkkujen lisäksi.


Muumit vastassa eri muodoissaan Karl Fazer Cafén sisääntulossa
Me nautimme aamupalaksi tuoretta leipää erilaisilla makoisilla täytteillä, kahvit, jogurttia raparperilla, marjasmoothiet ja jälkiruuaksi suklaatryffelijäätelöä mansikoilla ja kermavaahdolla. Omnom, kun olikin hyvää! Enkä muista, koska olisin asettunut aamiaiselle niin, että se olisi ollut valmiiksi katettuna. Tuntui muuten kivalta!


Aamiainen katettuna valmiiksi
Herkulliset aamiasleivät täytteineen
Mansikoita ja kermavaahtoaSuklaatryffelijäätelöä mansikoiden ja kermavaahdon kera, omnom!
Samalla, kun nautimme aamupalaamme, saimme lyhyen katsauksen Fazerin kahvilan historiaan sekä Fazerin yhteistyöstä Tove Janssonin ja Muumien parissa. Yhteistyötä Tove Janssonin kanssa on Fazerilla ollut jo vuodesta 1937, joten ei sinänsä ole ihme, että se jatkuu yhä. Nytkin Fazer toimii Ateneumin taidemuseon Tove Jansson -juhlanäyttelyn pääyhteistyökumppanina.
Minä huomasin sivistyneeni tällä aamiaisella, sillä en aiemmin ollut tiennyt, että Fazer valmistaa myös jäätelöä. Suklaahan se ensinnä nimestä mieleen tulee. Enkä tiennyt sitäkään, että Karl Fazer Cafén näyteikkuna on nykyään Museoviraston suojelema. Nyt tiedän nämäkin.


Kahvilan suojeltu näyteikkuna; tämä oli jotenkin herttainen!
Aamu alkoi siis normaalista poiketen ja sadekaan ei haitannut. Tästä oli hyvä startata työpäivä vatsa täynnä ja hyvillä mielin. Makuelämyksiä rikkaampana.

Näin kesällähän voi sään salliessa nauttia aamupalansa torilla, parvekkeella tai takapihalla sen sijaan, että nököttää sisätiloissa. Sekin jo virkistää, kun poikkeaa totutusta. 


Matkaan lähti mm. Muumi -tarjotin
Niin, ja siellä Tove Janssonin 100 -vuotisjuhlanäyttelyssä kannattaa poiketa. On avoinna paraikaa aina 7.9.2014 asti. Itse vierailin siellä huhtikuussa juuri ennen pääsiäistä. Maiju oli muuten mukana silloinkin. 
Avartava katselmus Muumien syntyyn ja kehitykseen sekä Toveen itseensä taiteilijana. Tovella on ollut aikanaan paheenaan tupakka, joka näkyy aika monessa maalauksessa. Ihme asioihin sitä kiinnittääkin huomiota! (nauraa).


Iloiset naiset näyttelyn jälkeen
Yksi näyttelyvieras

Tällaiset, ei niin liikunnalliset tempaukset ovat omasta mielestäni hienoja juttuja lisäämään omaa hyvinvointia. 
Rutiinien rikkominen ja pieni itsensä sivistäminen tekee hyvää (yksi motto, jota noudatan). Ja se hyvä olo näkyy ulospäin. Ehdottomasti se kannattaa myös näyttää ja ympärilleen tartuttaa!
Aina ei tarvitse olla pohjalla kova, fyysinen suoritus, vaikka sekin on onnen omiaan tuottamaan hyvää oloa.


                                              Mari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti