09 tammikuuta 2015

Balanssi -välipalajuomat

Törmäsin joku aika sitten Balanssi -nimisiin välipalajuomiin ja sain mahdollisuuden niitä testata. Tuotteet ovat jo syksyllä kauppoihin tulleita, mutta itse testasin näitä vasta viimeisimmän ruokavalioni päätyttyä. 


Balanssi -välipalajuomat rivissä. Ihastuttavat värit pakkauksissa!

Balanssi -välipalajuomia on kaksi makua; suklaa ja vanilja, joista vanilja on oma suosikkini. Ei suklaakaan huonoa ollut, mutta minun makuuni näistä kahdesta makeasta mausta se liian makea vaihtoehto. Vanilja peitti jotenkin paremmin maidon maun, sillä se on maku, joka nostaa nykyisin karvani pystyyn. En ole maitoa juonut sitten reiluun 20 vuoteen johtuen laktoosi-intoleranssistani ja ajan myötä maidon maku on suussani muuttunut. Makumuutos on varmasti ihan vain omassa mielessä ja makumaailmassa tapahtunutta, sillä tuskin maidon maku on oikeasti vuosien saatossa muuttunut niin olennaisesti (nauraa). Mutta jos esimerkiksi lurautan kahviini maitoa kahvi on auttamattomasti pilalla. Ennen laktoosi-intoleranssiani join maitoa paljon, mutta nykyisin en ollenkaan. Maitotuotteita käytän kyllä ja aina toivon, että maidon maku ei pukkaa pahasti kielelle, kun uusia tuotteita kokeilen.

Molemmissa näissä Balanssi -juomissa on paljon proteiinia (peräti 25 grammaa) ja sisältävät myös B- ja D-vitamiinia sekä kalsiumia. Jos jostakin pitää valittaa niin valitettavaa on, että molemmat juomat sisältävät suuren määrän sokeria (pyrin välttämään sokeria itse), mutta silloin tällöin välipalana tai ateriaa korvaamaan kiireisessä tilanteessa nämä ovat ok. 


Balanssi -välipalajuoman ravintosisältöluettelo

Hyviä asioita löytyy useita, sillä tuote on gluteiiniton, laktoositon (todettu käytännössä, että ei potkaissut vatsassa pahasti), ei ole lisätty keinotekoisia makeutusaineita ja ovat turvallisia hammaskiilteelle (pH -arvo yli 5,5).
Balanssi -välipalajuomia valmistaa muuten Olvi ja tunnustan, että hämmästyin itse, sillä ihan heti ei Olvista tule mieleen välipalajuomat (nauraa). Lisäksi tuotteet ovat 100% kotimaisia ja Avainlippu - tuotteita. 

Balanssi -juomat löydät iloisen värisissä 0,33 litran tetroissa hyvinvarustettujen ruokakauppojen hyllyiltä. Ei oluiden joukosta vaan urheiluravinteiden ja -juomien parista. Useimmin näkemäni hinta näille juomille on ollut 1,89e/kpl, mutta tuo on tuskin kiveen hakattu, joten vaihtelua voi esiintyä.

Tarkemmat tiedot löydät alla olevan linkin takaa.
Balanssi -välipalajuomat

                                      Mari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti