31 joulukuuta 2014

Kiitos vuodesta 2014 ja otetaan uusi vuosi 2015 avoimin mielin vastaan

Vuosi 2014 lähenee loppuaan. Itselleni mennyt vuosi on ollut ensimmäinen kokonainen uuden elämäntavan mukaisesti eletty vuosi. Hirmuisen mukava vuosi, vaikka aina kaikki ei ole mennytkään tanssien. 
Vuoteen on mahtunut paljon erilaisia asioita, tapahtumia ja käänteitä, joista tekin olette osanne saaneet blogissani lukea. Alkavana, uutena vuotena jatkan blogin kirjoittamista, kun huomasin, että pärjään suht mukavasti Maijun jättäydyttyä pois. Ensin alkuun se kyllä arvelutti...
Jatkan myös uuden elämäntapani parissa, koska sen myötä on kiloja karissut, olo on entistä energisempi eikä ole flunssatkaan vaivanneet (viimeiseen neljään vuoteen, mutta tämän kun kirjoitan, olen varmaan kohta flunssassa...). 
Joulun jälkeiset päivät lepäsin salitreenien osalta, mutta käytin aikani hyötyliikkuen kuten shoppaillen alemyynneissä tai kävellen kipakassa pakkasessa. Rentoutuakin ehdin ja yksi niistä oli mahtavan Vain elämää -konsertin parissa.


Kahville, Maijun mies parkkiin ja siitä alemyyntien pariin. Parhautta.

Kävelylenkki tukka huurussa, mutta  tulihan sitä punaa poskiin :-D

Vain Elämää -konsertin satoa
En tee uudenvuodenlupauksia nytkään, mutta asetan lyhyen ja pitkän tähtäimen tavoitteita itselleni. Niihin pyrkiminen ja niiden tavoittelu pitää virkeänä, mutta niitä ei pidä olla ruuhkaksi asti. 
Elämäntaparemonttini alussa en tehnyt uudenvuodenlupausta tiputtaa puolessa vuodessa 30 kiloa vaan lupasin, että parannan elämänlaatuani muuttamalla elämäntapojani. Pysyvästi. Aloin syödä oikeata ruokaa säännöllisellä ruokarytmillä ilman pikadiettejä välttäen vain sokereita, lisäaineita ja valmisruokia. Halusin edetä hitaasti, askel kerrallaan ja kohti pysyvää tulosta. Annoin itselleni aikaa tottua muutoksiin, mutta kurinalaisesti. Mustavalkoista ajatusmaailmaa kannattaa kyllä välttää, mutta minulla se on ainoa, joka toimii. Mutta ei niin, että vaatii itseltään täydellisyyttä, sillä silloin ampuu itseään kyllä omaan nilkkaan. Tarkistelin myös arvomaailmaani ja asettelin itseni etusijalle jättäen ylityöt ja normalisoiden työpäivien pituuden. Eli otin ajan sille liikunnalle ja uudelle elämälle sieltä mistä se oli mahdollista. 
Nythän on kaikki jo ihan erilaista, kun on sen liki 30 kiloa kevyempi, osaa syödä rytmissä ja oikein, liikkuu riittävästi ja elämäntaparemontti on vaihtunut elämäntavaksi. Mutta alussa oli omat hankaluutensa, joista olette kyllä saaneet lukeakin.
Jos nyt vuoden vaihtuessa lupaat pudottaa kiloja tai lisätä liikuntaa, mennä salille tai aloittaa uuden harrastuksen niin se on aina hyvä juttu. Siemen muutokselle on kylvetty ja se on kaikki itselle. Oma terveys ennen kaikkea. Varsinaista oikeata hetkeä startata ei ole, joten sitä ei kannata jäädä odottamaan. Mutta pienin askelin, kärsivällisesti harjoitellen uusia muutoksia kohti pysyvää muutosta ja onnistut varmasti.  


Kuvan teksti kertokoon puolestaan
Minä lähden uuteen vuoteen taas avoimin mielin, muutamia kiloja kevyempänä ja valtaisasti lihaksikkaampana (nollasta se on helppoa ponkaista), suorastaan hyväkuntoisena, vaikkakin vielä on paljon tekemistä. Uusia kujeitakin on tiedossa ja näistä kaikista saatte lukea blogissani.
Olen todella iloinen, että olette kaikki jaksaneet blogissani vierailla ja kommentoida. Toivottavasti jatkossakin!

Kiitos kuluneesta vuodesta 2014 ja Riemukkaan terveellistä ja liikunnallista Uutta Vuotta 2015 kaikille!


                                        Mari


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti