16 marraskuuta 2014

Terranova -tuoteperheen tuotteita testissä

Olen tässä jonkun aikaa tutustunut minulle täysin uuteen ravintolisien tuoteperheeseen nimeltä Terranova. Tuoteperhe kiinnitti huomioni taannoin filosofiansa takia ja myöskin tuotteiden konstailematon ulkoasu miellytti. Joten ei muuta kuin tutustumaan!

Terranova tuoteperhe - uutuus itselleni ravintolisien puolella
Terranova -sarjassa on tuotteita tarjolla vaikka mitä ja moneen lähtöön, joten oli vaikeuksia valita mistä testauksensa aloittaa.
Elämäntaparemonttini on jo siinä vaiheessa, että osaan nykyisin kuunnella kehoani entiseen aikaan verrattuna paremmin ja voin hyvin toimia itse testaajana, mikäli tuntuu siltä, että haluan selvittää toimiiko jokin tuote minulla tai tykkäänkö jostakin palvelusta itse.

Lisäravinteita käytän aamuin illoin ruokavaliotani täydentämään ja tankkaan monipuolisen ruuan lisäksi C-vitamiinia, D-vitamiinia, multivitamiinia, omega3:sta ja magnesiumsitraattia. Kuntosalitreenipäivinä ravintolisää käytän lähinnä palautumiseen. En ole hyväksi havaitsemastani käytännöstä luopumassa, mutta koen, että vaihtelu tuoterintamalla on virkistävää. 

Ravintolisät jakavat ihmisten mielipiteet ja ymmärrän sen hyvin. Kun syö monipuolisesti ja terveellisesti saa valtaosan vitamiineista ja kivennäisaineista ruuasta, ja lisäravinteet toimivat sitten tarvittaessa ruokavaliota täydentämässä mikäli sellaisia haluaa käyttää. Ravintolisiä on valtava määrä ja muun muassa vitamiinivalmisteet tai vaikkapa urheilijoiden käyttämät proteiinivalmisteet luetaan ravintolisiksi. 

Kaikkia kaapistani löytyviä ravinnelisiä en käytä samanaikaisesti tai edes jatkuvasti vaan kuuriluonteisesti silloin tällöin. Käytän vain sellaisia ravintolisiä, jotka olen itselleni todennut toimiviksi, joiden sisällysluettelo on selkeä ja ymmärrettävä ja joiden hyödyn olen itse testannut ja tuntenut kehossani. Käyn otattamassa perusverenkuvan säännöllisesti ja lisäravinteiden käyttö ei ole vaikuttanut arvoihin huonontavasti, päinvastoin. 

Vaikka itse olen nykyisin lisäravinteiden suurkuluttaja, olen kuitenkin sitä mieltä, että lisäravinteita ei pidä käyttää, jos kokee, että niistä ei ole mitään hyötyä tai epäilee, että ne kuormittavat vaikkapa elimistöä. Jokainen tekee päätöksensä tässä kohdin aivan itse. 
Lisäravinteet eivät korvaa terveellistä, monipuolista ruokaa eikä niitä ruuan korvikkeena tule käyttää. 

Terranovan tuotteet kiinnostavat minua yllä mainittujen filosofian ja pakkausten ulkonäön lisäksi myös siksi, että niiden kerrotaan olevan lisäaineettomia, puhtaita, käyvän hyvin vegaaneille ja kasvissyöjille (vaikka itse olenkin lihansyöjä niin kiinnostaa tuokin), eivät sisällä vehnää tai gluteiinia ja ovat eettisiä ja ekologisia. Muun muassa.  
Terranova tuotteista testaan B12-vitamiinia, maitohappobakteeria, sinkkiä, energisoivaa tuotetta ja paria eri superfood -jauhetta (toinen kehon puhdistamiseen tarkoitettu ja toinen yleistä hyvinvointia lisäävä) ja kutakin siis aikanaan. Lisää kerron, kun olen tuotteisiin tutustunut ja testannut paremmin.

Lisätietoja löydätte Terranovan sivustolta, jossa on selkeästi kerrottuna tuotesisällöt ja tuotteista muutenkin. Tuotteita on saatavilla ainakin Life-myymälöistä ja Ruohonjuuren verkkokaupasta. 

Eviran sivulle linkki ravintolisät. Ja tohtori.fi -sivujen tietopaketti ravintolisistä.

Mitä ravintolisiä käytätte? Ja miten? Mielenkiinnosta kysyn, sillä itse olin ravintolisiä vastaan vielä noin neljä vuotta takaperin... (nauraa).


                                       Mari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti