11 marraskuuta 2014

Irtiotto arjesta

Välillä on tunne, että on niin kiire, ettei ehdi yhtään mitään. Siis edes hengähtämään ja selvittämään ajatuksiaan. Nyt on ollut hieman sellaista meikäläisellä viime aikoina, joten hidastus on paikallaan.

Viime viikolla minulla oli mahdollisuus käydä Naantalin kylpylässä (ei aikaisempaa kokemusta) ja rauhoittaa itseni. Lähdin hyvän ystäväni, Lauran seuraksi ja molemmilla oli tarkoituksena levätä ja rentoutua. 

Matkat tehtiin junalla Turkuun (ja takaisin) ja Turku-Naantali-Turku väli kuljettiin linja-autolla. Föli (Turun seudun joukkoliikenne) on hieno juttu ja siis positiivinen yllätys. Oletus kun oli, että matka Naantaliin maksaa enemmänkin. Mutta ei tuo matka maksanut kuin 3 euroa suuntaansa. 

Turun joukkoliikenteen; Fölin lippu 

Reissullemme ja viikon alkuun sattuivat hieman huonommat ilmat, mutta se ei meitä haitannut. Sisällä kylpylässä riittää tekemistä, jos vain itse haluaa, sillä tarjontaa on sekä palveluissa että ohjelmissa.

Maanantaina toinen meistä käytti kylpylän kuntosalin tarjontaa ja toinen zumbaili samaan aikaan. Lisäksi kävimme kävelemässä pienehkön lenkin, jotta saimme raitista ilmaa.

Tiistaina kävin happihyppelemässä tunnin verran ulkona ja katsastamassa päällisin puolin Naantalin vanhan kaupungin vesisateesta huolimatta. Hieman ajoittainen kovakin vesisade haittasi, mutta lähinnä valokuvaamista eikä niinkään kävelyä. Maisemat olivat hienot nytkin, joskin kesällä varmasti upeammat.
Kävelylenkin lisäksi vietin aikaani spa-osastolla molskis ja loiskis -tunnelmissa Lauran ollessa kahvakuulailemassa. 

Maisemat rannan tuntumassa ja sateenvarjon alta kuvattuna

Punaisia olivat pihlajanmarjat

Mäntymetsää ja mäkiä

Opasteet kävelijöille ja muumeille....

Reissun yksi kohokohta oli runsaat ja maittavat aamiaiset. Molempina aamuina syötiin vatsamme täyteen nautiskellen tarjonnasta ja kiireettömyydestä. Kiireettömyys oli kyllä koko reissun teemana ja kieltämättä teki hyvää.

Maittava ja runsas aamiainen


Keittolounas ja salaatti naisen tiellä pitää... :)

Laura ja lepohetki
Ainakin oli hyvin levännyt olo, kun palasin kotiin. Tällaisia irtiottoja arjesta on hyvä silloin tällöin ottaa mikäli mahdollista. Ainakin hidastaa tahtia, kun alkaa tuntua liian kiireiseltä. Parasta on se, että tekee sitä mikä on itselle mieluista ilman kalenterivarauksia hyvässä seurassa tai yksin, mikäli sen kokee mieluisemmaksi.

                        
                                         Mari

2 kommenttia:

  1. Näyttää kivan rennolta. Mun pitäisi päästä taas tällaiselle rentolomalle, jolla ei olisi mitään suunniteltuja juttuja.

    VastaaPoista