17 tammikuuta 2015

Detox -ilta ja elämäni ensimmäinen joogakokeilu

Tiistaina olin Maijun mukana iltatilaisuudessa, jonka aiheena oli Detox ja kehon hyvinvointi. Tilaisuuden järjestäjänä toimi Villa Mandala yhteistyössä Jolien kanssa Urban Mandalan joogastudiolla Punavuoressa.


Joogastudio oli hyvin lämminhenkinen ja harmoniaa huokuva

Raakakakkua ja vihersmoothieta
Tilaisuuden alussa oli mahdollista maistella raakakakkua ja vihersmoothieta Detox-henkeen ja kyllä maar olikin maistuvat eväät! 

Vihreä detox smoothie sisälsi pinaattia, omenaa, lehtikaalia, kardemummaa, persiljaa ja merisuolaa. Raakasuklaakakku Go Nuts sisälsi avokadoa, taatelia, aprikoosia, banaania, palmusokeria, kookosöljyä, raakasuklaata, auringonkukansiemeniä, suolaa, vaniljaa, kardemummaa, neilikkaa, kanelia, inkivääriä ja soijalesitiiniä.
Tarjottavien lisäksi oli aikaa tutustua Jolien luonnonkosmetiikkaan, jota oli esillä suosituimpien tuotteiden osalta.

Ruotsalaista luonnonkosmetiikkaa, huulikiilteet

Luonnonkosmetiikkaa Jolielta
Ohjelmassa oli lyhyet esittelyt Villa Mandalan ja Jolien toiminnasta sekä kehon detoxista. Inhoan tuota sanaa detox, mutta se on kuitenkin enemmän kuvaava sana kuin mikään muu (tai helpompi vaihtoehto kuin pidemmin kerrottuna 'kehon puhdistus kuona-aineista ja myrkyistä'). Sitä se kuitenkin on eli tietyillä, pääsääntöisesti vihreillä ruoka-aineilla ja niitä syömällä/juomalla pistetään elimistö puhdistautumaan. Se tekee kyllä hyvää eikä sitä tarvitsisi tehdä kuin silloin tällöin päivän verran.

Kehon detos -luento

Ennen hiljentymistä eli joogaa oli sometettava tietenkin :-D
Tilaisuuden lopuksi oli mahdollisuus osallistua Detox-joogaan. Itse olin ensin kovin epäröivä, mutta paikan päälle tullessani epäröinti haihtui. En ole ikinä ennen joogannut ja täytyy sanoa, että tunnin jälkeen olin tyytyväinen siihen, että kuitenkin kokeilin. Olo oli vallan mainio, vaikka kaiken sen kehon nitinän, kitinän ja paukkeen jäljiltä ei olisi ikinä uskonut (nauraa). Suosittelen kokeilemaan, varsinkin, jos kuvittelee joogan olevan pelkkää hyminää ja että siinä ei tulisi hiki. Helppoa oli vielä alussa, kun maattiin selällään ja hengiteltiin. Siitä se sitten muuttuikin vaikeammaksi, kun piti olla siinä hetkessä ihan itsensä kanssa kuunnellen ja puhumatta. Haastavinta olivat ne eri asennot, pysyminen niissä ja ylipäänsä venyminen niihin sekä hengittäminen (sitä kun piti muistaa myös hengittää eikä pidättää hengitystään). Mielikuvissaanhan sitä venyy vaikka mihin, mutta todellisuus on jotakin aivan muuta. Puhun siis itsestäni (nauraa).
Tunnin joogan päätteeksi oloni ei ollut täysin zenimäisen tyyni, mutta kuitenkin positiivinen ja hyvä. Olin yllättynyt, että joogahan tuntui kivalta. 

 Joogavälineistöä; joogatiili ei päässyt nyt kuvaan, mutta sellainenkin oli käytössä.

Hymyssä suin ja rauhoittumista odottaessa...
Tilaisuudesta jäi ylipäänsä hyvä olo. Ja Jolien tuotepaketti (myös ihana yllätys!).
Asiapitoinen, hyvänolon tilaisuus ja kaunis ilta!

Jolien tuotepaketti sisälsi ranskalaisia Absolis Patyka -tuotteita, luonnonkosmetiikkaa nekin.
Villa Mandalan hyvinvointikeskus sijaitsee Loviisassa ja Urban Mandala on sitten se urbaanimpi vaihtoehto ja Helsingin sivupiste.
Lisätietoja Villa Mandalasta ja Urban Mandalan tarjonnasta:
Villa Mandala
Yhteistyössä mukana myös Jolie; lisätietoja linkin takaa.

Urban Mandala osoite

Aloin pohtia, että pitäisikö sitä toisenkin kerran mennä joogaamaan....

                                      Mari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti